Z omytých rajčat vyndáme vnitřky a necháme okapat. Vnitřky dáme do misky, smícháme s 1/2 kelímku kysané smetany a podle chuti doloijeme sladkou...
více o Zapečená rajčata plněná rýžovou směsí
Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme...
více o Atlasovy řecké patates sto fourno
Orestujeme na sádle cibulku, přidáme nakrájenou slaninku. Po zpěnění přidáme mletou papriku, vodu, sůl a nakrájené brambory na kostičky.
Když jsou...
více o Česnečka se zakysanou smetanou
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na 0,5 silná kolečka, pórek také. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní brambory, pórek, osolíme, opepříme a...
více o Pórkové bambory
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše...
více o Rychlý a dobrý bigos
Do vroucí vody (cca 1,5 litru) dejte na silnější kolečka nakrájené klobásy, lžíci sádla, tlačený česnek (nešetřete, klidně i 7 větších stroužků),...
více o Česnečka pro chlapy
Brambory ve slupce uvaříme a necháme prochladnout. Oloupeme a spolu s tvarohem promačkáme do hmoty rukama nebo umeleme v mlýnku na maso. Do těsta...
více o Syrniky
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Osmáhneme nakrájenou uzeninu, přidáme na plátky nakrájené brambory a zalijeme vodou, osolíme. Jakmile jsou...
více o Kotlíkový buřtguláš
Brambory nakrájíme na plátky, mrkev a šalotku (i s natí) na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje s kouskem másla a vše za občasného...
více o Dušené brambůrky na estragonu
Nakrájíme cibulku a slaninu na kostičky a na troše oleje je restujeme, po chvílli přidáme brambory uvařené na kostky (přes drátky) a restujeme dál,...
více o Super příloha
Dáme vařit oloupané a nakrájené bramboy. Když se brambory vaří uděláme si noky (hop do vody - tak jim říkala má maminka), Pro 4 osoby uděláme asi ze...
více o Uhlířina III.
Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory, zalijeme trochu...
více o Zadělávaná kapusta (Kél)
Na másle orestuji na kolečka nakrájený pórek, zaliju vodou a nechám povařit. Přidám na kostičky nakrájené brambory, bujón, ev. sůl. Když je vše měkké,...
více o Pórková polévka s kvasnicovými knedlíčky
Do vody dáme vařit mražený hrášek a na kostičky nakrájené brambory. Zároveň přidám bujón (karpatský), když je hrášek uvařený, zahustím máslovou jíškou...
více o Hrášková polévka
Vezmeme větší vyšší pánev (nejlépe s pokličkou) a do ní dám většá množství oleje (tak půl cm). Syrové brambory důkladně umyjeme, NENÍ NUTNÉ LOUPAT(!),...
více o Brambory trochu jinak
Na másle orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme rajče (překrojené). Zalijeme vodou a necháme chvilku vařit, pak...
více o Fazolková polévka II.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici, tatarku, osolíme a opepříme,...
více o Chlebíčky z mléčného baru
Fazole na cca 8 hodin namočíme. Máme-li za ušima, použijeme fazole z konzervy a nemusíme máčet nic.
Syrovou bramboru oloupeme a nakrájíme do tvaru a...
více o Fazole s brambory
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Smetanu ušleháme a obě hmoty spojíme. Vařený brambor po zchladnutí nastrouháme na jemném...
více o Maková dobrota s citronovou polevou
Do litru vody dáme vařit pokrájené fazolové lusky s polu s kostkami brambor a masovým bujónem.
Uvařenou polévku zahustíme moukou (předem rozmíchanou v...
více o Fazolková polévka
Řízky dáme do mísy, nasolíme, okořeníme kari kořením, přidáme trochu divokého koření, tabasco a sojovou omáčku. Necháme přes noc takto naložit.
Druhý...
více o Kuřecí řízky Avery Island
Kuřecí stehna (porce), cibuli nakrájenou na čtvrtky a na normální kusy nakrájené brambory dáme na velký hluboký plech.
Citronovou štávu, vodu, vývar a...
více o Aténské citronové kuře
Na oleji osmažíme najemmo nakrájenou cibuli, přidáme česnek, koření, kečup a mleté maso. Dusíme do měkka.
Mezitím oloupeme syrové brambory, nakrájíme...
více o Zapečené brambory s mletým masem a sýrem
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu.
Mezitím si nakrájíme zeleninu a...
více o Výborné špízy
Nejprve uvaříme brambory a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme. Přidáme utřené máslo, na kostičky nakrájenou cibuli, kyselou...
více o Bramborový "sýr"
Do hrnce dáme olivový olej a kousek másla, přidáme česnek a cibuli na drobno a lístečky tymiánu (trochu si odložíme na posypání hotové polévky na...
více o Voňavá šavle
Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto...
více o Pagáčky
Uzené maso vložíme na 2 minuty do vroucí vody, pak je opláchneme studenou vodou a nakrájíme na porce.
Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle...
více o Stařenčina lepenica s uzeným masem
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, brambory, sůl, pepř, nasekané bylinky. Zvlášť si rozšleháme vejce, hořčici, mléko (víno) a olej. Vzniklou...
více o Bylinkovo-sýrový chléb bez pekárny
Na oleji osmahneme po obou stranách maso a na chvilku odstavíme, nebo ztlumíme. Na vedlejší pánvi a na trošce oleje orestujeme zeleninu a cibuli. Vše...
více o Hovězí guláš se zeleninou II.
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme.
Do vymazaného pekáče dáme polovinu brambor nakrájených na kolečka,...
více o Zapekané brambory s pórkem
Do vroucí vody dáme na kostičky nakrájené brambory, podravku a kmín. Brambory uvaříme do měkka a přidáme tavený sýr, který necháme v polévce úplně...
více o Sýrová polévka s vejci
Brambory oškrábeme, opláchneme a papírovým ubrouskem velice důkladně osušíme. Do přiměřeně velkého kastrolu nasypeme cca 3 cm vysokou vrstvu soli....
více o Brambory na soli
Maso a cibuli pokrájíme jako na guláš, osmahneme, osolíme okmínujeme, poparikujeme a dusíme, když je skoro hotové, přidáme na kostičky nakrájené...
více o Kapustový eintopf
V pekáči na kousku másla osmažíme prolisovaný česnek. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a naskládáme na česnek...
více o Zapékaná krkovice
Vepřové kotlety naklepané,osolené a napepřené orestujeme na pánvi a odložíme na talíř bokem. Do předem vymazaného pekáče vložíme vrstvu předem...
více o Zapečené vepřové kotlety na smetaně
Lososa nakrájíme na podkovy, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu a pár kapkami olivového oleje. Připravíme si bylinkové...
více o Výborný losos
Zelí hlávku nakrájíme, kysané překrojíme a dáme vařit každé zvlášť.
Až je uvaříno uděláme záklechtku (brambora, mouka a voda).
Zelí hlávku sliji a dám...
více o Hodobóžové zelí
Brambory oloupeme (u nových stačí jen omýt) a rozčtvrtíme. Poskládáme je na plech vyložený pečícím papírem, osolíme, opepříme a trošku pokapeme olejem...
více o Formanské brambůrky
Uvařené brambory ve slupce nakrájíme na kolečka. Cibuli nastrouháme nahrubo, osmahneme dozlatova, přidáme na kolečka nakrájený česnek, orestujeme,...
více o Pstruh na rajčatech
Prsíčka nakrájíme na malilinkaté nudličky, zprudka osmahneme na trošce oleje, opepříme a osolíme. Přidáme lečo a necháme podusit. Vyrobíme bramboráčky...
více o Kuřecí lečo s bramboráčky
Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně na jemno...
více o Karbanátky z uzené makrely
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a chilli papričku též nadrobno, později přidáme nadrobno nasekaný česnek. Přidáme veškerou zeleninu ...
více o Arruba
Srdce důkladně očistíme a nakrájíme na malé kostky. Okořeníme, osolíme, podlijeme a dusíme do změknutí (nejlépe je tento pokrm připravovat v tlakovém...
více o Žarkoje II.
Kuřecí maso naklepu, osolím, opepřím, posypu grilovacím kořením jen zjemna. Brambory oloupu, nakrájím na kolečka a začnu klást do pekáčku nejdříve...
více o Brambory se šlehačkou a kuřecím masem
Těsto vypracovat, rozválet (není potřeba nechat kynout), tak asi na 1,5-2 cm. Nastrouhat na něj jednu třetinu Palmarínu a jednu bramboru. Poskládat a...
více o Bramborové pagáče
Oloupané brambory nakrájíme na kousky, přidáme k nim houby (sušené přes noc namočíme, ráno vodu slijeme) a společně v osolené vodě uvaříme do měkka....
více o Bílá bramboračka
Hlávkové zelí omyjeme a natrháme na menší listy do salátové mísy. Mezitím uvaříme dvě brambory a tři vejce natvrdo. Do mísy na listy salátu přidáme na...
více o Salát od Středozemního moře
Fazolky nakrájíme na 3 cm kousky a společně s pepřem, bobkovým listem a solí uvaříme do poloměkka. Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a...
více o Fazolková polévka na kyselo
V hrnci v teplé místnosti necháme zkysnout čerstvé mléko (nikoliv trvanlivé). Optimální doba kysání je 2,5-3 dny. Zkysané mléko dáme na mírně teplou...
více o Bramborová kyselá polévka