Máslo utřete s oběma cukry do pěny. Přidejte žloutek (bílek uchovejte) a vanilku a dál třete, dokud se vše nespojí. Poté zapracujte obě mouky se sodou...
více o Želví sušenky s karamelem
1. Předehřejte troubu na 175 °C a připravte si velkou obdélníkovou keramickou zapékací nádobu. Také můžete zapékat a potom hned servírovat v úměrném...
více o Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
Ve vlažné vodě rozpustíme med, přidáme droždí a lžíci hladké mouky. Promícháme a necháme droždí vzejít.
Všechny ostatní ingredience dáme do mísy,...
více o Chléb s ovesnými vločkami
Mléko ohřejeme tak, aby bylo teplé, ne však horké. Asi 100 ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme...
více o Ludvovy FIT houskové knedlíky
Z vody a kalíšků Knorr Bohatý bujón kuřecí připravte vývar. Přidejte nakrájené brambory, mrkev a vařte po dobu 15 minut.
Dochuťte polévku majoránkou,...
více o Zelná polévka IV.
V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.
Připravte...
více o Pirohy se špenátem a sýrem feta
Žloutky našleháme s cukrem a postupně za stálého míchání přidáváme smetanu a mouku (může být se špetkou prášku do pečiva) se špetkou soli. Nakonec...
více o Zdravé lívance ze zakysané smetany
Všechny suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny. Zapneme program celozrnný chléb a po cca 3 hodinách máme hotový vynikající zdravý chlebíček...
více o Jogurtový celozrnný chléb
Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto....
více o Ořechové lístky
Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (viz.Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Vypracované těsto necháme 30 minut...
více o Grahamový rohlík
Droždí, vejce, cukr a sůl rozkvedláme asi ve 200ml mléka a s moukou vypracujeme těsto hustoty jako na vdolky.
Necháme pomalu vykynout. Na promaštěný...
více o Dnešický rozpek
Vejce rozšleháme ve vodě a s moukou vypracujeme hladké těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku asi 20 minut odležet. Pak těsto rozválíme na hladkou...
více o Celozrnné nudle
Cibuli oloupeme a na jemno nakrájíme. Rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme. Posypeme sladkou paprikou a moukou a zlehka opražíme.
Hrnec...
více o Papriková krémová polévka
Utřeme máslo s medem nebo cukrem, přidáme vejce. Promícháme müsli s ořechy a semínky a přidáme do krému. Smícháme mouku s práškem do pečiva a vše...
více o Celozrnný koláč s medem a müsli
Z droždí, 1 dl vlažného mléka a špetky mouky připravíme kvásek. Mléko, med, máslo, sůl a kořeniny přidáme k mouce, smícháme s vykynutým kváskem a...
více o Adventní chléb
Smícháme obě mouky a cukr s práškem do pečiva. Do směsi vyklepneme žloutek a nakrájíme na kousky sádlo. Zpracujeme těsto a necháme v chladu alespoň 1...
více o Makový koláč do malé formy (20 cm)
Mouku, vločky, cukr, perlu a vejce na pracovní desce smícháme a vypracujeme vláčné těsto, z kterého tvoříme malé placičky, které klademe na vymazaný...
více o Vločkové koláčky
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí, smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme vodou, přidáme asi 2...
více o Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Vložíme do pekárny (Eta Harmony nebo jiné na 1,5 kg chleba) v uvedeném pořadí, zapneme program Základní, velikost 2, kůrka střední nebo tmavá, dle...
více o Podmáslový chléb Harmony
Všechny ingredience dáme v obvyklém pořadí do pekárny, semínka můžeme pro výraznější chuť opéct na pánvi. Pečeme na programu Basic/Základní/White...
více o Nejoblíbenější celozrnný tousťák
Do domácí pekárny vložíme suroviny v obvyklém pořadí, nasucho opražená semínka přidáme po zapípání. Na začátku 3. kynutí potřeme povrch solným...
více o Chlebík Fantazie
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím si nachystáme náplň - nejlépe makovou, ale může být jakákoliv jiná. Hotové...
více o Růžicový celozrnný koláč
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat...
více o Celozrnný chléb z domácí pekárny
Smícháme sypké suroviny a podle potřeby přidáváme vodu. Má vzniknout tužší těsto. Necháme vykynout na dvojnásobné množství. Pak prohněteme, pokud se...
více o Můj celozrnný chléb
Vykynuté těsto na vále rozdělíme a vytvarujeme tvary podle chuti.
Necháme chvíli dokynout a pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova....
více o Celozrnné dalamánky
Mouky smícháme, osolíme, nadrobíme droždí, přidáme vejce a sodovku a vypracujeme těsto, do kterého ještě zapracujeme na kostičky nakrájené rohlíky a...
více o Houskový knedlík s celozrnnou moukou
V míse smícháme obě mouky a pokračujeme klasickým postupem. Když je těsto vykynuté, upleteme vánočku, potřeme ji rozšlehaným vejcem a posypeme třeba...
více o Vánočka s celozrnnou moukou
V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu...
více o Domácí celozrnné pečivo
V míse smícháme oba druhy mouky, uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek, pak přilijeme rozehřátou Heru, trochu vlažné vody, osolíme, vypracujeme...
více o Pizza na "tenko"
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do mouky se solí a olejem,...
více o Bylinkový chléb II.
Mouku smícháme s kypřícím práškem (možno přidat i různé druhy vloček, např. ovesných, žitných, pšeničných a 1 nebo 2 lžíce jablečné vlákniny)....
více o Můj výborný celozrnný biskupský chlebíček
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou...
více o Obyčejný zrníčkový chléb
Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem....
více o Vynikající tmavý chleba
Utřeme máslo s medem nebo cukrem, přidáme vejce. Promícháme műsli s ořechy a semínky a přidáme do krému. Smícháme mouku s práškem do pečiva a vše...
více o Harryho zázračné řezy
V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmažíme cibulku, salát, mrkev a rozdrcený česnek. Směs necháme vychladnout a připravíme základ pro vegetariánský...
více o Vegetariánský hamburger
Necháme vzejít kvásek z droždí, trochy vody a cukru. Prosijeme mouku, přidáme koření sůl, melasu a vzešlý kvásek. Přidáme tolik vody, abychom dostali...
více o Provensálský chléb z ošatky
Vše dáme do pekárny (v pořadí tak jak jsou ingredience). Zapneme pekárnu na základní program BASIC.
Můžeme přidat i lněná nebo slunečnicová semínka....
více o Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
V trošce vlažného mléka rozmícháme lžíci hladké mouky, lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít. Ve šlehači našleháme žloutek, med, máslo, rum a šťávu z...
více o Bramborový mazanec
Šlehačem (v robotu) zpracujeme těsto hustotou jako na perník (celozrnná mouka saje více vody).
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem...
více o Celozrnný ovocný koláč
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, zapneme program Klasik, velikost II, kůrka střední.
Výsledný chléb je poměrně hutný, ale dobrý. Váží...
více o Jogurtový tmavý chléb Harmony
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost II, barva kůrky střední.Po upečení vyklopíme z formy a necháme v...
více o Chléb skoro jako Šumava
Ingredience (bez semínek) vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Podmáslí lze případně nahradit vodou. Zapneme program Celozrnný. Po zvukovém signálu...
více o Špaldový podmáslový chléb vynikající
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, cukr do jednoho rohu formy, sůl do protějšího rohu, droždí do důlku v mouce uprostřed. Zapneme...
více o Nivovo-česnekový chléb
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí tak, aby se droždí nedotýkalo soli. Cibuli můžeme předem osmahnout, pórek můžeme doplnit česnekem,...
více o Pórkový chléb