Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě. Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a... více o Vepřová žebírka Balkán
Rozpálíme gril. Oloupeme a prolisujeme česnek, přidáme bylinky, olej, sůl a pepř. Klobásy podélně nařízneme, né však až do konce a potřeme vnitřní... více o Schované grilované klobásy
Do vařícího vývaru vložíme nastrouhané syrové brambory, chvilku povaříme. Pak zalijeme smetanou smíchanou se žloutky a ochutíme, přidáme bylinky.... více o Francouzská bramboračka
Krevetky nechejte rozmrazit a zbavte přebytečné vody. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte krevetky a krátce opečte. Přidejte vařené těstoviny, krátce... více o Krevetové těstoviny
Kuřecí prsíčka nasolíme a pak naklepeme, z jedné strany okořeníme dle chuti a posypeme bylinkami. Na plotně rozpálíme olej na plechu. Když je... více o Zapékaná kuřecí prsíčka s nivovou omáčkou
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a uvaříme. Na pánvi podusíme nebo osmažíme plátky cukety, plátky žampionů, zeleninu, přidáme brambory,... více o Bramborová omeleta II.
Všechnu zeleninu i maso si nakrájíme na větší kousky. Kuřecí maso si dáme do mělké nádoby, přelijeme chilli omáčkou a dobře promícháme. Přikryjeme... více o Kuřecí kebab
Na pánvi zprudka opečeme osolené a opepřené plátky masa, ty vyjmeme a osmahneme 2 cibule, přidáme nakrájené 2 papriky, po chvíli přidáme předem... více o Zapečené brambory s masem
Umyté a osušené květy vložíme do sterilizované sklenice a přelejeme octem. Necháme odležet dva týdny na tmavém místě (zabarví se nám podle barvy květů... více o Řeřichový ocet
Rohlíky nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s rozšlehanými vejci, na kostičky nakrájeným masem a nakrájenými bylinkami. Osolíme a... více o Výborná nádivka
Oloupeme okurku, rozkrojíme ji podélně na polovinu a lžičkou vyškrábeme semínka. Škrabkou nakrájíme okurku na dlouhé tenké pásky. Pásky vložíme do... více o Rajčatovo-okurkový salát na francouzský způsob
Zpracujeme si vláčné těsto, které necháme odpočinout. Připravíme si náplň: na oleji osmahneme maso, posolíme, popepříme, přidáme česnek a čerstvou... více o Plněné taštičky s masem a smetanovou omáčkou
Do zakysané smetany rozstrouháme neo rozdrobíme nivu, utřeme česnek, ochutíme vegetou a přidáme podle chuti čerstvé nebo sušené bylinky. Podáváme ke... více o Nivová omáčka ke grilovanému masu
Zakysanou smetanu smícháme s příchutí a přendáme do misky. Misku dáme na tác nebo velký talíř a obložíme zeleninou nakrájenou na proužky a keksy.... více o Dipy
Brambory oloupeme a nakrájíme na +-3 mm silná kolečka, vložíme do pekáčku, osolíme, přídáme koření a bylinky a zalejeme mlékem (nebo smetanou), aby... více o Brambory na mléce - smetaně
Uzeninu nebo maso nakrájíme na malé kousky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso. Po chvilce přidáme zeleninu a česnek. Okořeníme kari kořením,... více o Míchaná vajíčka se zeleninou a masem
Ze sýru vytvarujte kuličky a obalujte v nasekaných bylinkách. Podávejte se salátem, s pikantní zeleninou nebo jako samostatnou pomazánku.... více o Sýrové kuličky s bylinkami
Prsa naplníme ořechy, nakrájeným romadurem, kořením - jaké kdo má rád, utěsníme špejlí nebo převážeme nití. Obalujeme v mouce, do které dáme papriku a... více o Masíčko, jak ho dělala Dáda Patrasová
Plátky veky nakrájíme na tenké nudličky a na lžíci másla usmažíme do zlatova. Rozdělíme na 4 části a pracujeme postupně. Na každý díl "sena" vylijeme... více o Ptačí seno
Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme pést do trouby (předehřáté), asi na 15 minut... více o Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do... více o Patizony zapečené s hermelínem
Klobásy se používají bílé, neuzené, ale ne vinné. Klasické palačinkové těsto z mléka, vajec a mouky (můžeme použít i polotovar ze sáčku) obohatíme... více o Anglické zapékané klobásy
Těsto vyválíme a poklademe zeleninou, pokapeme bylinkovým máslem s česnekem, posypeme strouhaným sýrem a zavineme. Potřeme vajíčkem a dozlatova... více o Zeleninový závin se sýrem
1) Zeleninová: kedlubnu, mrkev a květák uvařit a rozmačkat. Na másle podusíme zeleninu i s hráškem, osolíme a zahustíme vejcem. 2) Chlebová: kostičky... více o Trochu jiné nádivky do kuřete
Brambory vaříme v osolené vodě s několika stroužky česneku (můžeme je nakrojit podél). Hotové brambory slijeme, přidáme bylinky dle své chuti (třeba... více o Bylinková kaše
Změklé máslo utřeme s tvarohem, nadrobno nasekanými bylinkami a vegetou. Připravenou pomazánkou potíráme plátky šunky a sýra a střídavě je na sebe... více o Sýrové dortíčky
Plátky lososa omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Vložíme do zapékací misky vymazané máslem. V míse smícháme rozdrobený... více o Losos s hořčičnou kůrkou
Žampiony nakrájíme nadrobno a na trošce oleje vydusíme spolu s kmínem. Je důležité, aby byly houby opečené dozlatova a neměly žádnou vodu. Do... více o Žampionová pomazánka
Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a vložíme první vrstvu do vymazané formy sádlem. Poté osmahneme nakrájenou cibuli na kostičky a až začne výrazně... více o Francouzské brambory podle Honzy
Brambory oloupat a nakrájet příčné zářezy asi 1/4 cm. Před krájením dejte na každou stranu brambory špejli, aby nedošlo k nakrojení brambory až dolů.... více o Elegantní pečené brambory II. - v mikro
Na pánvi opečeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme pokrájené a okořeněné kuřecí maso. Když je maso z poloviny hotové, přidáme... více o Široké nudle s kuřecím masem a nivou
Připravíme si kvásek - z droždí a cukru rozetřeme pastu, kterou zalijeme vlažnou vodou, přisypeme mouku a všechny ostatní ingredience olivový olej,... více o Olivový chléb II.
Maso nakrájíme na kousky o velikosti 3x3 cm, vložíme do porcelánové misky, zalijeme olejem, přidáme bobkový list a všechno koření, dle uvážení osolíme... více o Chalupářská jehla
Menší nové brambory omyjeme, i se slupkou nakrájíme na osminky a krátce (asi 8-10 minut) je povaříme. Pomazánkové máslo smícháme s bylinkami, solí a... více o Bylinkové brambory
Rajčata omyjeme a seřízneme jim vršky. Vydlabeme dužinu a pokrájíme jí na kostky. Housku namočíme do mléka nebo do vody. Oloupanou cibuli jemně... více o Rajčata plněná mletým masem
Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, česnek a párky, přisypeme scezený a proplachnutý hrášek, zalijeme horkou vodou, přidáme 1 kostku zeleninového... více o Rychlá hrachová polévka
Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem. Brambory nakrájíme na kostičky a dáme do jiné mísy, přidáme nakrájenou brokolici a rybu, sůl, bylinky a pepř.... více o Zapečené brambory s rybou a brokolicí
Telecí kýtu nakrájíme na 6 plátků a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, kolečky vajíček a proužky... více o Velikonoční rolády
Nastrouhanou zeleninu dát do hrnce, přidat bujón. Zalít vodou a až to vře přidat pohanku a ovesné vločky. Vařit ješte asi 10 minut. Přidat do... více o Rychlá polévka IV.
V pánvi na dvou lžících oleje osmahneme uzeninu. Poté přidáme zeleninu a lehce orestujeme. Po chvíli přidáme uvařené těstoviny, promícháme, dochutíme... více o Chalupářské těstoviny
Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na... více o Nakládaný hermelín II.
Kidney fazole propláchneme a necháme 24 hodin ve studené vodě nabobtnat. Maso nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnak. Dužninu... více o Chilli con Carne (Mexiko)
Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Jednotlivé porce položíme na čtyři pláty alobalu a přelijeme vypečenou šťávou,... více o Krůtí maso na zelenině v alobalu
Pórek pokrájený na tenká kolečka osmahneme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, vmícháme bylinky, krátce podusíme a zalijeme smetanou ve které jsme... více o Špagety s pórkem a šlehačkou
Maso naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Jednotlivé porce vložíme na čtyři pláty alobalu a přelijeme vypečenou šťávou,... více o Krůtí (kuřecí) maso na zelenině v alobalu
Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme... více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami
Maso lehce naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Jogurt promícháme se smetanou a mlékem, zašleháme prolisovaný česnek a... více o Kuřecí plátky s jogurtem
Vepřové plátky rozklepeme, okořeníme barbecue směsí, zastříkneme worcesterem a přeložíme plátky šunky a čerstvými bylinkami. Srolujeme a obalíme v... více o vepřové špízové rolky
Žampiony očistíme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme... více o Plněné žampiony IV.
Na másle orestujeme nakrájenou šunku a nasekaný květák, přidáme mouku a provaříme s mlékem. Do vychladlé směsi vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky a... více o květákový nákyp se šunkou II.