• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Brandy

Brandy

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

105 minut
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem

Podmáslový koláč s jablky a…

Začněte krémem. Pudink s mlékem dejte do misky nebo rendlíku a nad párou z něj uvařte hustý krém. Odložte, překryjte na povrchu fólií a nechte... více o Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem

45 minut
Žemlovka s jablkem a hruškou

Žemlovka s jablkem a hruškou

Vánočku nakrájejte na plátky široké asi 3 cm. Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Jablko a hrušku zbavte jádřince a... více o Žemlovka s jablkem a hruškou

40 minut
Sticky toffee pudink aneb Datlový koláč s karamelovou omáčkou

Sticky toffee pudink aneb Datlový…

Datle nasekejte na kousky, dejte do mísy, přelijte horkým černým čajem a nechte asi 2-3 hodiny stát. Pak je rozmixujte v mixéru na pyré. Troubu si... více o Sticky toffee pudink aneb Datlový koláč s karamelovou omáčkou

30 minut
Čokoládová pěna s malinami

Čokoládová pěna s malinami

Začněte s pyré. Maliny a 2 lžíce cukru nasypte do kastrůlku, nad mírným plamenem zahřívejte a míchejte, až se maliny rozpadnou na pyré. Nechte trochu... více o Čokoládová pěna s malinami

50 minut
Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout. V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut. Kuře přesuňte na talíř a... více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

90 minut
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat.... více o Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

70 minut
Čokoládový koláč s jablky

Čokoládový koláč s jablky

Troubu zapněte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozčtvrťte. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte, nechte vychladnout na pokojovou... více o Čokoládový koláč s jablky

30 minut
Kachní paštika

Kachní paštika

Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte. Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol.... více o Kachní paštika

15 minut
Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Avokádo rozřízněte napůl, odstraňte pecku a vyjměte dužinu. Tu společně s ostatními ingrediencemi rozmixujte dohladka. Pokud by byla konzistence... více o Avokádové lanýže

40 minut
Vánoční pudingy se smetanou a fíky

Vánoční pudingy se smetanou a fíky

Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy. Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů... více o Vánoční pudingy se smetanou a fíky

40 minut
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

Hovězí s prosciuttem a hořčicovou…

Krok 1: Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřjte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak... více o Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

40 minut
Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků. Brambory uvařte... více o Steak Chateaubriand

30 minut
Chorizo na víně - tapas

Chorizo na víně - tapas

Vidličkou několikrát napíchejte chorizo (klobásku), aby se vytvořily menší dírky. Vložte na pánev, zalijte vínem a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen... více o Chorizo na víně - tapas

40 minut
Makarony se žampiony

Makarony se žampiony

Cibuli s česnekem povaříme 5 minut v houbovém vývaru. Žampiony nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi vytřené olejem. Okořeníme, zalijeme přecezeným... více o Makarony se žampiony

20 minut
Camembert s hruškami a ořechy

Camembert s hruškami a ořechy

Sýr rozkrojte napříč. Na másle zlehka osmažte nakrájenou hrušku, zakápněte brandy, přidejte nakrájený rozmarýn. Na spodní polovinu sýra rozložte... více o Camembert s hruškami a ořechy

90 minut
Terrine Campagnarde

Terrine Campagnarde

Předehřejte troubu na 200 °C V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo... více o Terrine Campagnarde

Kuře Lady Jane

Kuře Lady Jane

Kuřecí prsní řízky zakryjeme potravinovoou folií a naklepeme hladkou stranou paličky, aby byly ploché. Maso opékáme na velké pánvi na oleji na každé... více o Kuře Lady Jane

30 minut
Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké,... více o Steak na pepři dle Karla Pinka

60 minut
Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji... více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky

Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…

V tomto lahodném dezertu nádherně vynikne chuťový kontrast přirozené kyselosti jablečné šťávy a ušlechtilé chuti čokoládových lanýžků z kvalitní hořké... více o Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky

20 minut
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře... více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky

Krémová polévka z potočních raků s…

Ráčky dobře očistěte kartáčkem a opláchněte ve studené vodě. Vývar přiveďte k varu, naházejte do něj raky a vařte asi 10 minut. Raky vyjměte a nechte... více o Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky

Vepřová paštika v krustě

Vepřová paštika v krustě

Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a necháme vařit (přikryté, na mírném ohni) dokud nezměkne a veškerá tekutina se... více o Vepřová paštika v krustě

Džem - Letní směs

Džem - Letní směs

1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu. 2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme,... více o Džem - Letní směs

Mátový twist s brandy

Mátový twist s brandy

Do konvičky vhodíme 4 sáčky čaje, zalijeme je asi 400 ml vroucí vody a připravíme silný čaj. Pak sáčky vyjmeme, dolijeme čaj horkým mlékem a brandy.... více o Mátový twist s brandy

180 minut
Pečená krkovice na rozmarýnu

Pečená krkovice na rozmarýnu

Smíchejte olej, brandy, rozmarýn, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vložte krkovici a přes noc marinujte (můžete i rovnou péct). Naložené maso vložte do... více o Pečená krkovice na rozmarýnu

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

Budete potřebovat 2 1,5 litrové máslem vymazané nádoby na vaření pudinku i s víkem, 2 pečlivě vydrhnuté mince, 2 ks pergamenového papíru - vystřihnuté... více o Tradiční vánoční pudink

Ardenský flambovaný Rumpsteak

Ardenský flambovaný Rumpsteak

Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a... více o Ardenský flambovaný Rumpsteak

Anglický vánoční pudink

Anglický vánoční pudink

Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout. V kastrolu rozpustíme... více o Anglický vánoční pudink

Ďábelská roláda

Ďábelská roláda

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Žloutky ze 4 vajec ušlehejte s cukrem do husté pěny a do ní vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Z bílků ušlehejte sníh... více o Ďábelská roláda

Ovocný likér II.

Ovocný likér II.

Rozpustíme cukr s vodou a přidáme omyté ovoce, přelijeme brandy, zavážeme kvůli vzduchu a necháme 14 dnů stát, pak přefiltrujeme.... více o Ovocný likér II.

Čokoládový likér

Čokoládový likér

Žloutky utřeme s pískovým a vanilinovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany nebo mléka a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme... více o Čokoládový likér

Vláčné čokoládové řezy

Vláčné čokoládové řezy

Troubu předehřejeme na 160 °C, formu cca 25 cm vyložíme papírem na pečení. Sušené švestky rozmixujeme na pyré, je-li třeba přidáme 1 lžíci horké vody,... více o Vláčné čokoládové řezy

Čokoládové semifreddo

Čokoládové semifreddo

Formu na chlebíček o objemu 1,5 l vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu tak, aby přečnívaly, v rendlíku zahřejeme 185 ml smetany, v misce smícháme... více o Čokoládové semifreddo

Flambované hrušky s pomerančem

Flambované hrušky s pomerančem

Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.... více o Flambované hrušky s pomerančem

Caipirissima

Caipirissima

Citron nakrájíme na dílky, posypeme několika lžičkami cukru a promačkáme. Poté přelijeme bílým rumem a brandy. Podáváme s ledovou tříští.... více o Caipirissima

Vepřové kostky v karamelu

Vepřové kostky v karamelu

Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme... více o Vepřové kostky v karamelu

Jahodový salát s krevetami

Jahodový salát s krevetami

Salát natrháme, jahody rozpůlíme a společně s krevetami jemně promícháme. Majonézu smícháme s kečupem a brandy, ochutíme pepřem, solí a cukrem.... více o Jahodový salát s krevetami

Buche de Noël

Buche de Noël

Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný... více o Buche de Noël

Ryba to bohužel není

Ryba to bohužel není

Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25... více o Ryba to bohužel není

Kandované brambory jako příloha

Kandované brambory jako příloha

Brambory oloupeme (ranné brambory jen dobře umyjeme) a nakrájíme na plátky asi 7-10 mm silné. Povaříme je 10 minut v osolené vodě a scedíme. V hlubší... více o Kandované brambory jako příloha

Pečený bažant na mandarinkách

Pečený bažant na mandarinkách

Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi... více o Pečený bažant na mandarinkách

Kachní paštika

Kachní paštika

Játra vaříme 20 minut ve, vodě, uvařená vyjmeme z vody a necháme v ledničce pořádně vychladnout. Vychlazená játra posekáme na jemno, dáme do mixéru,... více o Kachní paštika

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při... více o Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Alkoholik kuře aneb Marengo

Alkoholik kuře aneb Marengo

Kuře rozsekneme na 4 díly a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený... více o Alkoholik kuře aneb Marengo

15 minut
Likér čtyř vůní

Likér čtyř vůní

Do velké skleněné nádoby nalijte alkohol, přidejte všechny přísady a přikryjte. Nádobu postavte na okno vystavené slunci a nechte 1 měsíc louhovat.... více o Likér čtyř vůní

Pohár lásky

Pohár lásky

Citron oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do nádob dejte meduňku, brutnák, citronovou kůru, kolečka citronu a cukr. Přidejte vodu, víno a brandy... více o Pohár lásky

Sýrové koule na 3 způsoby

Sýrové koule na 3 způsoby

Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly 1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a... více o Sýrové koule na 3 způsoby

120 minut
Kachna na broskvích

Kachna na broskvích

V pekáčku zpěňte na tuku nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidejte kachnu, opečte, posypte kari kořením, osolte, opepřete, podlijte bílím vínem a... více o Kachna na broskvích

Salát s nudličkami z krůtích prsou

Salát s nudličkami z krůtích prsou

Salát omyjeme, natrháme na menší kousky. Plátky žampionů pokapeme citrónovou šťávou a krátce osmahneme. Vejce rozpůlíme, žloutky prolisujeme,... více o Salát s nudličkami z krůtích prsou

  • 1
  • 2
  • Další stránka

Doporučujeme

36 minut
Placičky z bílých fazolí

Placičky z bílých fazolí

25 minut
Noky se špenátem a ricottou

Noky se špenátem a ricottou

60 minut
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

41
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
39
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
35
Rychlá kuřecí roláda z řízků
Rychlá kuřecí roláda z…
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
26
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…

Zajímavé články

Pivo na talíři bude chutnat i abstinentům. S pěnivým mokem upečete chleba, uvaříte polévku i ochutíte maso
Pivo na talíři bude chutnat i abstinentům. S…
Prášek do pečiva a jedlá soda: Víte, jaký je mezi nimi rozdíl a jak je správně používat?
Prášek do pečiva a jedlá soda: Víte, jaký je mezi…
Jak si dokonale uklidit kuchyň podle Marie Kondo: 10 rad od vyhlášené specialistky na úklid
Jak si dokonale uklidit kuchyň podle Marie Kondo:…
Nejlepší rychlovky z kuřete: 9 večeří, které si zamilujete!
Nejlepší rychlovky z kuřete: 9 večeří, které si…
Není hovězí jako hovězí: Vyberte si správný kus na vaření, pečení, dušení i grilování
Není hovězí jako hovězí: Vyberte si správný kus…
AHA.cz Svatba u Slováčkových? Dáda odhalila nečekané tajemství!

Svatba u Slováčkových? Dáda odhalila nečekané tajemství!

Mimibazar Letní tábor bez obav: Jak vybrat ten nejlepší pro vaše dítě

Letní tábor bez obav: Jak vybrat ten nejlepší pro vaše dítě

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Základ pro slim džíny? Musíte mít štíhlé nohy, říká stylistka!

Základ pro slim džíny? Musíte mít štíhlé nohy, říká stylistka!

Ženy.cz Trápí vás suché ruce? Známe nejčastější příčiny a víme, jak ruce před dehydratací chránit!

Trápí vás suché ruce? Známe nejčastější příčiny a víme, jak ruce před dehydratací chránit!

Blesk.cz Premiéra Dětí ráje 2 plná hvězd: David šel z náruče do náruče! A Slováček opět v obležení žen

Premiéra Dětí ráje 2 plná hvězd: David šel z náruče do náruče! A Slováček opět v obležení žen

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Milenci na jednu noc: Která znamení k tomu mají sklon?

Milenci na jednu noc: Která znamení k tomu mají sklon?

Nedávno navštívené recepty:

Špenátoví šneci z listového těsta Mexická fazolová polévka Vepřové na Moravance
Naložená kuřecí prsa Brokolicová pomazánka Plněná cuketa
Tortilly zapečené se sýrem Kuskus zapečený pod grilem Kuřecí maso ala Kubajs (s bramborovou kaší)
Salát z okurek Utajená česneková krkovička Cuketa s vejci - smaženice

Další doporučené ingredience:

Bramborové noky Bramborové šišky Bramborové těsto Bramborové vlnky Bramborový knedlík
Bramborový salát Brambory Brambory moučné Brambory nové Brambůrky (chipsy)
Bránice Bratislava Bratwurst Brie - sýr Brněnka
Brokolice Broskve Broskvová marmeláda Broskvový čaj Broskvový kompot
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Brandy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact