Na trošce tuku osmažíme lehce dozlatova nadrobno pokrájenou cibuli. Přisypeme na kolečka nakrájené debrecínské párky, které na cibuli též osmažíme....
více o Debrecínská polévka (s medvědím česnekem)
Oloupané brambory zalijeme vodou tak, aby hladina byla těsně nad brambory, osolíme, můžeme přidat i kmín, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni...
více o Bramborové placky s medvědím česnekem
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte...
více o Gratinované brambory
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, dejte do pánve a vypečte dozlatova. Zelí pokrájejte na co nejmenší kousky a přidejte ke slanině. Krátce poduste a...
více o Zelňáky se zelným salátem
Z kuřecích prsou oddělte malé filetky a maso pokrájejte podélně na 4–5 proužků. Všechno maso dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte jogurt, dobře...
více o Kuřecí stripsy se šťouchanými brambory
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky.
Rozpalte hrnec...
více o Zimní minestrone
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme najemno nasekaný česnek, pokrájené žampiony a špetku muškátového...
více o Smetanová bramboračka se žampiony
Dejte vařit vodu na zelí. Nakrájejte zelí, cibuli a slaninu. Připravte si kmín, asi 3 lžíce cukru a bílé víno.
Když se voda začne vařit, tak ji osolte...
více o Karamelizované zelí
Dýni vydrhněte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na...
více o Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce...
více o Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Oloupané brambory nastrouháme do mísy na středně velkých slzách struhadla. Přidáme vejce, jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, koření a sůl...
více o Bramboráčky s houbovou omáčkou
Velké brambory typu B nebo C oloupejte, dejte vařit vodu do hrnce, osolte ji a vložte do ní brambory na 5–6 minut podle velikosti, aby se lehce...
více o Has brown ze strouhaných brambor
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, cibuli a česnek očistěte a nasekejte nadrobno, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky. V hrnci opečte...
více o Smetanová bramborová polévka
Cibuli, česnek a brambory oloupeme. Cuketu vařím i se slupkou, stačí pouze opláchnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kostičky.
Všechny...
více o Zeleninová polévka s červenou řepou
Brambory dobře očistěte a uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte, menší kusy na čtvrtky. Zatímco se budou vařit brambory, nakrouhejte zelí na...
více o Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky tenké asi 1 mm. Dejte je do hrnce s širším dnem, přidejte tymián, bobkové listy, oloupané a plochou stranou...
více o Gratinované brambory Dauphinoise
Fazolky očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Dejte do kastrolu, zalijte vodou, osolte a uvařte tak, aby byly na skus, bude to trvat 5–8...
více o Fazolky nakyselo s vejci
Slaninu nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, vypečte dokřupava a odložte stranou. Cibuli, mrkev a celer očistěte a pokrájejte nadrobno. Do výpeku...
více o Kukuřičný chowder
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte...
více o Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Vychladlé vařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme vláčné těsto, do kterého se nám...
více o Bramborové knedlíky s klobásou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce tuku či drobně pokrájeném špeku lehce dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené hlávkové zelí, ochutíme...
více o Dušené zelí s řepou - sladkokyselé
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte,...
více o Polévka z pečeného květáku
Oloupané brambory pokrájíme a dáme do hrnce, přidáme oloupanou, na menší kusy pokrájenou mrkev, osolíme, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Před...
více o Pestré šťouchané brambory
Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky. Pak maso promícháme v misce s pepřem a kmínem.
Na sádle osmažíme cibuli do růžova....
více o Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a poté přemístěte do hrnce.
Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetrové kostičky, rozpalte pánev...
více o Gulášová polévka
Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou a vařte tak, aby byly na skus. Mezitím nasekejte kopr a polovinu petrželky nadrobno, dvě jarní cibulky...
více o Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Všechnu zeleninu očistěte. Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zpěnit v hrnci na dvou lžících oleje. Přidejte řapíkatý celer nakrájený na tenké plátky...
více o Letní bramboračka s rajčaty
Na rozpuštěném másle, osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme nasekaný česnek, přidáme špetku muškátového květu, přidáme na menší kousky...
více o Bramborovo - hrášková polévka
Nejprve sušené houby zalijeme vodou.
Cibuli najemno nakrájíme a zpěníme na oleji.
Přidáme mletou papriku, kysané zelí, na kostky pokrájené brambory a...
více o Vánoční zelňačka s tofu
Drobně nasekanou cibuli osmažíme na oleji do zlatova, přidáme utřený česnek (nebo na drobno nasekaný). Smažíme cca 2 minuty
Cukety, patizon (bez jader...
více o Cuketový krém s patizonem
Do hrnce dáme pokrájené brambory, vody dáme jen těsně nad ně, přisypeme pokrájenou kapustu, přidáme rozdrcený česnek, muškátový květ a osolíme. Směs...
více o Šťouchané brambory nejen s kapustou
Na kostičky pokrájenou dýni a brambory dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme rozmáčknuté stroužky česneku, snítku tymiánu a pod poklicí...
více o Dýňovo - bramborové pyré
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na drobně pokrájeném špeku dozlatova. Ke konci smažení přidáme dle chuti kmín a necháme ho rozvonět. Přisypeme na...
více o Dušené kapustové brambory
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze....
více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Uvařené brambory ve slupce nechte i několik hodin vychladit. Potom je oloupejte a nastrouhejte najemno.
Do nastrouhaných brambor, přidejte vejce,...
více o Bramborové knedlíky
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta.
Vytvořte z něj...
více o Domácí francouzský quiche
Slaninu nakrájenou na kostičky vložte spolu se sádlem do hrnce a začněte pozvolna škvařit.
Mezitím nastrouhejte brambory najemno, přemístěte je do...
více o Kynutá bramborová buchta
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte.
K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte...
více o Zelňačka s paprikovou klobásou
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hrnci na troše oleje. Mrkev a brambory oloupejte, mrkev pokrájejte na kolečka, přidejte k cibuli a minutu dvě...
více o Rajčatová polévka s čočkou
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit...
více o Lepenice s trhaným uzeným
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí...
více o Křupavé bramboráky se zelným salátem
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a ve větším hrnci uvařte doměkka. Vodu z uvařených brambor slijte do mísy. Asi polovinu jí vraťte do hrnce k...
více o Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou