Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené... více o Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Oloupané, pokrájené brambory dáme vařit v osolené vodě se dvěma rozmáčknutými stružky česneku doměkka. Pohanku nasypeme do vroucí osolené vody, kde ji... více o Smetanová bramborová kaše s pohankou
Na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova nadrobno nasekaný česnek, přidáme papriku nakrájenou na středně velké kousky, posolíme opepříme a pár minut... více o Červená papriková polévka
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme. Do uzeného vývaru nasypeme... více o Uzená česnečka s červenou čočkou
Brambory omyjte a uvařte, aby byly na skus. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Slaninu pokrájejte na nudličky a na pánvi vyškvařte. Okurky... více o Bramborový salát s koprem a slaninou
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvařte doměkka. Slijte je, přidejte k nim asi 5 lžic másla a rozmačkejte je na hladkou kaši. V misce rozetřete... více o Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Ryby potřete olejem, do břišní dutiny vložte tymián a osolte. Každou rybu napíchněte za hlavou na klacek. Ten pak upevněte šikmo nad rozpálenými... více o Pstruzi na klacku a brambory v popelu
Na kousku másla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme do jejího povadnutí, kdy přidáme... více o Kapustová polévka s nočky z vinné klobásy
Cca 400 gramů očištěných masitějších kuřecích krků a 200 gramů očištěných jater smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové... více o Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše... více o Zelná polévka s chlebem
Brambory nastrouháme do větší mísy nahrubo, přidáme nastrouhaný sýr, slaninu pokrájenou na kostičky, nastrouhaný česnek dle chuti, vejce, hladkou... více o Bramborová nádivka dle Zd. Trošky
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou... více o Italské zapékané brambory
Brambory uvařte ve slupce do poloměkka, oloupejte je a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a pokrájejte najemno. Vložte ji do vývaru a chvíli... více o Bramborový salát s cibulí
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Pak je nechte zchladnout a oloupejte. Nakrájejte je na drobné kostičky a ve velké míse opatrně smíchejte s... více o Bramborový salát se šunkou
Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak, aby nebyly úplně uvařené protože je budeme... více o Francouzské Brambory
Brambory velmi dobře omyjte a uvařte ve slupce do měkka. Slijte, nechte je zchladnout, poté nakrájejte na olátky. Přimíchejte nasekanou cibulku,... více o Bramborový salát s kapary
Velké brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce doměkka. Nerozvařit. Po uvaření scedíme, necháme zchladnout, rozpůlíme, patrně vydlabeme do "lodiček",... více o Plněné zapečené brambory s uzeným a zelím
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme... více o Polévka z václavek
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez... více o Žampionový krém se slaninou
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem... více o Květáková polévka s cizrnou
Oloupané, nejlépe moučné brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy společně s česnekem, přidáme vejce, na kousíčky pokrájená očištěná játra a... více o Bramboráčky s játry
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle... více o Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod... více o Makrela (ryba) pečená na bramborách
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte. Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu.... více o Bramborové wrapy s uzeným
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak... více o Poctivá bramboračka
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na... více o Pečený bramborák
Na másle osmažíme drobně pokrájenou šalotku dosklovata s bobkovým listem a novým kořením, pak ji zasypeme hladkou moukou a necháme zpěnit. Přisypeme... více o Smetanové brambory s cuketou a koprem
Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme a... více o Krémová polévka s treskou
Středně velkou cibuli si pokrájíme nadrobno a na kousku másla nebo oleji ji osmažíme dosklovata. K cibuli přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou, pouze... více o Dýňové zelí - sladkokyselé
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky, dáme do hrnce, osolíme, ochutíme kmínem, podlijeme hrnkem vody a pod poklicí za občasnému promíchání dusíme na... více o Dušené hlávkové zelí
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na růžičky, celer pokrájíme na plátky, česnek nasekáme a mrkev hrubě nastrouháme nebo... více o Brokolicová polévka s bramborem
Kuře rozporcujeme na menší díly, sundáme kůži (tentokrát nám nepůjde o křupavou kůrčičku), opláchneme, necháme okapat a osolíme (pozor na slanost... více o Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Střívka pečlivě vyčistěte pod tekoucí vodou – i v případě, že jste sehnali už vyčištěná. Běžnější jsou dnes střívka umělá, ale přírodní varianta nemá... více o Bramborová jelítka Goja
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Po uvaření scedíme. Během vaření si na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek... více o Uzené šťouchané brambory s pórkem
Do 3 litrů vody dáme kosti (já použil žebra),kořenovou zeleninu,cibuli,pár kuliček pepře a bobkový list a necháme dělat vývar.kdyz je zelenina měkká... více o Kyselá polévka od Kolína
Na sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájené dvě opravdu velké cibule Rajská jablíčka a brambory nakrájíme na kostky, zelí nakrájíme na jemné... více o Levná a rychlá luxusní polévka bez masa i pro masožrouty
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a... více o Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do sádlem nebo olejem vymazané remosky, posypeme dle chuti lístečky tymiánu (lze použít i rozmarýn nebo... více o Krkovice s bramborem na česnekové smetaně (nejen z remosky)
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle... více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky... více o Bílá polévka z hlívy a fazolí
Kroupy uvaříme, cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme na sádle dozlatova. Uzenou rolovanou plec nakrájíme na kostičky. Brambory a česnek oloupeme,... více o Bramborovo-kroupová baba
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů... více o Polský velikonoční bílý boršč
Z omytého pomeranče nastrouhejte kůru, poté ho oloupejte a dužninu pokrájejte. Cibuli i česnek nakrájejte, papričku posekejte. Vše dejte do mixéru,... více o Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Batáty, brambory a cibuli oloupejte, pokrájejte na větší kusy a dejte vařit do vývaru. Po chvíli přidejte i očištěnou a pokrájenou chilli papričku.... více o Batátová polévka s cizrnou
Na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje či sádla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme vločky a dosmažíme obojí lehce dozlatova.... více o Gulášová polévka z hlívy s ovesnými vločkami
Na másle osmažíme sušené houby (v dlaních lehce promnuté), na kolečka pokrájenou mrkev s na plátky pokrájeným řapíkatým celerem. Po osmažení zasypeme... více o Brokolicová houbovačka - polévka
Brambory důkladně omyjte a uvařte doměkka. Sceďte je, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a do každé bouchněte dlaní, aby se rozmáčkla.... více o Mačkané brambory
Toastový chleba opečte nasucho a rozmixujte na drobky. Přidejte parmazán, nadrcené ančovičky, nasekanou petržel, lístky tymiánu a nastrouhanou kůru z... více o Treska s bylinkovou krustou
Vychladlé oloupané brambory najemno nastrouhejte do mísy. Přidejte obě mouky a sůl. V hrnku promíchejte rozdrobené droždí s 200 ml vlažné vody a s... více o Ušatá špaldová bageta
Filety z mořského vlka osolte a opepřete z obou stran. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu orestujte, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočte a... více o Grilovaný mořský vlk s teplým bramborovým salátem