Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli se slaninou dosklovata. Ke konci také přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou čabajku. Zaprášíme...
více o Kyselica (zelňačka) s čabajkou
Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, droždí, sůl, cukr a vlažné mléko. Zaděláme a necháme kynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme napůl a vykoulíme koule...
více o Pizza přímo od Itala ;) ♥
Do hrnce dám vypéct klobásu nakrájenou na kolečka. Když je opečená, vyjmu ji a do výpeku vložím kuřecí prsa (klidně celá nebo překrojená na půl),...
více o Paella po česku
Klobásu rozmixujeme(nastrouháme nebo pomeleme), vyšleháme s tvarohem a vejcem. Pokud se nám zdá pěna málo slaná ochutíme kořením nebo solí.
Listové...
více o Koláčky s čabajkovou pěnou
Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle.
Připravíme si marinádu: rozehřejeme máslo, přidáme...
více o Špízy do trouby i na gril
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené!) dáme do misky,...
více o Maďarské Geri v alobalu
Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti - já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv jiná varianta.
Vymazané...
více o Kuřecí bábovičky
Kotlety opláchneme, jemně naklepeme a osolíme. Do olejem vymazaného pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli a žampiony (asi 1/2). Poklademe maso...
více o Kotlety na žampionech s klobáskou
Máslo, brynzu, mouku a sůl vypracujeme v těsto. Vyválíme na sílu asi půl cm, a vykrajujeme malá kolečka nebo prostě plát rozkrájíme na malé čtverečky...
více o Brynzovníky - slané
Na oleji krátce osmažíme nasekanou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu a společně krátce opečeme. Potom přidáme všechny ingredience kromě majoránky a...
více o Rychlý fazolový guláš
Plecko nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, posypeme paprikou a kmínem. Na každý plátek položíme klobásku, kterou jsme podélně nakrájeli na tenčí...
více o Závitky se zelím
Kuře osmahneme na oleji na pánvi dozlatova a vložíme do pekáče. Na pánvi ve výpeku osmažíme nakrájené klobásy a přidáme je ke kuřeti. Ve stejném...
více o Selské kuře s kapustou
Plátky kýty naklepeme, osolíme, posypeme paprikou a zprudka opečeme po jedné straně.
Otočíme a poklademe na plátek kýty na tenká kolečka nakrájenou...
více o Kýta Szeged
Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěný tuk a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout.
Mezitím nastrouháme sýr,...
více o Slaná bábovka
Propláchnuté kysané zelí vaříme do poloměkka. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, nakrájíme brambory, klobásu a uvařená vejce na kostičky. Těsně před...
více o Výborná zelňačka
Sýry, uzeniny i papriky pokrájíme na kostky, promícháme s olejem, kořením a solí a urovnáme na mísu.
Zobeme vidličkou s chlebem nebo bez ničeho a...
více o Zákusek k mariáši
1. Na pánvi osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut a odložme stranou.
2. Na zbylém oleji vaříme asi 10 minut zelí. Přidáme 1 lžíci octa a vaříme asi o...
více o Teplý salát z červeného zelí
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme....
více o Čabajková pomazánka
Brambory oloupeme, přidáme sůl, kmín a vaříme. Když se brambory trochu povařily, přidáme drobně nakrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a...
více o Slovenská kapustnice
Veku rozpůlíme, vydlabeme střídku a otvor naplníme směsí pomocí vařečky, spojíme, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout. Směs připravíme vyšleháním...
více o Harlekýnský chlebíček
Prsíčka omyjeme, lehce naklepeme a osolíme. Doprostřed masa vložíme plátek sýra a několik koleček klobásy. Svineme a upevníme masovými jehlami. Poté...
více o Kuřecí prsíčka á la Lada
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Pórek omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na silnější kousky. V pánvi rozpálíme olej a rychle na...
více o Zapečené brambory s uzeninou