Dobře očištěnou a omytou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, zalijeme 1/4 l horké vody a vaříme, až je zelenina dostatečně měkká. Potom vše...
více o Základní zeleninová polévka pro malé děti
Celer nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme na jemno nakrájený měkký salám (junior), cibuli, sterilované okurky, vejce a smícháme s pomazánkovým...
více o Celerová pomazánka
Maso nakrájíme na kostky. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, maso, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, brambory, papriku, rajčata....
více o Masové ragů na starořecký způsob
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, dobře promícháme a napěchujeme do sklenic.
Zalijeme teplým nálevem a sterilujeme při 85 °C 30 min...
více o Zelenina pro přípravu vlašského salátu
Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a bobkové listy, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na malé kostky, pórek na kolečka. Chvíli podusíme,...
více o Špagety s boloňskou zeleninou
Celer uvaříme ve slané vodě do měkka, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme majonézu, citronovou šťávu, koření a polovinu...
více o Koktejl z krabího masa
Tento recept je spíše nápadem, kterak se zbavit starého chleba, než jídlem na sváteční stůl, takže nečekejte zázraky, nicméně jedlé to je a mně osobně...
více o Velšský králík
Kuře si naporcujeme na co nejvíc menších kousků - cca 8 ks. Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly. Vyjmeme a do výpeku...
více o Kuře a la Dubrovník
Na lžíci oleje orestujeme cibuli, nakrájený celer, rozetřený česnek, papriku, kumin a sůl. Přidáme čočku, kuřecí vývar a vaříme na mírném ohni do...
více o Čočkový pilaf
Nejdříve oloupeme jablka a nakrájíme je na malé kostičky, to samé uděláme s ananasem a s celerem. Třešně vypeckujeme a nakrájíme na půlky, aby dodaly...
více o Vánoční ovocný salát
Zeleninu nakrájenou na malé kostičky osmahneme na olivovém oleji a zalijeme rybím fondem (rybí hlavy atp. uvaříme asi v litru vody, obereme od kosti)...
více o Rybí polévka s bazalkou
Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 5 minut odležet. Na suché pánvi opražíme do růžova kokos, necháme vychladnout, přimícháme...
více o Filé v kokosovém kabátku
Na másle necháme dozlatova osmahnout ovesné vločky, zalijeme vodou a přidáme masox, pokrájenou nebo ustrouhanou zeleninu, mírně osolíme, chvilku...
více o Vločková polévka se salámem
Do hrnce vložíme nastrouhanou mrkev, kousek celeru, na malé kostičky nakrájené brambory, utřený česnek, kmín, sůl, kostku zeleninového bujónu (nemusí...
více o Česnečka pana Fořta
Studené brambory na vánoční bramborový salát oloupeme, kořenovou zeleninu uvaříme v okyselené vodě do poloměkka. Vše nakrájíme na kostičky. Na drobno...
více o Vánoční bramborový salát
Uvaříme 2 litry slepičího vývaru v tlakovém hrnci a do něj dáme přes noc namočit fazole.
Druhý den přidáme do hrnce 3 nožičky klobásy, 1 stehno a 250...
více o Francouzské fazole
Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 30 minut v chladu rozležet. Mrkev a celer očistíme a omyjeme, nakrájíme na jemné...
více o Losos ve smetanové omáčce
Křížem nařízneme cibule a vršek paprik, celer nakrájíme na 1 cm plátky, menší hlávky zelí na čtvrtky, květák na růžičky. Svaříme vodu se solí (1 l...
více o Kvašená zelenina - přírodní
Krůtí prsa vykostíme, z masa nakrájíme větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme. Na jednu polovinu plátku navršíme směs z hrubě nastrouhaného...
více o Amor
Kuřecí řízky mírně rukou naklepeme, okořeníme + sojovka a na rozpálené pánvi opečeme. Dáme do pekáčku, na každý plátek dáme asi lžíci celeru, který je...
více o Kopečáky
Zeleninu očistíme, nakrájíme podélně a naskládáme v jedné vrstvě na pečící papír, který jsme slabě potřeli olivovým olejem. Pak na plechu osolit,...
více o Grilovaná kořenová zelenina
Kuřecí řízky naklepeme, můžeme rozdělit na menší plátky, osolíme, opepříme a lehce poprášíme hladkou moukou. Celer nastrouháme a pokapeme citronovou...
více o Kuřecí plátky na celeru
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
Rajčata je dobré...
více o Sušení zeleniny v sušičce
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a hladkou mouku podle potřeby....
více o Vepřové ragú z mletého masa
V pekáčku zpěňte na tuku nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidejte kachnu, opečte, posypte kari kořením, osolte, opepřete, podlijte bílím vínem a...
více o Kachna na broskvích
Mrkev a celer nasrouháme přidáme sůl, pepř, zakysanou smetanu a majonézu dobře promícháme necháme chvíli odležet v lednici.
Mažeme na opečené tousty...
více o Zeleninová pomazánka III.
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru),...
více o Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Plátky krkovičky nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce opepříme, potřeme hořčicí a posypeme hladkou moukou. Na pánvi zprudka na sádle nebo oleji...
více o Krkovička z trouby na zelenině
Dršťky vydrbeme solí a důkladně opláchneme vodou. Dáme je vařit do první vody a vaříme je zhruba 3/4 hodiny. Poté dršťky slijeme a dáme je vařit do...
více o Dršťková polévka grand
Kurře omyjeme, nasolíme, okořeníme, naplníme nádivkou (může být i bez nádivky), položíme na plech, pod kuře dáme plátek celeru a mrkev rozkrojenou na...
více o Maminčino kuře na zeleninové posteli
Celer očistíme a spolu s citrónovou šťávou uvaříme v troše vody do poloměkka. Scedíme, polijeme studenou vodou a necháme vychladnout. Potom celer...
více o Vánoční salát
Králíka nakrájíme na porce a všechny části prošpikujeme kousky anglické slaniny a osolíme. Porce masa potom vložíme do pekáčku, položíme na ně plátky...
více o Voňavý králík na rozmarýnu
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce a prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbydou jen středně...
více o Prezidentský guláš
V hrnci na několika kapkách oleje zkaramelizujeme krystalový cukr, na cukr vložíme cibule rozkrájené na čtvrtky, promícháme a přidáme rajčatový...
více o Krůtí ragú se zeleninou
Filé, mrkev, celer, bobk. list uvaříme v osolené vodě, po vychladnutí rozmačkáme vidličkou, smícháme s majonézou a bílým jogurtem, dochutíme citronem,...
více o Falešná humrová pomazánka IV.
Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout...
více o Dýňová nádivka
Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme ovesné vločky a po zrůžovění vloček přidáme nastrouhanou zeleninu. Orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl,...
více o Polévka chudobka
Maso nakrájíme na kostičky vložíme do hrnce s propláchnutými fazolemi, zalijeme 1,5 l vody a vaříme doměkka. Později přidáme pokrájené zelí, brambory,...
více o Vydatná polévka
Na tuku nejprve osmažíme cibuli a přidáme všechnu zeleninu nakrájenou nebo nastrouhanou. Osolíme, chvíli smažíme, pak zalejeme vodou a přidáme rajský...
více o Vegetariánský boršč
Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do velkého hrnce a zalejem vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme všechny ostatní ingredience...
více o Letní bulharské fazole
Hovězí maso omyjeme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme zeleninu, pepř a sůl, zalijeme studenou vodou a uvaříme doměkka.
Mezitím si připravíme...
více o Hovězí polévka s knedlíčky
Uvařený celer nastrouháme na hrubém struhadle, rovněž jablka bez slupek. Smícháme s ostatními přísadami a necháme v chladničce několik hodin rozležet....
více o Celerový salát s křenem
Libové vepřové maso uvaříme spolu se solí, mrkví a celerem klasicky jako polévku.<BR>Měkké maso vyjmeme, necháme zchladit a rozkrájíme na kostičky....
více o Zelná polévka II.
Játra pokrájíme na nudličky a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli s utřeným česnekem, přidáme játra a ze...
více o Vepřová játra na celeru
Maso protáhneme slaninou (polovina množství), mrkví (1 ks) a okurkami (2 ks). Opepříme a opečeme na pánvi z obou stran. Přendáme do hrnce i s...
více o Pikantní vepřové na zelenině
Očištěnou zeleninu na jemno nastrouháme. Rovněž sýr. Česnek prolisujeme a cibulku nakrájíme velmi na jemno. Ořech buď najemno nasekáme nebo pomeleme....
více o Falešný tatarák
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky. V hrnci osmahneme na másle celer s mrkví. Až začnou krásně vonět zalijeme je vroucí vodou (já přilévám z...
více o Rychlá zeleninová bomba