Fazole den předem namočte, pak je propláchněte a uvařte doměkka. Sceďte.
Do krémové konzistence rozmixujte s tahini, drceným česnekem, petrželkou,...
více o Filet mignon a fazolový humus
Hrášek a nakrájený celer povařte 4 minuty ve vodě, malé kostky brambor uvařte do poloměkka. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji....
více o Hrášková Frittata
Brambory si nakrajíme na měsíčky. V míse promícháme se solí a olejem. Vysypeme na pečící papír a pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninou jako přílohu...
více o Jednoduché pečené brambory
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Nastrouhejte bramboru a řepu, spařte špenát. Vše důkladně promíchejte. Zahustěte moukou, osolte,...
více o Bulgurové placky s červenou řepou
Den předem namočte do vody fazole.
V osolené vodě je vařte doměkka asi 40 minut.
Na sádle krátce orestujte nakrájené brambory, zalijte vývarem,...
více o Fazolová polévka F.O.O.D.
Hrušky oloupejte spolu s jablky a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1 x 1 cm. V kastrolu je zalijte vodou a vařte spolu s kořením asi 25 minut....
více o Hrušková bryja s plackami
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous...
více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až...
více o Kotlety plněné kysaným zelím
Dršťky nakrájejte na proužky o velikosti přibližně 2 x 5 cm, ochuťte kmínem, tymiánem, majoránkou, solí a pepřem. V misce smíchejte vejce s pivem,...
více o Obalované dršťky
Brambory a pastinák očistěte a nakrájejte na kostičky. Uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte.
V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm krupici....
více o Pórková polévka se slaninou I.
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu.
Po 30 minutách přidejte na kostičky...
více o Ukrajinský boršč
Maso zalijte asi 2,5 l vody.
Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu....
více o Česnečka s hovězím
1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,...
více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny...
více o Dušená kapusta se slaninou
Do mouky zapracujte vejce, nakrájené studené máslo a vinný ocet. Rychle vypracujte těsto a ve fólii uložte do chladu.
Oloupané brambory nakrájejte na...
více o Sýrový páj
Brambory rozčtvrťte a uvařte v osolené vodě. Slijte a nechte okapat.
Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte s ořechy. Troubu rozehřejte na 220 °C....
více o Brambory v krustě s ořechy
Brambory nakrájejte a uvařte.
Na oleji nechte zesklovatět 1 cibuli nakrájenou na kolečka a 2 rozpůlené cibule, přisypte brambory a žampiony (větší...
více o Brambory s volským okem
Kuřecí čtvrtky opláchneme, protřeme solí a větší částí drceného nebo utřeného česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Přidáme maso a...
více o Bretaňské kuře
Na tuku osmahneme cibulku do řůžova. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer a mrkev), zlehka orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl...
více o Celerová polévka z Bezděkova
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte.
Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno.
Vychladlé...
více o Erdäpfelkas
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
Vsypte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a okurky....
více o Bramborový salát nakyselo
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte.
Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte...
více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné...
více o Karbanátky z krůtího masa se skořicí
V širokém kastrolu zahřejte olej.
Vsypte nasekanou cibuli, řapíkatý celer a orestujte.
Přidejte na kousky nakrájené hovězí. Osolte a opeřete, maso ze...
více o Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte.
Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak...
více o Polévka ze pstruha
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v...
více o Vinná klobása v těstíčku
Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte a rozšťouchejte na kaši. Nechte vychladnout.
Lososa očistěte a...
více o Lososové krokety s kokosem
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým...
více o Gratinované brambory s hořčicí
Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s nadrobno nasekanou šalotkou orestujte. Vmíchejte jarní cibulku a nechte vychladnout. Promíchejte s mletým...
více o Králičí karbanátky s bramborovou kaší
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.
Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle...
více o Bramboráky pro děti
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách...
více o Zapečené brambory s uzeným
Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky, přidáme nakrájený kopr najemno, salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek, nakrájíme na půl...
více o Mistrovský bramborový salát
Na sádle Brick opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího...
více o Broumovský guláš
Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme...
více o Vepřové po francouzsku
Polovinu brambor uvařte a nechte zchladnout. Zbylou polovinu syrových brambor oškrábejte, nastrouhejte najemno, osolte a vymačkejte z nich vodu....
více o Bramborové drbáky
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolte, 2 minuty restujte a pak zalijte...
více o Červené zelí s jablky
Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme...
více o Bramboračka - houbovačka
Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného...
více o Houbové plátky na smetaně
Brambory důkladně omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu.
Naskládáme na mřížku trouby a pečeme 45min.
Do upečeného bramboru lehce bouchneme pěstí...
více o Brambory pečené v alobalu s dresinkem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme nadrobno.
Přidáme vejce a mouku, vypracujeme těsto - nemělo by se lepit na...
více o Bramborové špalíčky
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za...
více o Květáková bramboračka
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme...
více o Anglická gulášová polévka
Oloupeme brambory, batáty, červenou řepu a nakrájíme na kousky. Vložíme na plech, přidáme olivový olej, sůl a promícháme.
Nakrájíme rajčata, klobásku,...
více o Večeře z jednoho plechu
Na sádle nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte šunku a slaninu. Na 20 sekund přidejte nakrájený česnek. Poté zalijte vodou, přidejte bujon a...
více o Pořádná česnečka
Na másle s olejem si osmažíme do sklovata pokrájenou cibuli. K ní pak přidáme pokrájenou očištěnou zeleninu, kterou také osmažíme. Až nám zelenina...
více o Krémová zeleninová polévka ala minestrone
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme cibuli do sklovata. K té pak přihodíme osmažit i pokrájený lilek (lze i se slupkou) a pokrájenou oloupanou...
více o Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví
Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší...
více o Jihočeská kulajda od maminky
Oškrábané brambory nakrájím na plátky. Máme-li nové brambory, stačí je důkladně omýt, loupat nemusíme. Stejně tak si nachystáme rajčata, nakrájíme na...
více o Zapečené brambory s květákem a rajčaty