Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici.
Platky krkovičky si omyjeme a...
více o Krkovička s bylinkovým máslem
Mouku smícháme se solí, ve vlažné vodě rozpustíme cukr a kvasnice. Vše společně s olejem smícháme v hladké těsto, které necháme 1 hodinu vykynout.
Po...
více o Chlebová růže s bylinkovým máslem
Kapra rozpůlíme, vyřízneme páteř a naporcujeme. Osolíme, pomoučíme a obalíme v rozšlehaném vejci a pečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Pokrájíme...
více o Kapr na bylinkovém másle
Čerstvá, červená a pěkně zralá rajčata omyjeme, odřízneme svrchní část ( tzv. čepičku) a vydlabeme. Rajče plníme bylinkovým máslem. Pak přikryjeme...
více o Plněná pečená rajčata
Do prsou nařízneme kapsy, osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho opečeme a necháme vychladnout. Lístky bazalky posekáme. Česnek pokrájíme na slabé...
více o Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech
Plátky lososa lehce opepříme a okořeníme kořením na ryby, ale jen trošku, aby se neřeklo (losos má zvláštní chuť sám o sobě a hodně koření ho spíš...
více o Zapečený losos na bramborách a mrkvi
Bagetky rozkrojíme napůl a dáme rozpéct, aby se vytvořila křupavá kůrka. Potřeme bylinkovým máslem, poklademe plátky lososa a posázíme capary.
Můžete...
více o Bagetka s uzeným lososem a kapary
Na rozškvařené slanině osmahneme pokrájené houby a krátce je podusíme s červeným vínem a kečupem. Šunku opečeme na másle a přendáme na talíře....
více o Šunka podle paní nadlesní
Každý plátek Nivy zabalíme do 2 plátků šunky (můžeme sepnout párátkem), a obalíme v těstíčku z vejce, mouky, piva. Rychle smažíme. Veku potřeme máslem...
více o Řízky z Nivy
Těsto vyválíme a poklademe zeleninou, pokapeme bylinkovým máslem s česnekem, posypeme strouhaným sýrem a zavineme. Potřeme vajíčkem a dozlatova...
více o Zeleninový závin se sýrem
Uvařené šneky zabalíme do plátků šunky a napíchneme na malou jehlu (používají se na španělské ptáčky). Z každé strany šunkového závitku dáme 1/2...
více o Šneci na jehle
Maso nakrájíme na kostičky a osmahneme (posypané asi lžící solamylu) na másle do zlatova. Přidáme koření, trochu sojové omáčky a lžíci cukru, který do...
více o Kuře a la Stroganov II.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský protlak a koření, vytvarujeme...
více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Makrely očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme. Bylinkové máslo rozpustíme a makrelu potřeme i uvnitř. Lehce posypeme moukou a vložíme do pekáče s vínem...
více o Makrela na víně
Rajčata omyjeme a odkrojíme vršky. Vydlabeme vnitřky a dužinu rozmačkáme. Přidáme 2 lžíce rozpuštěného másla a vejce. Troubu rozpálíme na 200 °C....
více o Kuřecí prsíčka s pečenými rajčaty