Na kostičky nakrájenou cibulku osmažte na másle. Přidejte nakrájenou, případně nahrubo nastrouhanou červenou řepu a krátce poduste.
Přidejte...
více o Polévka z červené řepy
Očištěné kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme, pokmínujeme a položíme do pekáče na oloupané menší brambory (nové brambory stačí vydrbat...
více o Pečené houbové kuře s bramborem
Větší kuřecí stehna očistíme a do vrchní části uděláme nad kostí hlubokou kapsu, kterou naplníme hotovou šlehanou sekanou (např. z Globusu). Stehna...
více o Kuřecí stehna plněná šlehanou sekanou
Brambory pečlivě umyjte a pokrájejte na menší měsíčky, kapie očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta, stejně tak cuketu, cibuli nakrájejte na...
více o Pečená zelenina s glazovaným bůčkem
Brambory vydrhněte a podélně překrojte na poloviny. Rozložte je na plech a řeznou stranu potřete olivovým olejem. Dejte je do trouby předehřáté na 180...
více o Pečené brambory s brynzou a slaninou
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Přidáme čerstvě nastrouhaný křen najemno, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a...
více o Křupavé bramboráčky s křenem
Na jehly nebo špejle s ostrým hrotem napichujeme střídavě jak masovou, tak i přílohovou součást špízu, kterou ještě mezi sebou prokládáme plátkem...
více o Špízy i s přílohou
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.
V hrnci...
více o Vegetariánský boršč
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky.
Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15...
více o Pastýřský koláč
Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky. Brambory a batát na kostky, kadeřávek na proužky.
V hrnci rozehřejte olej a 4 minuty restujte cibuli....
více o Čočková polévka s batáty
Růžičkovou kapustu omyjte a nechte okapat. Schovejte si 2-3 kapustičky na ozdobu. Ze zbylých sundejte 2 nebo 3 svrchní lístky a rozčtvrťte. V hrnci si...
více o Polévka z růžičkové kapusty
Na jemně pokrájeném špeku (oleji) si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a papriku,...
více o Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Na trošce tuku si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme následně osmažit i pokrájené uzené maso. Přidáme drcený kmín a...
více o Česnečka s tvarůžky
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku...
více o Candát se šťouchaným bramborem s brokolicí
Do kuřecích prsou udělejte pravidelné rovnoběžné zářezy v asi centimetrových rozestupech, maso dokrojte vždy asi do dvou třetin výšky. V míse...
více o Zapečená kuřecí prsa se špenátem
Brambory omyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Nechte je stát asi 3 minuty, aby pustily šťávu, tu slijte.
Pak je zalijte horkým mlékem...
více o Klasická cmunda
Mrkev a brambory nastrouhejte nahrubo, přidejte utřený česnek, mouku, vejce, osolte a okořeňte.
Suroviny dobře promíchejte, směs rozdělte na čtyři...
více o Mrkvový bramborák
Všechny přísady na bramborák smícháme dohromady a smažíme na oleji, na pánvi. Bramboráky děláme velké (o velikosti talíře).
Zelí dáme vařit do hrnce s...
více o Plněný bramborák
Do nastrouhané syrové oloupané červené řepy přidejte nastrouhané vymačkané brambory a vše smíchejte s vajíčky, moukou, nadrobno nakrájenou cibulí a...
více o Bramboráky s červenou řepou
Brambory nakrájíme na silnější plátky, pokud mají pěknou slupku, necháme se slupkou. Vaříme v osolené vodě do poloměkka.
Předehřejeme si troubu na 200...
více o Smetanové zapečené brambory
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte...
více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Oloupeme brambory
Jednu bramboru nakrájíme na plátky a druhé uřízneme kousek, kterým poté vytvoříme víčko a tuto bramboru vydlabeme tak,aby uvnitř...
více o Tajemná brambora
Spaříme kopřivy.
Vše nakrájíme a hodíme do hrnce.
Přidáme koření podle chuti.
Vaříme do doby než jsou brambory a kroupy měkké. Zjemníme kouskem másla....
více o Velikonoční zelená polévka
Brambory uvařte ve slupce. Ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do salátové mísy. Osolte je a opepřete. Pórek nakrájejte na tenká...
více o Vídeňský bramborový salát
Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky, přisypeme k bramborám...
více o Bramborový salát s květákem a brokolicí
Brambory oloupejte a pokrájejte na kolečka. Ve velké pánvi rozehřejte 2–3 lžíce oleje, naskládejte brambory, osolte se, opepřete a opečte postupně z...
více o Bramborová frittata se špenátem a fazolemi
Nejprve připravte máslo. Nasekejte česnek a bylinky na velmi jemno a spolu s chilli a citronovou kůrou zatřete do másla. Máslo vytvarujte do hranolu a...
více o Kyjevský řízek s brokolicovou kaší
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich všechnu vodu. V míse je smíchejte s prolisovaným česnekem, nasekanou...
více o Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Pár minut (3-4) před dovařením brambor doměkka, přidáme do hrnce růžičky květáku a dovaříme doměkka....
více o Šťouchané brambory s květákem a slaninou
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte dobře očištěné brambory. Slijte je a po vychladnutí je nastrouhejte na vál. Uprostřed udělejte...
více o Bramborové knedlíky
Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu ji asi 3 minuty...
více o Dušené bílé zelí
Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu ji asi 3 minuty...
více o Dušené červené zelí
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte...
více o Husí játra v lokši
Maso nakrájejte na plátky silné asi 3 cm. Plátky prořízněte tak, abyste je mohli rozevřít jako knihu. Naklepejte je dotenka a nožem nařízněte blanky...
více o Vídeňský řízek se smetanovou kaší
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, vejce a sůl. Vypracujte hladké měkké...
více o Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijte. Postupně přimíchávejte hladkou mouku s hrubou, dokud nevznikne...
více o Halušky s brynzou a slaninou
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozšťoucháme a necháme zchladnout.
K rozšťouchaným bramborám přidáme vejce, drobně pokrájená, od...
více o Bramborové placky - bezmasé, se zeleninou
Brambory pečlivě umyjte, pokrájejte na čtvrtiny, v míse promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a solí. Rozložte je na plech vyložený pečícím papírem...
více o Salát s bramborami a makrelou
Brambory velmi dobře omyjte a uvařte ve slupce na skus. Poté slijte a nechte zchladnout. Omyté ředkvičky nakrájejte na osminky, zchladlé brambory na...
více o Lehký bramborový salát
Vepřové maso pokrájíme na kostky, klobásu a cibuli na kolečka, slaninu a papriku na zhruba stejně velké díly jako maso s klobásou a cibulí a oloupané...
více o Živáňská jehla
Zapékací mísu, pekáček nebo remosku vyložíme pečícím papírem. Na dno naskládáme na silnější plátky pokrájené brambory, na které rozprostřeme na tenká...
více o Prezidentské řízky na bramborách
Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, česnek, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na klasické. Pokud chceme použít...
více o Bramboráky s mletým masem
Na jemně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatova, drobně pokrájenou cibuli. K té následně přisypeme na silnější plátky pokrájený řapíkatý celer,...
více o Celerové zelí
Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným...
více o Obložené kotlety na smetaně
Na rozpuštěném másle si osmažíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, kterou následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a...
více o Bramborová polévka s pohankou