Vánočku nakrájejte na plátky široké asi 3 cm. Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Jablko a hrušku zbavte jádřince a...
více o Žemlovka s jablkem a hruškou
Začněte s pyré. Maliny a 2 lžíce cukru nasypte do kastrůlku, nad mírným plamenem zahřívejte a míchejte, až se maliny rozpadnou na pyré. Nechte trochu...
více o Čokoládová pěna s malinami
Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout.
V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut.
Kuře přesuňte na talíř a...
více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce
Troubu zapněte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozčtvrťte. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte, nechte vychladnout na pokojovou...
více o Čokoládový koláč s jablky
Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte.
Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol....
více o Kachní paštika
Avokádo rozřízněte napůl, odstraňte pecku a vyjměte dužinu. Tu společně s ostatními ingrediencemi rozmixujte dohladka. Pokud by byla konzistence...
více o Avokádové lanýže
Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy.
Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů...
více o Vánoční pudingy se smetanou a fíky
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků.
Brambory uvařte...
více o Steak Chateaubriand
Vidličkou několikrát napíchejte chorizo (klobásku), aby se vytvořily menší dírky. Vložte na pánev, zalijte vínem a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen...
více o Chorizo na víně - tapas
Cibuli s česnekem povaříme 5 minut v houbovém vývaru. Žampiony nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi vytřené olejem. Okořeníme, zalijeme přecezeným...
více o Makarony se žampiony
Sýr rozkrojte napříč. Na másle zlehka osmažte nakrájenou hrušku, zakápněte brandy, přidejte nakrájený rozmarýn. Na spodní polovinu sýra rozložte...
více o Camembert s hruškami a ořechy
Předehřejte troubu na 200 °C
V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo...
více o Terrine Campagnarde
Kuřecí prsní řízky zakryjeme potravinovoou folií a naklepeme hladkou stranou paličky, aby byly ploché.
Maso opékáme na velké pánvi na oleji na každé...
více o Kuře Lady Jane
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké,...
více o Steak na pepři dle Karla Pinka
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji...
více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře...
více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.
Ráčky dobře očistěte kartáčkem a opláchněte ve studené vodě. Vývar přiveďte k varu, naházejte do něj raky a vařte asi 10 minut. Raky vyjměte a nechte...
více o Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky
Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a necháme vařit (přikryté, na mírném ohni) dokud nezměkne a veškerá tekutina se...
více o Vepřová paštika v krustě
1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu.
2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme,...
více o Džem - Letní směs
Do konvičky vhodíme 4 sáčky čaje, zalijeme je asi 400 ml vroucí vody a připravíme silný čaj. Pak sáčky vyjmeme, dolijeme čaj horkým mlékem a brandy....
více o Mátový twist s brandy
Smíchejte olej, brandy, rozmarýn, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vložte krkovici a přes noc marinujte (můžete i rovnou péct).
Naložené maso vložte do...
více o Pečená krkovice na rozmarýnu
Budete potřebovat 2 1,5 litrové máslem vymazané nádoby na vaření pudinku i s víkem, 2 pečlivě vydrhnuté mince, 2 ks pergamenového papíru - vystřihnuté...
více o Tradiční vánoční pudink
Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a...
více o Ardenský flambovaný Rumpsteak
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout.
V kastrolu rozpustíme...
více o Anglický vánoční pudink
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
Žloutky ze 4 vajec ušlehejte s cukrem do husté pěny a do ní vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
Z bílků ušlehejte sníh...
více o Ďábelská roláda
Rozpustíme cukr s vodou a přidáme omyté ovoce, přelijeme brandy, zavážeme kvůli vzduchu a necháme 14 dnů stát, pak přefiltrujeme....
více o Ovocný likér II.
Žloutky utřeme s pískovým a vanilinovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany nebo mléka a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme...
více o Čokoládový likér
Troubu předehřejeme na 160 °C, formu cca 25 cm vyložíme papírem na pečení. Sušené švestky rozmixujeme na pyré, je-li třeba přidáme 1 lžíci horké vody,...
více o Vláčné čokoládové řezy
Formu na chlebíček o objemu 1,5 l vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu tak, aby přečnívaly, v rendlíku zahřejeme 185 ml smetany, v misce smícháme...
více o Čokoládové semifreddo
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly....
více o Flambované hrušky s pomerančem
Citron nakrájíme na dílky, posypeme několika lžičkami cukru a promačkáme. Poté přelijeme bílým rumem a brandy. Podáváme s ledovou tříští....
více o Caipirissima
Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme...
více o Vepřové kostky v karamelu
Salát natrháme, jahody rozpůlíme a společně s krevetami jemně promícháme. Majonézu smícháme s kečupem a brandy, ochutíme pepřem, solí a cukrem....
více o Jahodový salát s krevetami
Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný...
více o Buche de Noël
Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25...
více o Ryba to bohužel není
Brambory oloupeme (ranné brambory jen dobře umyjeme) a nakrájíme na plátky asi 7-10 mm silné. Povaříme je 10 minut v osolené vodě a scedíme. V hlubší...
více o Kandované brambory jako příloha
Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi...
více o Pečený bažant na mandarinkách
Játra vaříme 20 minut ve, vodě, uvařená vyjmeme z vody a necháme v ledničce pořádně vychladnout. Vychlazená játra posekáme na jemno, dáme do mixéru,...
více o Kachní paštika
Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při...
více o Vin de noix (víno ze zelených ořechů)
Kuře rozsekneme na 4 díly a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený...
více o Alkoholik kuře aneb Marengo
Do velké skleněné nádoby nalijte alkohol, přidejte všechny přísady a přikryjte. Nádobu postavte na okno vystavené slunci a nechte 1 měsíc louhovat....
více o Likér čtyř vůní
Citron oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do nádob dejte meduňku, brutnák, citronovou kůru, kolečka citronu a cukr. Přidejte vodu, víno a brandy...
více o Pohár lásky
Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly
1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a...
více o Sýrové koule na 3 způsoby
V pekáčku zpěňte na tuku nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidejte kachnu, opečte, posypte kari kořením, osolte, opepřete, podlijte bílím vínem a...
více o Kachna na broskvích
Salát omyjeme, natrháme na menší kousky. Plátky žampionů pokapeme citrónovou šťávou a krátce osmahneme. Vejce rozpůlíme, žloutky prolisujeme,...
více o Salát s nudličkami z krůtích prsou