Nejprve si připravíme těsto - žloutky utřeme s cukrem a máslem. Přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Postupně přidáváme mléko, abychom docílili...
více o Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Listové těsto rozválíme na pomoučené ploše na plát silný asi 3 mm a rádýlkem ho nakrájíme na proužky přibližně 2 cm široké. Jednotlivé proužky těsta...
více o Kremrole
Z mouky, cukru, sody, koření, vajec, medu a rozpuštěného másla vypracujeme tuhé těsto, které necháme odpočinout.
Těsto vyválíme na pomoučeném válu a...
více o Perníčky II.
Troubu předehřejte na 160 °C. Do mísy robotu dejte bílky, balonovou metlou je našlehejte do pěny a poté za stálého šlehání přidávejte cukr. Vznikne...
více o Sněhová roláda
Bílky se špetkou soli dejte do mísy, položte ji na rendlík s vodou a tu přiveďte k varu. Bílky šlehejte nad párou a postupně přidávejte cukr. Šlehejte...
více o Kokosky podle časopisu F.O.O.D.
Cukr, mouku, škrob a sůl nasypte na pracovní plochu a promíchejte.
Přidejte studené máslo pokrájené na kostky, žloutek a citronovou šťávu.
Rukama...
více o Kuřátkové sušenky
Ve velké míse ušlehejte bílky do pěny. Nejprve šlehejte na nižší rychlost a poté ji zvyšte, přidejte vinný kámen a nastrouhanou kůru i šťávu z citronu...
více o Andělský dort
Troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Ořechy a mandle opražte nasucho a namelte.
Bílky vyšlehejte se solí na polotuhý...
více o Čokoládové mini dacquoise
Čokoládu nasekejte na kousky. Vejce prošlehejte s vínem a olejem, postupně zapracujte mouku. Těsto hněťte, dokud nezíská hladkou konzistenci, ke konci...
více o Cannoli s čokoládou
Listové těsto rozbalte, propíchejte vidličkou, dejte na plechy vyložené pečicím papírem a v troubě rozehřáté na 200 °C upečte dozlatova, asi 15 minut....
více o Žloutkové řezy jako vánek
Na vál prosejeme mouku s moučkovým cukrem a kypřicím práškem, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutky a nastrouhanou kůru z poloviny citronu....
více o Tradiční hraběnčiny řezy
Na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky namočíme do vývaru, přidáme žloutky, sekané čerstvé bylinky, majonézu, strouhaný česnek, na kostičky...
více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Bílkové těsto: Z bílků připravte tuhý sníh, do kterého přidejte oba druhy cukru a dále šlehejte. Za stálého šlehání postupně přilijte mléko a olej....
více o Žirafí bábovka
Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháváme do sněhu. Těsto...
více o Krémový kokosový řez s ananasem
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut.
Do mísy...
více o Babiččina vánočka
Cukr lehce projedeme ručním mixérem. Už v tuto chvíli se předehřejeme troubu na 150 stupnů.
Bílky začneme vyšlehávat, až začne sníh tuhnout, tak...
více o Mini Pavlovy
Troubu rozehřejte na 150 °C. Bílky dejte do mísy robotu a ušlehejte pevný sníh, poté do něj za stálého šlehání přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá...
více o Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Do mísy robotu dejte bílek se špetkou soli a našlehejte ho do polotuha. Přisypte moučkový cukr a ušlehejte lesklou, pevnou hmotu. Vmíchejte mleté...
více o Křupavé mandlové sušenky
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny. V misce vidličkou prošlehejte bílky do pěny a vlijte je k suché směsi. Přidejte mandlový likér....
více o Mandlovo-kakaová srdíčka
Svižně zpracujte mouku, vejce, 125 g másla nakrájeného na kostičky a špetku soli. Přilijte 250 ml ledové vody a hněťte, dokud se těsto nespojí. Pak...
více o Kremrole podle cukrárny Myšák
Nejdřív upečte buflery. Troubu zahřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků. Bílky s cukrem vyšlehejte za pomoci mixéru do krémového sněhu, ručně...
více o Indiánky z cukrárny Myšák
Studené nasekané máslo, prosátou mouku a sůl zpracujte v drobenku, do které přidejte vychlazenou smetanu ke šlehání a vše rychle zpracujte v hladké...
více o Kremrole se sněhem a citronovou šťávou
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve velké míse vyšlehejte polotuhý sníh z bílků a špetky soli. Postupně přidávejte krystalový cukr a šlehejte, dokud se...
více o Pavlova s citronovým krémem
Dva bílky ušlehejte takřka dotuha, pak postupně přisypávejte adekvátní množství cukru a ušlehejte lesklý, pevný sníh. Nakonec přidejte škrob a už jen...
více o Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka,...
více o Rýžový nákyp
Bílky vyšleháme v tuhý sníh, vmícháme moučkový cukr, mleté mandle (kokos), vlažné rozpuštěné máslo a mouku.
Těsto nandáme do máslem nebo sádlem řádně...
více o Mandlový (kokosový) chlebíček
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za...
více o Pavlova s amarreto krémem
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme sušeným česnekem, přistrouháme k němu Nivu, přidáme bílek a řádně promícháme. Solíme dle chuti, pozor Niva je hodně...
více o Mleté kuličky se sýrovým špenátem
Máslo vyšlehejte spolu s cukrem a vejci. Přidejte mouku smíchanou s kakaem a mletými mandlemi a vypracujte těsto.
Těsto rozválejte na zhruba 5 mm...
více o Vánoční sobíci
Mouku prosejte na vál, přidejte moučkový cukr a promíchejte. Do mouky udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce a přidejte na menší kousky nakrájené...
více o Křehké sněhové vločky
Těsto: mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, posypeme špetkou cukru, přilijeme polovinu vody a promícháme na...
více o Šneci naslano nejen s cuketou
Změklé máslo smíchejte v robotu s hnětacím hákem s moukou, kakaem, práškem do pečiva a žloutkem. Podle potřeby přidejte mléko a rychle vypracujte...
více o Strouhaný kakaový koláč
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobené droždí, cukr a trošku mléka. V důlku umícháme řidší kašičku, ze...
více o Škvarkový koláč (placky)
Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mleté ořechy a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Nakonec po...
více o Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do kterého vmícháme moučkový cukr, mouku a máslo.
Následně přisypeme na menší kousky pokrájené sušené ovoce, ořechy,...
více o Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu se špetkou soli. Následně do sněhu zašleháme cukr a poté i kokos s moukou.
Těsto nalijeme na nízký velký plech,...
více o Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Předehřejte troubu na 150 °C. Do misky dejte ovesné vločky, mandle, kokos, lněná semínka, sůl a skořici. Nalijte med, kokosový olej a vanilkový...
více o Domácí granola s mandlemi a medem
Máslo pokrájíme na kostky a smícháme v míse se žloutky, moukou a cukrem. Přidáme špetku soli, těsto rukama zpracujeme a dáme v potavinové fólii do...
více o Jablečný koláč na plech s drobenkou
Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky ramekin. Vymažte je máslem a vysypte cukrem, aby se vám suflé nepřichytilo a takto připravené...
více o Čokoládové suflé
Z droždí, lžičky cukru, trošky mouky a mléka připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Změklé máslo pak vyšleháme se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem a...
více o Panettone
Změklé máslo utřete s cukry, žloutky, přidejte kokosovou moučku a kůru z citronu. Vmíchejte mouku a vypracujte těsto. To rozdělte na dvě části, menší...
více o Střapáci z kokosového těsta
Změklé máslo utřete s cukry, žloutky a citronovou kůrou. Přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Přendejte jej do sáčku a nechte 24 hodin uležet v...
více o Máslové vánoční stromečky
Mouku s cukrem, kypřidlem a kakaem promícháme v míse. Přidáme med, rum, mléko a vypracujeme těsto, které nám půjde dobře (ne z tuha) válet na...
více o Perní(č)kový koláč
Z bílků ušlehejte takřka tuhý sníh, poté do něj za stálého šlehání po částech přidejte cukr. Nakonec do hmoty zašlehejte škrob a vinný ocet.
Pečicí...
více o Pavlova se šlehačkou a jahodami
Ingredience na korpus smícháme dohromady, dvě třetiny těsta rozložíme na plech o rozměrech 25 x 15 cm a zbylou třetinu dáme do lednice.
Jablka...
více o Nejlepší hraběnčiny řezy