Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,...
více o Zapečený camembert s brusinkami
Kůži kachních prsou pokrájíme do mřížky. Prsa osolíme, opepříme a dáme osmažit do rozpálené pánve bez tuku osmažit. Smažíme nejprve kůží dolů, cca 4-5...
více o Kachní prsa s fenyklem a brusinkami
Základem skvělé svíčkové omáčky je čerstvá zelenina, kterou použijeme ve značném množství, protože nám svíčkovou omáčku zároveň zahustí, chuť zůstane...
více o Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Porce vložíme do pekáčku s pokrájenou cibulí, slaninou, žampiony a brusinkovým kompotem....
více o Kuře nejen s brusinkami
Tvrdý sýr nastrouháme najemno. Všechny stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Majonézu rozmícháme s bílým jogurtem, česnekem, brusinkovým kompotem a...
více o Pomazánka s česnekem a tymiánem
Nakládané brusinky smíchejte s kůrou a šťávou z pomeranče a kořením.
Směs přiveďte pomalu do varu. Snižte teplotu a asi 2 minuty zvolna povařte....
více o Pikantní omáčka z brusinek
Lišky řádně očistíme od hlíny a jehličí, šalotky nasekáme na kostičky, šlehačku ušleháme, petrželku nasekáme.
V pánvičce rozpustíme 3 lžíce másla, ve...
více o Oříškové jelení řízky na liškách
Mouku smícháme s práškem do pečiva, strouhanými oříšky a cukrem, spojíme změklým máslem, vejcem a trochu mléka. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho na...
více o Kanadský brusinkový koláč
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky.
Kuřecí prsa omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky. Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme ...
více o Kuřecí prsa s hruškou - z jedné pánve
Upečeme paštičky podle receptu "Patištičky" na těchto stránkách.
Zcela vychladlé paštičky ozdobně nastříkáme krémem nebo pěnou, zdobíme dle fantazie....
více o Paštičky II.
Hovězí maso smícháme s jemně nasekanou cibulkou, česnekem, solí, pepřem, oregánem, vajíčkem a strouhankou. Maso propracujeme a vytváříme kuličky o...
více o Masové kuličky se sýrovo-smetanovou omáčkou
Uvaříme čaj = do 800 ml vařící vody vložíme 2 sáčky čaje a necháme s oloupaným, na plátky pokrájeným zázvorem 5 minut louhovat. Přidáme cukr (nemusíme...
více o Brusinkovo-zázvorový čaj
Do kastrůlku vylijeme smetanu, přidáme červené víno a brusinky a necháme provařit. Omáčka by neměla být řídká, proto použijeme smetanu s 30% obsahu...
více o Omáčka WINCER
Ze všech ingrediencí vypracujeme tuhé těsto, zabalíme jej do fólie a uložíme do ledničky. Do tvarohu postupně vmícháme smetanu, cukr, žloutky, škrob,...
více o Tvarohový citronový dezert
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a orestujeme na trošce olivového oleje, přidáme brusinkový kompot a jogurt. Za stáleho míchání prohřejeme....
více o Kuřecí prsa v brusinkovo-jogurtové omáčce
Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu necháme 4-5 dní marinovat. Denně maso otáčíme....
více o Mufloní kýta
Hermelíny podélně rozkrojíme a obalíme v mouce.
V misce vyšleháme z vejce, mléka, mouky a soli těstíčko (množství mouky a mléka je orientační, může se...
více o Tajemství mlékaře Jakuba
Předehřejeme troubu a vymažeme troubu. Do pěny utřete máslo, přimícháme vejce a pak zlehka vmícháme kakaový prášek, mleté oříšky a prášek do pečiva....
více o Brusinkový dort se šlehačkou
Zeleninu spolu s kořením vaříme do poloměka (zelenina nesmí být rozvařená). Lák necháme vychladnout. Prošpikované maso do nálevu naložíme na 1-2 dny....
více o Svíčková na smetaně II. - odzkoušeno
Jablka si otočíme stopkou nahoru a bubákem dolů, lžicí nebo nožem vykrojíme jadřinec, že se nám vytvoří jablečná mistička.
Jablka pokapeme citronem,...
více o Pečená jablka II.
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do...
více o Bavorská svíčková
Pstruhy vykuchej, odstřihni ploutve, hlavy a ocasy ponech. Neoškrabuj! Pstruhy dobře propláchni pod tekoucí studenou vodou, osuš, a osol zevnitř i...
více o Pstruh po Kanadsku
Kuřecí prsa naklepeme, okořeníme a na pánvi (nejlépe na té, kterou můžeme dát i do trouby) opečeme dozlatova.
Hermelín podélně rozřízneme tak, že nám...
více o Kuřecí steak s hermošem a brusinkami
Hrušky rozpůlíme a vyjmeme jádřince. Slaninu nakrájíme na kostičky, sýr na plátky. Hrušky vložíme do vymazané zapékací formy, rozdělíme na ně slaninu,...
více o Pikantní zapékané hrušky
Hermelíny vcelku naložíme na 1 až 2 dny do oleje, aby změkly. Podáváme rozkrájené na osminky, potřené dostatečným množstvím brusinek a s rozpečenou...
více o Nakládaný hermelín IV.
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme...
více o Panenský štrůdl
Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do...
více o Polská omáčka
Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli.
Omyté a osušené maso protáhneme proužky...
více o Svíčková na smetaně III.
Kuře naporcujeme, nasolíme, opepříme a ochutíme tymiánem. Nakrájenou slaninu rozškvaříme a kuře na ní opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka....
více o Krupské kuře s bramboráčky
Kuře potřeme zvenku i zevnitř grilovacím kořením, naplníme na osminky nakrájenou cibulí, jablkem a celerem, osolíme a vložíme na pekáč. Rozpustíme...
více o Indiánské kuře
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku,...
více o Kančí guláš s brusinkami
Z očištěného kančího hřbetu odsekneme křížovou kost, maso prošpikujeme slaninou a osolíme.
Na oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme divoké koření a...
více o Kančí hřbet s brusinkami
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový kompot a pečeme pod poklicí ...
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na...
více o Svíčková na smetaně