Sojové plátky uvaříme ve vodě s bujónem a prolisovaným česnekem,(pokud vaříme víc jak 8 řízků, použijeme bujóny dva). Z vychladlých plátků lehce... více o Plněné sojové řízečky
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka (aby zůstaly křupavé). Po vychladnutí nakrájíme na drobné kousky. Vejce, šunku a cibuli nakrájíme na kostičky.... více o Brokolicovo-květákový salát
Tofu rozmačkáme vidličkou, postupně přidáme ovesné vločky, kukuřičné lupínky, najemno nastrouhaný celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný... více o Čevabčiči z tofu
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do mouky se solí a olejem,... více o Bylinkový chléb II.
Kotlety nařízneme až ke kosti, lehce naklepeme. Vnitřek kapsy lehce osolíme a opepříme. Vnitřek vyložíme plátkem eidamu. Nadrobíme nivu, smícháme... více o Kotlety plněné sýrem
Na másle osmahneme cibuli, přidáme vločky a smažíme, až jsou křupavé a zhnědlé. Přidáme vejce a uděláme smaženici, přidáme sůl a zalejeme vřelou vodou... více o Boží vločková polévka
Cuketu nakrájíme na kostičky a společně s česnekem, nivou a trochou bylinek rozmixujeme téměř na kaši. Papriky rozkrojíme na půlky a ty pak touto... více o Papriky plněné cuketou
Veku nebo bagetu nakrojíme šikmo, ale nedokrojíme až do konce. Rozpuštěné máslo s trochou olivového oleje smícháme s česnekem a bylinkami (nejlepší je... více o Rozpečená veka
Houby nakrájíme na plátky, podusíme na másle. Žloutky rozšleháme v mléce, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, houby a sníh z bílků. V... více o Houbový trhanec
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme tři stroužky česneku, nasypeme... více o Rybí filé podle Mayi
Oškrábané a na čtvrtky nakrájené brambory (nejlépe staré) necháme chvilinku odmočit ve vodě (nejlépe v hrnci s poklicí), pak vodu vylejeme, kápneme... více o Pečené brambory s bylinkami
Pórek nakrájíme na kolečka a krátce zpěníme na másle, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Do talířů mezitím nastrouháme sýr. Zalijeme horkou polévkou... více o Pórková polévka - rychlovka
Ušleháme sníh z bílku a smícháme s nasekanými bylinkami. Nasolené filety ponoříme do bílkové směsi a ihned po vyjmutí do nasekaných mandlí. Pořádně... více o Platýz s mandlovou krustou
Papriku omyjeme a očistíme a krátce opečeme na rozehřátém grilu. Poté ji nakrájíme na drobné kostičky. Olivy vyjmeme ze skleničky a na sítku necháme... více o Avokádo plněné olivovým salátem
Těstoviny uvaříme dle postupu na obalu. Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Poté necháme vychladnout na talíři. Na stejné pánvi... více o Těstovinový salát s kuřecím masem II.
Vločky zalijeme horkou vodou, promícháme a necháme odležet. V míse mezitím smícháme cukr s kvasnicemi na kašičku, přidáme vejce a nasekané bylinky.... více o Bylinkové mufinky
V misce smícháme na kostičky nakrájený sýr, na kousky nakrájené olivy, utřený česnek a bylinky. Takto upravenou směs naplníme do sklenice od majloky a... více o Nakládaný balkánský sýr III.
Nové brambory kartáčkem omyjeme a nakrájíme na větší kousky, osušíme papírovým ubrouskem a dáme na dno římského hrnce, osolíme, přidáme česnek a různé... více o Kuře na nových bramborách
Smícháme vařenou rýži, majonézu, smetanu, sůl, citronový pepř, kari (nebojte se většího množství) a jakékoliv nasekané zelené bylinky (pokud nemáte,... více o Islandská ryba
Ušleháme šlehačku a lehce vmícháme tvaroh a některou ze zvolených příchutí. Sušenky (3x7) rozložíme na alobal, potřeme krémem, položíme další vrstvu,... více o Nepečená střecha - slané variace
Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Vývar z masa dáme stranou (může se hodit). Pokrájenou veku rozmočíme v mléce a vymačkáme. V míse obojí... více o Velikonoční nádivka s kváskem
Zapékací misku vymažeme tuhým máslem. Filety lososa lehce posolíme a pokapeme citronem. Vložíme do zapékací misky. Do hluboké misky rozdrobíme chleba,... více o Losos s krustou
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem (není nutné). Na jednotlivé... více o Zapečené bagety se sýrem
Na pánvi orestujeme cibulku s česnekem, přidáme nakrájený gothaj na kostičky, můžeme nahradit slaninou, dále dáme zeleninu, rajčata, 2 bylinkové... více o Pikantní špagety
Do 2 litrů vroucí vody nasypeme všechny ingredience kromě vajec a bylinek. Necháme 10 min. povařit. Ke konci varu přilejeme rozšlehaná vejce a... více o Polévka rychlovka II.
Filety osolíme, na jednu stranu dáme kari a na druhou stranu sumečka dáme česnek a bylinky. Nastrouháme sýr a smícháme ho s domácí strouhankou, filety... více o Sumeček
Nádivka: toustový chléb nakrájíme na kostičky, přidáme vejce, koření, bylinky. Smícháme. Pokud je nádivka suchá, přidáme trochu mléka. Je možno... více o Kuře Otylka
Kuřecí prsíčka jemně nasolíme a vložíme na rozehřátý olej, aby se maso zatáhlo a udrželo křehkost. Potom přidáme bylinky a koření a dusíme do... více o Smetanové kuře
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku... více o Kuličky pro návštěvu
Do kotlet uděláme kapsu a naplníme nádivkou, uzavřeme párátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Do kastrolu vlijeme výpek, dáme cibuli,... více o Plněné kotlety na smetaně
Zeleninu - jakou máme, nebo mix lehce podusíme na páře do křupava. Brokolici a květák na růžičky, celer na plátky, mrkev na půlky, cuketu na kolečka.... více o Zelenina v sýrovo-pivním těstíčku
Na pánvičku si dáme olej, nakrájenou cibulku najemno a necháme orestovat do zlatova. Poté přidáme párek nakrájený na kolečka a pěkně opečeme, přidáme... více o Mexické těstoviny ala Lucy
Rozmrazená játra obalíme v polohrubé mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme do růžova. Když máme všechna játra osmažená, do výpeku dáme pokrájený... více o Drůbeží játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou
Na pánvi rozpustíme máslo (přidáme kapku oleje, aby se nám máslo nepřepalovalo), přidáme na velmi drobno pokrájenou cibuli a orestujeme do sklovita.... více o Drožďové knedlíčky
Bylinky rozmixujeme v mixéru, přidáme česnek, sůl a olej a umixujeme v pastu. Může se přidat parmazán nebo rozdrcené oříšky, ale nejlepší to je... více o Loužnické pesto
Plátky ryby dáme na alobal , osolíme, pokapeme šťávou z citronu či limetek, dáme vždy čtvrtinu nasekané cibule a jeden rozmačkaný stroužek česneku.... více o Rychlá ryba v alobalu
Mrkev nastrouháme, jablko a okurku nakrájíme na menší plátky, cibulku na jemno a papriku na proužky. Vše zamícháme s ostatními surovinami a necháme v... více o Zeleninový salát s italskými bylinkami
Mleté maso smícháme s nasekanými bylinkami, utřeným česnekem, solí a pepřem. Rukama pečlivě propracujeme. Mraženou brokolici dáme rozmrazit, čerstvou... více o Karbanátky plněné brokolicí
Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme podélně na tenké plákty. Ty restujeme v rozpáleném oleji asi 2 minuty, poté přihodíme bylinky a restujeme ještě... více o Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou
Oloupanou cuketu nastrouhat na struhadle s většími kapkami, pokud má jádra, před strouháním vydlabat. Na pánvi pomalu rozehřát máslo, dokud nezačne... více o Placičky z cukety jiné
Na pánvi rozpustíme máslo a na něj dáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Až se obě suroviny osmahnou, přidáme česnek a bylinky. Po chvíly... více o Těstoviny s česnekem a slaninou
Housky (den staré) nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s vajíčky a s nahrubo nastrouhaným sýrem. Směs můžeme vylepšit přídáním bylinek (libeček,... více o Smažené sýrové placičky
Srdíčka a cibulku pokrájíme na kostičky, cibuli osmažíme přidáme srdíčka, sůl a osmahneme, podlijeme vodou a přidáme veškeré koření (může být i jiné... více o Smetanová srdíčka
Přes noc namočte fazole do dostatečného množství studené vody. Druhý den rozehřejte 2 lžíce olivového oleje ve velkém kastrolu, přidejte cibuli, mrkev... více o Vepřová pro zimní dny
Kuřecí prsa naklepeme, opepříme (nesolíme, niva je slaná dost) posypeme grilovacím kořením a paprikou a naložíme do kefíru (popř. bílého jogurtu), do... více o Kuřecí s nivou opět trochu jinak
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se "vypotil" na utěrce nebo ubrousku. Také trochu... více o Zapečený lilek s rajčatovou směsí
Roštěnec důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme bílým motozem, aby držel rovnoměrný tvar. Připravíme marinádu. V ploché misce důkladně... více o Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Pekárna ETA (Vega, Clatronic).... více o Minipizzy pro domácí pekárnu
Ze surovin zpracujeme tužší těsto, které dáme do domácí pekárny na chléb. Nastavíme větší chléb, středně hnědou kůrku a program č. 3 (platí pro domácí... více o Bylinkový chléb pro domácí pekárnu
Vyválíme těsto a potřeme kečupem. Na těsto naskládáme plátky šunky a sýra. Můžeme posypat bylinkami. Těsto stočíme do ruličky a nakrájíme na... více o Rychlí šneci