Na tuku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme oloupanou a na kostičky pokrájenou uzeninu, kterou dáme k cibuli taktéž osmažit. Přisypeme...
více o Bramborový guláš s hlívou
Na tuto luxusní bramborovou spirálu Láďa Hruška doporučuje spíše delší brambory.
Začneme tím, že brambory samozřejmě důkladně očistíme. Poté si...
více o Bramborová spirála dle Ládi Hrušky
Na trošce tuku osmažíme dorůžova cibuli, ke které přisypeme osmažit pokrájené špekáčky nebo Gothaj, případně paprikovou klobásu... Po osmažení přidáme...
více o Bramborový guláš s baby karotkou
Brambory oloupejte a omyjte. Nakrájejte na velmi tenké plátky (2-3 mm). Mně to šlo krásně keramickým nožem, určitě použijte dostatečně ostrý nůž nebo...
více o Bylinkové bramborové věžičky
1. Brambory oloupejte, nakrájejte a vařte v osolené vodě doměkka. Rozšlehejte vajíčko s cream cheese (nebo zakysankou), lehce osolte a dejte zatím...
více o Mini Shepherd´s Pies
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které...
více o Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Brambory očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Pak přeřízněte podélně napůl. Předvařte v osolené vodě asi 8 minut. Pak nařízněte...
více o Pečené brambory
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků vyložíme (i přes sebe) dno vymazaného pekáčku. Omytý a okapaný špenát naskládáme na vrstvu...
více o Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Nejprve dobře očistíme všechny brambory. Nožem do nich poté utvoříme zářezy, Láďa Hruška doporučoval tak 3 milimetry od sebe. Nesmí se nám podařit...
více o Čarodějnické brambory dle Ládi Hrušky
Brambory pokrájíme na plátky. Polovinou plátků zaplníme dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku, na které nasypeme trochu čerstvě nasekaného...
více o Gratinované brambory (nejen) s fenyklem
Kuřecí stehna nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Osolte a opepřete. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a orestujte. Maso vyjměte, přidejte...
více o Kuřecí párty koláčky
Cibuli oloupeme, pokrájíme (na kostičky nebo plátky) a osmažíme na trošce oleje dozlatova. Nepřesmažit, aby nezhořkla! Brambory pokrájíme na slabé...
více o Gratinované brambory (nejen) s cibulkou
Na tuku krátce osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a nadrobno pokrájené uzené maso. Přidáme na slabé hranolky pokrájené brambory a...
více o Blesková česnečka s uzeným masem
Oloupané brambory omyjeme a rozkrájíme buď na hranolkovači či ručně, na asi 1x1cm. Připravíme si vroucí osolenou vodu a hranolky dáme vařit asi na 5...
více o Mražené hranolky dle Ládi Hrušky
Brambory řádně omyjeme a očistíme. Rozkrájíme je asi na dva milimetry tlusté plátky a rovnou je vkládáme do misky se studenou vodou. Pak brambory...
více o Domácí chipsy dle Ládi Hrušky
Do vymazaného pekáčku naskládáme vrstvu na plátky slabě pokrájených brambor, které posypeme nesekaným česnekem, rozmarýnem, na slabé nudličky...
více o Gratinované brambory (nejen) s česnekem
Brambory a zeleninu nakrájíme na drobno. Sušené houby namočíme do teplé vody.
Z nakrájené cibule, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, postupně...
více o Česká bramboračka
Jeste teple oloupane brambory nakrajime do misky na kolecka pridame i cibulku nakrajenou na jemne kosticky. Pridame hortici a zalejeme vyvarem, vse...
více o Německý bramborový salát
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě krátce opražit. Přilijeme vývar,...
více o Bramborovo-pórková polévka
Všechno koření zamícháme dohromady a odložíme na později. Nadrobno nakrájíme cibuli a česnek.
V hrnci si rozehřejeme olej, na který dáme pražit...
více o Jehněčí Curry
BRAMBORÁKY:
Oloupané brambory nastrouháme syrové. Přidáme sůl, pepř, majoránku, nastrouhaný česnek, 1 skleničku vody a popř. půlku rozpuštěného masoxu...
více o Bramborák s mexickým sosem
Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám...
více o Dědovy škubánky na slano
1. Ve větším hrnci nechte na sádle zezlátnout na drobno nasekanou cibuli.
2. Přidejte drcený kmín, přisypte mletou papriku a zaprašte hladkou moukou....
více o Půlnoční zelňačka
Vejce, zeleninu a brambory uvařit, nakrájet na kostičky a vychladlé smíchat s majonézou a jogurtem. Osolit a opepřit dle chuti. Lze dochutit octem....
více o Bramborový salát - Petra
Pokrájené brambory uvaříme s na kolečka pokrájenou mrkví doměkka v osolené vodě se stroužky česneku. Pokud máme rádi bylinky, můžeme je do hrnce...
více o Jednoduchá francouzská kaše
Vzhledem k většímu objemu dýní je lepší vše rozdělit na poloviny a dělat ve dvou hrncích nebo na dvou pánvích.
Nakrájíme cca 2 velké nebo 3 menší...
více o Chatulova dýňová - Halloweenská polévka
Tento recept pochází z USA, konkrétně z New Jersey, kde se vaří skoro v každé restauraci. Vypadá z části italsky, to proto, že jeho základ do Ameriky...
více o Chicken Murphy
Na rozpuštěném másle s olejem necháme orestovat nastrouhanou velkou mrkev, celer, petržel a pokrájenou kapustu. Potom přidáme nasekaný česnek a na...
více o Václavková bramboračka
Karbanátkovou směs umícháme klasickým způsobem z uvedených ingrediencí nebo si ji uděláme tak, jak ji máme rádi. Mokrou rukou z ní uděláme placičky,...
více o Brambory s karbanátky na smetaně - pečené
Drobné a dobře omyté brambůrky i se slupkou vsypte na olejem vymazaný plech.
Cibule rozkrájejte na silnější kolečka a vsypte je mezi brambory, dobře...
více o Gošovy paprikové brambory
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. K uvařeným bramborám přidáme máslo, mléko a metličkou rozdrtíme na kaši.
Krkovici nařežeme na...
více o Uzená rolovaná krkovice s bramborovou kaší
Na sádle si osmažíme dosklovata cibuli, přidáme dozlatova osmažit pokrájené špekáčky. Pak necháme u špekáčků zpěnit nastrouhaný česnek s paprikou a...
více o Bramborovo-dýňový buřtguláš
Brambory nasypeme do jemně vymazaného pekáčku (máslo nebo olej), přidáme na větší kousky pokrájenou mrkev, pokrájený pórek a česnek a promícháme....
více o Kuře (nejen) na bramborách
Brambory pro dva omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu pak slijeme a podle toho, zda jsou to brambory rané či pozdní, slupku oloupeme nebo...
více o Brambory s ochuceným tvarohem
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,...
více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Brambory nastrouháme půl na půl na hrubém a jemném struhadle, osolíme je a poté, co pustí vodu, ji z nich vymačkáme. Nastrouháme nahrubo cibuli a...
více o Ádovy koule
Brambory (stejně velké) řádně očistíme, usušíme, uděláme do nich hlubší zářezy (čím víc, tím lépe), ale dáme pozor, abychom brambory neprokrojili!...
více o Bramborové vějíře (harmoniky)
Všechnu zeleninu oloupeme a umyjeme. Do hrnce s vodou vložíme 2 mrkve, nahrubo nakrájené brambory (brambory nejsou ani nutné v polévce, ale pokud by...
více o Celerový krém s celerovými lupínky
Uvařené brambory ve šlupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Maso nakrájíme a orestujme na cibuli. Takto připravené suroviny klademe do nádoby:...
více o Smetanové brambory z domácí pekárny
Nejdříve připravíme marinádu. Bílý jogurt smícháme s olejem, česnekem, paprikou, kořením a nakonec dochutíme citrónem a solí. Na 10 minut položíme do...
více o Kuřecí prsa Zina Jupitera