Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte.
Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu....
více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše do velikosti o něco větší než plech...
více o Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Troubu rozehřejte na 170 °C, plech vyložte pečicím papírem. Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky nejprve promíchejte s rozmrazeným špenátem a...
více o Zelená roláda s tvarohem a sušenými rajčaty
Měkký, nejlépe tučný tvaroh, dáme do misky, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Přidáme zakysanou smetanu, drobně pokrájenou mladou lahůdkovou ...
více o Tvarohová pomazánka s lahůdkovou cibulkou
Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme žampiony a smažíme za občasného promíchání do jejich povadnutí. Přidáme nasekaný česnek a...
více o Bramborovo-žampionová krémová polévka
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla si je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na...
více o Koprové krevety s těstovinami
Připravte těsto. V misce prošlehejte rýžovou mouku s kokosovým mlékem, vodou a kurkumou. Nechte alespoň půl hodiny odstát.
Krevety nasypte do misky,...
více o Vietnamské palačinky s krevetami
Očištěné zelí pokrájíme na slabé nudličky, dáme do mísy, osolíme, přidáme zhruba lžíci cukru a salát dobře v rukách promneme, aby mírně pustil šťávu....
více o Zelný salát s křenem a paprikou
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody téměř doměkka. Po chvilce vaření k těstovinám také přihodíme krátce předvařit i pokrájený květák....
více o Smetanové květákové těstoviny se šunkou
Troubu i s plechem rozpálíme na 220 °C, následně na plech vysypeme slávky s borovicovým jehličím. Takto pečeme, dokud se slávky neotevřou, což trvá...
více o Pečené slávky na borovicovém jehličí
Na trošce oleje osmažíme cibuli do sklovata, přidáme na plátky nebo půlměsíčky pokrájenou cuketu a dále smažíme lehce do povadnutí cukety, kdy ke...
více o Cuketovo-sýrová omáčka
Hermelín dáme na chvíli do mrazáku, aby se nám lépe krájel nebo strouhal na velkých slzách struhadla. Vařená vejce oloupeme, šalotku pokrájíme na...
více o Hermelínový salát se smetanou
Kuřecí řízky pokrájíme na malé kousky a dáme do mísy, přidáme drobně pokrájenou šunku, nastrouhanou Nivu, vejce, nastrouhaný nebo rozetřený česnek,...
více o Kuřecí placičky s Nivou a šunkou
Sýr vložíme na chvíli do mrazáku, aby ztuhl a poté ho nastrouháme na hrubo do misky. Přidáme plnější lžičku čerstvého jemně nasekaného kopru, osolíme,...
více o Hermelínová pomazánka s koprem
Připravte si holandskou omáčku. Žloutky dejte do nerezové misky, přilijte víno, ocet a osolte špetkou soli. Nad vodní lázní pak metličkou šlehejte v...
více o Vejce Benedikt
Rýži propláchneme a dle návodu uvaříme doměkka.
Kuřecí maso a očištěnou dýni pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme ze všech stran, poté...
více o Dýňová rýže s kuřecím masem
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje,...
více o Bramborovo - rybí krokety
Filety dle vlastního výběru pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nasekaným koprem (lze použít i sušený). Kdo chce, může na...
více o Filety s koprovým přelivem
Omyté listy z různých druhů salátu natrháme nebo pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme na nudličky nebo kostičky pokrájenou předvařenou...
více o Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Surimi tyčinky pokrájíme dle chuti a potřeby (salát/pomazánka) na menší kousky, které dáme do mísy společně s bílou částí jemně pokrájených cibulek....
více o Surimi pomazánka / salát
Očištěnou čerstvou hlavatku (my měli rybu o délce zhruba 90 cm) pokrájíme na podkovy o síle 3 cm, omyjeme a osušíme.
Česnek oloupeme, jemně nasekáme a...
více o Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)
Nakrájíme všechny bylinky, chilli papričky a česnek rozetřeme. Smícháme olej s citronovou šťávou, přidáme bylinky, papričky a česnek a promícháme....
více o Pikantní marináda na maso
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky...
více o Bílá polévka z hlívy a fazolí
Oloupaná, na tvrdo vařená vejce nastrouháme společně se sýrem na struhadle (velikost slz dle naší představy) do misky, kam přidáme i drobně pokrájenou...
více o Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou nasypeme krátce osmažit i pokrájený nebo natrhaný toustový chléb (může být i klasický). Pak...
více o Pampelišková polévka od Lidušky
Batáty oloupejte, nakrájejte na kousky a uvařte v osolené vodě. Slijte a propasírujte přes cedník s většími oky.
Ochuťte solí, pepřem a muškátovým...
více o Gnocchi z batátů s pestem z kadeřávku
Rohlíky pokrájíme na kolečka, na která vidličkou nanášíme pomazánku, do které zapichujeme kolečko klobásy a dozdobíme ještě dle chuti nakládanými...
více o Česnekové jednohubky
MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku).
Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran...
více o Grilované vepřové s bramborovým salátem
Nejdřív připravte citronovou majonézu. Žloutky dejte do vysoké nádoby se lžící citronové šťávy, hořčičným semínkem a špetkou soli. Ponorným mixérem...
více o Ledový salát s okurkou a mátou