Rajčata odkrojíme, vydlabeme. Na části oleje osmažíme cibulku, přidáme dužinu z rajčat, rýži a pár lžic vody. Krátce podusíme, přidáme maso, osolíme a...
více o Lahodná plněná rajčata
Dobře očištěný a omytý pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a mírně osmahneme na másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme. Pak...
více o Jemná polévka
Omyté brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět najemno posekanou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso a...
více o Zadělávané brambory
Řízky jemně naklepeme a na pánvi vytřené olejem opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Potom nové koření a bobkový list...
více o Kuřecí řízky s pórkem
Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok...
více o Voňavý česnekový bůček
Maso podle chuti osolíme, opepříme, přidáme vejce, strouhanku, dětskou krupici, 1 posekanou cibuli a vše promícháme. Ze směsi utvoříme koule velikosti...
více o Božské koule
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka.
Pak...
více o Rajská polévka III.
Očištěné papriky dáme do velkého kastrolu, zalijeme vodou asi 1 cm nad dno, přikryjeme a asi 5 minut pomalu dusíme.
Potom papriky podélně rozpůlíme,...
více o Tortas se sýrem a paprikou
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí.
Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,...
více o Chile Con Carne I.
Vodu převaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a nové koření, bobkový list, tymián a worchestrovou omáčku. Horkým odvarem...
více o Sledi marinovaní
baklazany prekrojit pozdlz na dve polovice. Duzinu vydlabat a pokrajat ju
nadrobno - kocky. Polky nasucho oprazit na panvici z oboch stran /len
trocha...
více o Baklažan půlený zapékaný
Sójové nudličky povaříme 20 - 30 min. v "marinádě" (možno rozředit vodou).
Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme k ní sójové maso,...
více o Segedínský guláš ze sojových nudliček
Žebírka potřeme směsí z oleje, česneku, chilli koření, majoránky, pepře a soli. Necháme do druhého dne odležet v chladničce. Odleželá žebírka...
více o Španělská žebírka
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem...
více o Candát na ruský způsob
Lilky omyjeme a nakrájíme (příp. můžeme oloupat), osolíme a necháme 30 min "vypotit".
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Mozzarellu necháme...
více o Špaghetti ala siciliana
Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, přidáme papriku, osmahneme, zalijeme procezeným vývarem a dobře rozšleháme. Přidáme rajčatový protlak, bobkový...
více o Rajská polévka s paprikou
Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu.
Potom na pánvi zpěníme cibulku, přidáme trochu...
více o Indické kuře II.
Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova....
více o Zajíc na víně
Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 10 minut...
více o Čínská krabí polévka
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše...
více o Ratatouille
Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, přidáme papriku a nastrouhanou cibuli. Zalijeme 1,5 litrem vody, zakapeme octem, přidáme celý pepř a bobkové...
více o Polévka z jiker
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě...
více o Makaróny po Italsku
Maso uvaříme s 10-ti stroužky česneku, bobkovým listem a novým kořením.
Ze zbytku (česnek + koření + 6 lžic vývaru) uděláme kašičku.
Ještě teplé maso...
více o Česnekové vepřové
Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Hermelín, středně uleželý, rozkrojíme na plocho, jedenu...
více o Naložený Hermelín I.
Do 1/4 l vody přidáme rajčatovou šťávu, nakrájenou cibuli, nasekanou celerovou nať, rozetřený česnek, na tenká kolečka nakrájenou mrkev, bobkový list,...
více o Hrášková polévka se spirálkami
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací...
více o Domácí utopenci
- Šlehačku vylijeme do misky, přidáme lžíci kefíru a necháme v teple 2 dny zkysnout.
- Do hrne dáme vodu, houby, pepř, nové koření, bobkový list a...
více o Houbové kyselo II.
Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno...
více o Lesácký závitek
Očištěné kuře nakrájíme na kousky a na oleji je prudce osmažíme. Vyjmeme a na témže oleji usmažíme nasekanou cibuli dozlatova.
Přidáme všechno koření...
více o Kuře Malika Káfúra
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření,...
více o Těstoviny s čínskou omáčkou
Cibuli a česnek na drobno nakrájíme, rajčata pokrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky. Osolené, opepřené a citrónovou šťávou...
více o Losos s rajčaty
Ryby vyfiletujeme, filety vypereme, hodně prosolíme (lépe je obalit je v soli) a uložíme do kameninové mísy.
Necháme hodinu uležet při pokojové...
více o Rybí pepřenky
Stehna omyjeme, v kloubu rozdělíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Na dvou lžících oleje kuře ze všech stran opečeme. Vyjmeme a uložíme do...
více o Kuřecí Cala rajada
do pětilitrové láhve od okurků
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme...
více o Utopenci IV.
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek, bobkový list a sekanou...
více o Pomerančová kachna
V troše vody povaříme koření. Na tuku zpěníme drobně rozsekanou cibulku, osmahneme houby, přidáme na čtvrtky pokrájené brambory, přecedíme na ně vývar...
více o Omáčka z brambor a vajec
Do vroucí vody dáme vařit maso. Když je poloměkké, přidáme zelí a vaříme společně s masem doměkka. Zvlášť osmažíme na tuku pokrájenou zeleninu a...
více o Šči z kysaného zelí
Celý kus masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ze všech starn opečeme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Podlijeme bílým...
více o Vepřová pečeně Robert
Očištěné kuře osolíme, do břišní dutiny vložíme 1 rozkrojenou cibuli, stroužek česneku a plátek slaniny. V pekáčku rozehřejeme tuk, osmahneme na něm...
více o Kuře na divoko III.
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme. Do zářezu vložíme feferonku a nakrájenou okurku. Do čisté zavařovací lahve vyrovnáme špekáčky a prokládáme na...
více o Pikantní utopenci
Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,...
více o Krevetové noky v zeleninové omáčce
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso....
více o Boršč
Příprava: V kastrůlku rozehřejeme sádlo, vsypeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a maso, osmažíme, zalijeme trochou horké vody, vložíme bobkový...
více o Spaghetti
Drobné ryby očistíme, vykucháme a uvaříme ve vodě. Vývar procedíme, přidáme krájené brambory, celé hlavičky drobné cibule, na kousky nakrájené ryby a...
více o Rybářská ucha
Naklepanou kýtu nakrájíme na menší kostky a osmažíme dočervena na rozehřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme, vmícháme mouku,...
více o Vepřový kebab s vínem
Brambory ve slupce důkladně omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Urovnáme na plech a pečeme v horké troubě při vyšší teplotě asi 1 1/2 hodiny. Na...
více o Kuřecí křidýlka s chilli omáčkou
Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a...
více o Bigos
- nálev svařit, nechat vychladnout
- 2 l nálevu do 5 l láhve
- kabanos nakrájet na kolečka
- potřít hořčicí
- posypat paprikou, pepřem
- proložit...
více o Utopenci III.