Na pánvi rozpustíme trochu másla a osmahneme chléb nakrájený na malé kostičky.
Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku....
více o Česnečka s krutony
Řízky prokrojíme, lehce nasolíme, uvnitř potřeme hořčicí, do každého řízku položíme sýr a podélně prokrojenou klobásu, zavřeme a posypeme kořením. Na...
více o Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)
Množství surovin záleží na počtu strávníků, pro každého děláme porci samostatně zabalenou.
Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Pak do masa uděláme několik...
více o Prsíčka po toskánsku (v alobalu)
Oloupané brambory pokrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Při slévání vody z uvařených brambor nevylijeme všechnu vodu, menší část v hrnci necháme...
více o Kořeněné škubánky-opečenky
V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme očištěnou, drobně pokrájenou kapustu a orestujeme. Orestovanou kapustu zaprášíme moukou, promícháme,...
více o Kapustová polévka s bramborem
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé...
více o Bulharská musaka -Olga
Cibuli a mrkev osmažíme na másle, nebo na sádle, přidáme předem namočenou čočku. Okořeníme dle chuti, můžeme přidat masox. V polovině doby vaření...
více o Čočková polévka s brokolicí
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky, které následně nakrájíme na asi 2-4mm tenké plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, pórek...
více o Brambory jako hlavní chod
Brambory oloupeme, uvaříme - ne úplně doměkka a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm.
Na oleji zpěníme třený česnek, jemně nasekaný pórek/jarní cibulku,...
více o Malajské brambory s česnekem
Brambory uvaříme ve slupce (stačí bohatě 20 minut), oloupeme, nakrájíme do tvaru hranolek (nebo protlačíme přes hranolkové sítko) do pekáče. Brambory...
více o Zapékané sýrové brambory
Oloupané a drobně pokrájené brambory zalijeme co nejmenším množstvím osolené vody a uvaříme je doměkka. Pokud máme teflonový hrnec, brambory můžeme...
více o Koprová polévka - light
Jsou to takové francouzské brambory v anglickém kabátě:-), jinak jídlo, co dům dal.
Uvařte brambory skoro do měkka (nebo použijte zbytek vařených z...
více o Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Papriku omyjeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme papriku,...
více o Červená čočka se zeleninou (salát)
Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Na pánev nalijeme olej a dáme nastrouhané brambory, pořádně přitlačíme aby se brambory spojily, osolíme a...
více o Rychlé bramboráky
Dostala jsem od švagrové patizon a samozřejmě přemýšlela, jak ho zpracovat. Smažit ho jako na řízky se mi nechtělo, a tak vznikl tento recept ;-)...
více o Brampatáčky
Nejprve si zvlášť do malého hrnce dáme vařit brambory, třeba ve slupce.
Velkou cibuli nakrájíme na kostičky a smažíme v druhém hrnci na másle. Když...
více o Houbovka podle babičky
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Vodu slijeme a zalijeme osoleným vařícím polotučným mlékem, vaříme do...
více o Ze starých brambor nové
Jako první si oloupeme cuketu na plátky cca 1,5 cm, rozložíme ji na pekáč, posolíme a necháme "vypotit". Stačí 20 minut.
Mezi tím si omyjeme brambory...
více o Zapékaná cuketa s bramborami a sýrem
Zeleninu a brambory omyjeme a pokrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a jakmile začne voda vřít, vhodíme do ní nakrájenou mrkev. Po 5...
více o Šťouchané brambůrky s cuketou a mrkví
Brambory nakrájíme na kostičky, dáme vařit do trošky vody osolíme, okmínujeme. Až jsou měkké přilijeme mléko. Ve smetaně rozmícháme mouku na zahuštění...
více o Koprovka - polévka
Z mouky, 200 g povařených rozmačkaných brambor, droždí, oleje a 50 ml vlažné vody zadělejte těsto, nechte vykynout, rozválejte, poklaďte ricottou a...
více o Bramborová pizza s ricottou
Uvařte kuře v osolené vodě. Oloupejte cibule a nechte je celé uvařit ve víně. Potom cibule rozetřete s kořenem petržele a přidejte víno ve kterém se...
více o Kuře po uhersku
Oloupané brambory nastrouháme nahrubo. Nejlépe v lívanečníku-rozpálíme olej, na který dáme trošku strouhaných brambor, položíme kolečko olomouckého...
více o Smraďoši
Hrách namočíme do studené vody, do které přidáme bobkový list, nové koření, celý kmín, fenykl, a necháme namočené 8 hodin. Poté vodu vyměníme za...
více o Hrachová kaše (moc dobrá)
Opláchnuté a osušené maso nakrájejte na kostky. Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací formě na rozehřátém oleji osmažte kousky masa, přidejte...
více o Kuře s bramborovo-sýrovou kaší
Fenykl, cuketu, fazolky a mangold opláchněte a zbavte tvrdých a poškozených částí. Brambory oloupejte. Fenykl nakrájejte na tenké skrojky, cukety na...
více o Zeleninová polévka IV
PŘED ZAČÁTKEM PROVĚŘTE SVOU TROUBU: NA PLECH POSTAVTE SKLENĚNOU LAHEV S PIVEM A DEJTE DO TROUBY. POKUD SE TAM PLECH S PIVEM VEJDE A NAD LAHVÍ BUDE...
více o Generál
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a uvaříme na páře. Necháme vychladnout. Okurku omyjeme, oškrábeme a nakrájíme. Rajčata necháme okapat a taktéž...
více o Brambory s okurkou a sušenými rajčaty
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme do sklovata, přihodíme na půlkolečka pokrájené párky a orestujeme. Pak přidáme na drobno pokrájené brambory a...
více o Frankfurtská polévka the Best
Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Část másla rozhřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme ze všech stran dočervena. Maso...
více o Kuře hanácké selky
Nejprve si nakrájíme brambory na malé kostičky a poté je necháme vařit, trochu déle, než normální brambory. Poté slejeme vodu a brambory rozšťoucháme...
více o Šťouchané brambory s překvapením
Slaninu vyškvařte v hrnci, přidejte zelí, kmín a vodu a poduste doměkka. Vepřové uvařte zvlášť (má-li kůžičku, jako třeba koleno, tím lépe) a v závěru...
více o Zelňačka s fazolemi II.
Sýr nahrubo nastrouhejte a rozestřete na pánev. Nemusíte ji vymazávat, sýr obsahuje dostatek tuku. Nechte sýr na středním plameni roztavit a opéct,...
více o Friulské frico
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou šalotku na třetiny. Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety, krevety a...
více o Rybí špíz s krevetami
Brambory oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a prosolíme je. Na pánvi rozehřejeme olej a brambory uhladíme do placky, kterou z jedné strany...
více o Bramborové placky VIII.
V hrnci na másle a na malém plameni osmažte cibuli. Přidejte brokolici a brambory a zalijte vývarem. Vařte, až jsou brambory a brokolice měkké.
Potom...
více o Brokolicová polévka se smetanou
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme vodou. Asi po 10 minutách přidáme očištěný a na poloviny překrojený...
více o Chřestová omáčka s koprem
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary....
více o Chřestový salát s bramborovou pizzou
Brambory nakrájejte na kousky a dobře omyjte, aby se vyplavil škrob. Osušte a osmažte, dejte stranou.
Oloupanou cibuli nechte spolu s česnekem smažit...
více o Vejce à la flamenca
Naporcované kuře osolíme, obalíme ve skořici, poklademe na suchý plech. Zakryjeme kolečky brambor, osolíme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a...
více o Kuře se skořicí
Uvařte zelí s kmínem. V druhém kastrolku uvařte brambory, bobkový list, sůl, pepř, sušené houby, nové koření, kmín a bylinky. Až brambory změknou,...
více o Valašská kyselica II
Uzeninu pokrájíme na slabé nudličky a nasucho v rozpálené pánvi orestujeme dozlatova. Nudličky necháme vychladit (bez vysmaženého tuku).
Majolku s...
více o Bramborový salát s osmaženou uzeninou
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody, přidáme ocet a cukr a dusíme do...
více o Fazolky na kyselo
Krůtí maso nakrájíme na kousky. Ve větší míse smícháme bílé (nebo růžové víno), hořčici, marmeládu, olej a asi lžíci kari. Osolíme a opepříme. Do...
více o Žluté krůtí pod peřinou