Velmi drobně nakrájená rajčata promíchejte s limetkovou kůrou, petrželí a mátou. Sýr rozdělte na 16 stejně velkých kousků. Těsto nakrájejte na 16... více o Balíčky s pikantní náplní
Z hladké mouky, cukru, tuku, prášku do pečiva a žloutků / z bílků ušleháme později sníh / vypracujeme hladké nelepivé těsto. Třetinu těsta oddělíme,... více o Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Dáme si do robotu hladkou mouku, přidáme změklé máslo, žloutky a kefír. Vše zpracujeme na vláčné těsto. Když máme těsto zpracované, ihned rozvalujeme... více o Trubičky máslové
Ananas prohřejte v pánvi na másle, posypte 1/2 hrnkem cukru, promíchejte a nechte cukr rozpustit a trochu zkaramelizovat. Poprašte skořicí a dejte... více o Budín de pina, ananasový piškot
Bílky ušlehejte se špetkou soli dotuha, jogurt, zakysanou a sladkou smetanu utřete dohladka. Opatrně zatřete sníh z bílků, 1 lžíci cukru a trochu... více o Tvarohový krém s mangovým kompotem
Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,... více o Torta di spinaci
Postup i s fotogalerií v článku [[http://www.recepty.cz/clanek/gourmet/laskonky-215|zde]].... více o Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a... více o Anýzový chléb z Maroka
Do mísy dáme mouku, rozemleté ořechy, prášek do pečiva, mléko, cukr a žloutky. Bílky ušleháme na pěnu a přidáme do mísy. Vše dobře promícháme a... více o Ořechová buchta s čokoládovou polevou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a olej. Nachystáme si mouku a... více o Piškot s meruňkami a želatinou
Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto.... více o Ořechové lístky
Troubu předehřejte na 140 °C. Ořechy umelte a bílky vyšlehejte, nejlépe elektrickými metlami, hodně dotuha. Cukr promíchejte se skořicí a pomerančovou... více o Ořechové půlměsíce
Vše dáme do mísy a šleháme do husté pěny (cca 10-12 minut).... více o Sníh na perníčky
Troubu předehřejte na 140 °C. Oříšky najemno umelte. V míse ušlehejte bílky, nejlépe elektrickými metlami, hodně dotuha. Postupně k nim zašlehejte... více o Arašídové houstičky
Nejprve smíchejte všechny přísady do velké mísy a uhněte z nich těsto, které nechejte v ledničce asi půl hodiny odležet. Nyní vyválejete z něj malé... více o Čajové keksy
Všechny ingredience na těsto smícháme v tužší těsto (mléko nebo vodu do těsta přilíváme opatrně a nemusí být přesně 10 lžic, těsto by mělo mít tužší... více o Slané cukroví
Bílky se solí vyšleháme do polotuha, přisypáváme postupně oba cukry a vyšleháme do tuhého sněhu. Opatrně vmícháme tvaroh a kokos. Necháme vychladit... více o Tvarohové kokosky
Jahodová náplň: jahody rozmačkáme s moučkovým cukrem a vmícháme trochu ušlehané smetany. Do tuhého sněhu z bílků zašleháme cukr, strouhané ořechy a... více o Jahodový dort se smetanou
Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami.... více o Švestkový štrůdl
Z uvedených surovin (plus špetka soli) vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na minimálně 30 minut. Kaštany uvaříme po dobu 30 minut a... více o Křehký koláč s kaštanovým pyré
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu vymačkáme, zapracujeme mouku s bílkem a se solí. Lžící tvarujeme menší... více o Chlupaté knedlíky se žitnou moukou
1. Na krém prohřejte máslo - ale nesmí vařit. Elektrickými metličkami ušlehejte žloutky a cukr do pěny. Když mléko dosáhne teměř bodu varu, za... více o Plovoucí ostrovy
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme odpočinout na minimálně 30 minut do lednice. V míse smícháme ricottu,... více o Koláč z křehkého těsta s ricottou a Limoncellem
Z ingrediencí na těsto vypracujeme těsto, které dáme dobře vychladit, když je teplé příliš se lepí. Těsto pak vmačkáme do košíčkových formiček.... více o Kokosky v košíčcích
Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Obě hmoty lehce spojte a přidejte mouku s kypřícím práškem a kakaem.... více o Žloutková fantazie
Troubu předehřejte na 150 °C. Z pečicího papíru vystřihněte kruh o průměru asi 22 cm a položte jej na lehce tukem vymazaný plech. Bílky šlehejte s... více o Jahodová Pavlova
Smetanu s kávou a kůrou zahřejte na středním plameni k bodu varu a pak ji přeceďte na čokoládu v misce. Nechte čokoládu rozpustit a pak ji prošlehejte... více o Karamelové kostky III
Přikryté těsto nechte hodinu v chladu odpočívat. Uzené maso a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno. Polovinu cibulky osmažte v rozehřátém oleji,... více o Domácí tortellini s chřestem
Vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme min. na hodinu do chladničky a 1/3 do mrazáku. Potom těsto z chladničky pomocí folie rozválíme na plech a dáme... více o Meruňkové řezy se sněhem
Na těsto promíchejte mandlový prášek s moučkovým cukrem. Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup. Bílky ušlehejte do polotuha, snižte... více o Makronky se třemi náplněmi
Do šlehače rozbijeme vajíčka a přídáme moučkový cukr. Pořádně to rozšleháme. Potom přidáme jeden plátek másla a znovu rozšleháme. Dále přidáme ostatní... více o Vandrovníčci
Prvně prosejeme mouku s cukrem do mísy, do které poté přidáme máslo a zaděláme na těsto. Přidáme žloutek a podle potřeby trochu vody, ale pozor, ať... více o Lemon Pie / Citronový koláč
Rybu osolíme a opepříme, potřeme olejem a položíme do zapékací mísy vymazané máslem. Do předehřáté trouby dáme rybu na 15-20 minut zapéct. Ušleháme... více o Ryba třeboňské hospodyně
Listové těsto rozválíme, propícháme špejlí a upečeme na menším plechu. Na vychladlé těsto dáme krém, který děláme ve vodní lázni nebo na velmi slabém... více o Křemešové řezy
Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z... více o Bažantí prsíčka v těstíčku
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých krájíme 2 cm široké a cca 20 cm... více o Suprové jednoduché kremrole
**Flameri:** Do studeného mléka vmícháme krupici, vanilkový lusk a necháme asi 30 minut bobtnat. Namočíme želatinu do studené vody a ušleháme pevný... více o Krupicové Vališovo kávové flameri s kaštany
V míse smícháme všechny přísady a ze vzniklé hmoty vypracujeme kuličky, které obalujeme v krystalovém cukru. Necháme je do druhého dne oschnout... více o Ořechové kuličky II.
Z bílků a cukru ušleháme polotuhý sníh, přidáme mouku s mandlemi a zlehka, ale dobře promícháme.Těsto pak na plechu rozetřeme na několik plátů ... více o Mandlový dort z bílků
Lístky šalvěje omyjeme a osušíme. Smícháme mouku s pivem, osolíme, opepříme a vmícháme našlehaný bílek. Lístky obalujeme v těstíčku a smažíme v oleji.... více o Šalvěj v županu
Nakrájená tuk utřeme se žloutky a cukrem. Přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte hladké těsto. Z těsta odkrojte třetinu a uložte ji na 60 minut... více o Hraběnčin chlebíček
Máslo, mouku, žloutky a sůl (dle chuti) smícháme a vypracujeme těsto. V osolené vodě povaříme mrkev, pak přidáme brokolici, tu jen spaříme. Scedíme.... více o Rybí paštika v těstíčku
Osolené bílky ušleháme a z lehka do sněhu vmícháme mouku.Těsto vylijeme na malý pekáček vymazaný máslem a vysypaný moukou. V předehřáté troubě upečeme... více o Svítek bílkový
Na lžičce másla osmažíme nasekané ovesné vločky-dokřupava. Z mouky,vloček,cukru,van.extraktu,kůry,másla a žloutků vypracujeme těsto,které necháme v... více o Linecké cukroví z ovesných vloček
Bílky našleháme s vodou a obalíme v nich ořechy. Na sítu je necháme okapat a obalíme je v promíchaném koření s cukrem a solí. Rozprostřeme na plech s... více o Kořeněné ořechy - pochoutka k vínu
**Piškoty:** Bílky s krupicovým cukrem vyšleháme, vsypeme mandlový prášek s moučkovým cukrem a dobře spojíme. Mícháme, až se hmota začne lesknout, a... více o Francouzské piškoty s ovocem
Veškeré ingredience nadávkujeme do šejkru plného ledu a vše důkladně prošejkrujeme, poté přelijeme do vychlazené sklenice, ozdobíme a přidáme brčko. *... více o Whiskey Sour - koktejl
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme moučkový cukr a dál šleháme nad parou do zhoustnutí. Nádobu z horké vodní lázně odstavíme a šleháme, dokud... více o Sněhové pusinky
**Těsto:** Cukr a máslo utřeme do pěny, pak vmícháme žloutky, mléko a mouku s kypřidlem. Řádně promícháme, rozetřeme na plech s pečícím papírem a... více o Sněhový koláč s marmeládou
Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme cukr, mouku se špetkou kypřidla, zchladlé rozpuštěné máslo a nastrouhanou... více o Bílkový MARGOT hřbet