Na pánvi s rozpáleným olejem (pokud je slanina tučná, olej můžeme vynechat) necháme osmažit pokrájenou slaninu. Pak přidáme lehce osmažit nastrouhaný...
více o Česnekové těstoviny se slaninou a špenátem
MASOVÁ SMĚS
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se solamylem, solí, pepřem, worchesterem a sojovkou. Necháme ho v lednici naložené a mezitím si...
více o Bramboráčky s masovou směsí
Na oleji osmahneme cibulku dozlatova, pak přidáme mleté maso a necháme opéct, dokud pěkně nezhnědne. Přidáme koření, bylinky, rajčata, kostičku a...
více o Mleté maso po marocku
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Polovinu bylinek otrháme, očistíme česnek.
Toasty nalámeme a spolu s bylinkami a česnekem rozmixujeme. Promícháme s...
více o Krůtí rolka
Brambory oloupeme, nakrájíme na půlcentimetrové plátky a vaříme v osolené vodě 10 minut.
Mezitím si oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek na...
více o Bramborová frittata
Zeleninu očistíme a pokrájíme na plátky silné podle tuhosti zeleniny, například kedlubnu budeme krájet na slabší kolečka než cuketu nebo lilek,...
více o Grilovaná nebo pečená špeková zelenina
V případě, že máme zmraženou tresku, rozmrazíme filety, opláchneme, abychom se zbavili rybího pachu a necháme řádně okapat. Po tomto kroku jednotlivé...
více o Treska po domácku
Kuřecí prsa očistíme a upravíme, aby nám vznikl jeden kus bez odřezků, osolíme, posypeme grilovacím kořením (a česnekem) dle chuti, zprudka osmahneme...
více o Kuřecí Wansdorf
Hermelíny podélně rozřízneme a na řeznou stranu přitiskneme plátek šunky (velikost si upravíme). Z vajec, piva, mouky, soli a pepře umícháme těstíčko,...
více o Hermelín se šunkou v pivním těstíčku
Na pánvi s rozehřátým olejem osmažíme pokrájenou slaninu, pak přidáme osmažit bramborové knedlíky pokrájené na kostičky a nakonec přidáme česnek....
více o Bramborový knedlík s vejcem a slaninou
Recept mám od babičky. Velice mě zaujalo těsto z rohlíků, a proto jsem ho zkusila. A je to opravdu moc dobré.
Rohlíky nakrájíme na kostičky, smícháme...
více o Pizza z rohlíků
Na rozehřáté pánvi potřené olejem restujeme doměkka fazolové lusky s pokrájenými žampiony, přidáme kmín a bylinky, podle potřeby podléváme trochou...
více o Fazolková „smaženice“ Institutu Kompliment
Máslo utřeme s jedním celým vejcem a jedním žloutkem.
Přidáme utřený česnek, sůl a bylinky.
Nakonec přidáváme strouhanku - konzistence těstíčka by...
více o Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky
Rohlík pokrájíme na drobno, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Přidáme oloupaná, jemně nasekaná vejce, rozetřený česnek, bylinky dle chuti, sůl a...
více o Bylinkovo-vaječné placičky s česnekem
Zapékací misku vymažeme máslem. Na dno dáme osolené a opepřené porce ryby. Na ryby nandáme směs z nastrouhané mrkve a koleček pórku, které jsme předem...
více o Zapečená ryba s přílohou
Maso nakrájíme na kostky a smícháme se sterilovanou zeleninou, kolečky šalotky, rýží, cherry rajčátka a olivami, nakonec přidáme nasekané bylinky....
více o Salát tuňákový
Omytá rajčátka rozpůlíme, bylinky nebo rukolu nasekáme, tuňáka slijeme.
Čtyři vymazané a vysypané zapékací misky stejnoměrně naplníme rajčátky a...
více o Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji...
více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Kroupy namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, pak uvaříme doměkka a scedíme. Pro urychlení můžeme vařit nenamočené a v tlakovém hrnci.
Drobně...
více o Chuďasovy kroupy s vejci
Ve vařícím mléku rozpustit sýr, až vznikne kaše, do které přidat sůl, pepř, bylinky a citrónovou šťávu. Přidat nudle a míchat, dokud se kaše a nudle...
více o Tuňák v sýrových těstovinách
Krevety osmažit na másle, přidat nakrájenou okurku a rajčata, okořenit. Možno přidat na kostičky nakrájenou šunku. Přidat osušené rýžové nudle a...
více o Krevety s rýžovými nudlemi
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladkou hmotu, necháme v chladu půl hodiny proležet, pak vyválíme kulatý plát, kterým vyložíme koláčovou formu, i...
více o Slaný vínový koláč
Brambory nakrájíme na silnější plátky, klobásu oloupeme a také rozkrájíme na tenčí
kolečka. Ocet, cukr a vodu svaříme na sladkokyselý nálev, bylinky...
více o Salát z brambor s klobásou a bylinkami
Ančovičky a rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Olivy nakrájíme na čtvrtky nebo kolečka. V troše vlažné vody smícháme kvasnice s cukrem a...
více o Ochucené housky
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na slabé a co nejdelší nudličky, které rovnoměrně posypeme kořením.
Do rozšlehaného vajíčka zamícháme solamyl. Do...
více o Kuřecí tyčinky s dipy
Cuketu pokrájíme na slabé plátky a dáme na minutku povařit do slané vody, pak scedíme a dáme do mísy. Spařená, oloupaná rajčata pokrájíme a přidáme k...
více o Cuketovo-rajčatový salát s přírodním sýrem
Necháme povolit kostku másla a poté k ní přimícháme citrónovou šťávu, sůl, pepř a čerstvé nasekané bylinky. Tuto směs můžeme dát do kelímku nebo...
více o Lehké bylinkové máslo
Majonézu promíchejte s hořčicí a chilli omáčkou. Ořechy krátce nasucho opražte na pánvi nebo na plechu a pak nahrubo nasekejte. Brusinky pokrájejte...
více o Brusinková tatarka
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do sklovata, přihodíme na půlkolečka pokrájené párky a orestujeme. Pak přidáme na drobno pokrájené brambory a...
více o Frankfurtská polévka the Best
Kotlety naklepejte, tukové okraje nařízněte, aby se při přípravě nekroutily. U kosti špičkou nože několikrát kotletu propíchněte, aby se dobře...
více o Grilovaná kotleta s polentou
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Ryby potřete olejem, dobře osolte a opepřete. Do břišní dutiny vložte několik plátků...
více o Okoun se salátem ve středomořském stylu
Bagety podélně rozkrojte (ale nedokrojte), vydlabejte střídku a vnitřek pokapejte máslem a posypte cibulkou a bylinkami.
Ogrilujte nebo osmažte...
více o Pálivé hotdogy
Sýry obalte klasicky v trojobalu a osmažte je na oleji (dietnější verze je opéct je nasucho v troubě na plechu pokrytém pečicím papírem). Majonézu...
více o Smažený sýr s brusinkovou tatarkou
Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou,...
více o Valašská kyselica II
Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a...
více o Staročeská krupicová hlavička
SVAČINOVÁ: Apetito rozetřeme s pomazánkovým máslem a přimícháme šunku, cibuli a bylinky. Osolíme, opepříme.
Podáváme s pečivem, nebo mažeme na...
více o Pomazánky Apetito
Z červené řepy ukroutíme listy, nic neokrajujeme a dáme vařit do vody. Až je řepa vařená, tak stáhneme ze zdroje tepla a přelijeme studenou vodou....
více o Růžová polévka z červené řepy
**Masová směs:** Cibuli si usmažíme na oleji. Přidáme orestovat kousky osoleného a opepřeného masa. Vmícháme plátky žampionů, papriku, česnek a...
více o Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Pak podusíme na másle a zalijeme asi 1,5 l vody. Přidáme vegetu a vaříme dokud zelenina nezměkne.
Mezitím si...
více o Mrkvičková polévka I.
Chřest oloupeme a krátce povaříme ve slané vodě, scedíme a pokrájíme na kousky.
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a...
více o Pečené kuřecí s chřestem
Do zapékací mísy si dáme trochu tuku, nakrájenou cibulku na kolečka, pak stroužky česneku na tenoučké plátky nakrájené. Řízky osolíme, opepříme a dáme...
více o Vepřové řízky s cibulí a česnekem
Cukety omyjeme,konce odkrojíme,nakrájíme na plátky a minutu povaříme v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat, dáme do mísy, osolíme, opepříme a...
více o Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou
Želatinu v misce necháme nabobtnat, pak přilijeme 2 dl mléka, misku vložíme do vodní lázně a necháme za stálého míchání rozpustit. Zbylé mléko...
více o Lososový dortík
Toto jednoduché a lehké jídlo se dá přichystat úplně snadno. Sýry si nakrájíme dle vlastní fantazie na jakékoliv kousky. K nim přidáme nakrájená...
více o Sýr s rajčaty