V míse smícháme obě mouky s cukrem a solí, přidáme nastrouhané brambory, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho vanilkovým...
více o Makovky - sladké housky
Těsto:
Utřeme si 100 g másla, 200 g cukru a 3 žloutky. Smícháme 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr. Tyto dvě směsi smícháme...
více o Tvarohové řezy podle mamky
Z trošky piva a droždí uděláme kvásek. Až bude dělat bubliny, je hotový.
Do mísy nasypeme mouku a sůl, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme kvásek,...
více o Pivní rohlíky podle Ládi Hrušky
Do vlažného mléka se lžící cukru rozdrobíme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, jemně...
více o Bramborový karásek, pletenky - kynutý
Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme s krystalovým cukrem ve vlažném mléku a necháme na teplém místě přibližně 10 minut vykynout. Vlijeme do...
více o Škvarkové rohlíčky II.
Těsto:
Mouku smícháme s cukrem, práškem do perníku a skořicí. Ve směsi uděláme jamku a přilijeme tekutý med. Zpracujeme - těsto by mělo být sypké....
více o Medové perníčky - rodinný recept
Do mísy dáme mouku, cukr, kůru, pudinkový a kypřící prášek a promícháme. Přidáme aroma, žloutek, změklý tuk a smetanu a ze všeho vypracujeme hladké...
více o Jablečný víkendový koláč - vláčný
Bílky vyšleháme s cukrem krupicí na sníh. Poté vmícháme vanilkový cukr s kokosem a moukou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně...
více o "Štafetky" - zákusky, roláda, řez
Z mouky, prášku do pečiva, másla a Nivy uděláme drobenku, do které přidáme žloutek a smetanu. Vypracujeme hladké těsto, které necháme cca hodinu...
více o Nivové sušenky (slané cukroví)
Těsto: Z másla, mouky, vejce a vody vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a vložíme odpočinout na 24 hodin do lednice.
Náplň: Ořechy,...
více o Žabí hubičky
Z hladké mouky, kypřidla, cukrů, kůry, pudinku, změklého másla, smetany a žloutku vypracujeme hladké, vláčné těsto, které rozdělíme na dva díly. Ty...
více o Domácí jablečný závin (štrůdl)
Žloutky našleháme s cukrem a postupně za stálého míchání přidáváme smetanu a mouku (může být se špetkou prášku do pečiva) se špetkou soli. Nakonec...
více o Zdravé lívance ze zakysané smetany
Jablka oloupeme a nastrouháme. V misce smícháme se skořicí a cukrem. Podle hustoty přidáme půl na půl polohrubou a hladkou mouku. Přidáme kypřící...
více o Jablečné placičky (pečené)
Na marcipán používejte jenom polotučné sušené mléko. Suroviny smíchejte na vále dohromady, nejlépe rukama řádně prohněteme.
Dále přibarvujeme...
více o Marcipán od cukrářky
Všechny ingredience na těsto smícháme, až vytvoříme hmotu, tu pak dáme cca na půl hodiny do lednice.
Těsto vyválíme a vykrájíme kolečka, které...
více o Košíčky jako francouzské tarte
Nejprve si na oleji lehce dozlatova osmažíme cibulku, přidáme česnek (podle chuti, spíš více) a na kostičky nakrájené uzené maso a trochu ještě...
více o Špenát s uzeným masem
Žlutý hrách není třeba dlouho namáčet - záleží na tom, jakou koupíte velikost. Menší se namáčí i vaří doměkka kratší dobu. Po změknutí hrách...
více o Hrachové noky
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme změklé máslo, prosátou mouku s kypřícím práškem, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rovnoměrně jej...
více o Koláč s tvarohem a jablky
Uvařené maso nakrájejte na menší kostičky. Do větší mísy dejte pečivo. Zalijte je vlažným vývarem.
V jiné misce spolu utřete žloutky a máslo,...
více o Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle...
více o Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Z bílků vyšleháme sníh, do kterého zašleháme cukr, poté opatrně vařečkou zapracujeme prosáté kakao se sodou a solí.
Těsto opatrně a co nejrovnoměrněji...
více o Tvarohový řez
1. Předehřejte si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehejte tuhý sníh a postupně přidejte krupicový a vanilkový cukr. Vmíchejte mouku...
více o Andělský dort
Troubu předehřejeme na 180°C.
Smícháme mouku, kakao, cukr, sodu a sůl. Žloutky ušleháme s vodou a olejem a postupně přisypeme suchou směs a mícháme,...
více o Čokoládový košíček s čokoládovou omáčkou
Opereme rýži, vložíme do hrnce s vodou a špetkou soli, na prudkém ohni přivedeme k varu, poté snížíme plamen na minimum a vaříme, dokud se voda...
více o Rýžový nákyp s broskvemi
Bílky šleháme s polovinou cukru v horké vodní lázni asi 5 minut. Pak je vyjmeme z vodní lázně, přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a šleháme...
více o Pavlova plná ovoce
V misce utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření. Do takto připravené hmoty vmícháme prosátou mouku smíchanou se sodou....
více o Perníková chaloupka snadno a rychle
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část okrajů plechu vyloženého...
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Ve vodní lázni šleháme šlehačem bílky s cukrem do zhoustnutí (cca 20 minut). Potom vmícháme namleté vlašské ořechy. Hmotu naplníme do sáčku a...
více o Slovenské rohlíčky
Cukr přesypeme 2x přes sítko na čaj. Přidáme odměřený bílek a 10 minut poctivě šleháme šlehačem tak dlouho, dokud v polevě nejsou žádné kousky. Poté...
více o Bílková poleva na perníčky
Těsto:
Ořechy, cukr i bílky dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto, které dáme do tvořítka a stříkáme na čistý plech rohlíčky nebo i jiné tvary, např...
více o Maminčiny pařížské rohlíčky
Nameleme si piškoty a pak v míse vypracujeme tvárnou hmotu z moučkového cukru, mletých piškotů, kokosu a másla.
Pokud je hmota drobivá, přidáme trochu...
více o Nepečené kokosové hříbky
Uvedené ingredience vložíme do misky a smícháme. Necháme v ledničce odležet cca 10 minut. Poté na rozpálené pánvi pozvolna opékáme z obou stran malé...
více o Celozrnné lívanečky
Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí...
více o "Paneláková" buchta
Bílky našlehám hodně vidličkou nebo metličkou, opravdu hodně, do takového tekutého sněhu.
Do našlehaných bílků přidám víno, škrob a sůl....
více o Těstíčko jako od vietnamců
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabý plát, který potřeme bílkovou pěnou:
Bílky vyšleháme se solí na tuhý sníh, do kterého zlehka...
více o "Pěnové" koláčky z listového těsta
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme změklé máslo, pomerančovou kůru, kakao a mouku s kypřidlem. Nakonec pomerančovou šťávu - množství...
více o Kokosovo-pomerančový koláč
Těsto: žloutky a cukry šleháme do husté pěny, pak přidáme tuhý sníh z bílků, mouku a jemně pomleté ořechy. Promícháme a těsto rozetřeme na klasický...
více o Ořechové kostky - miniřezy
Ze žloutků, cukru, hery, mouky a prášku do pečiva uděláme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Do jednoho dílu přidáme kakao.
Kakaové těsto rozválíme,...
více o Kokosové (ořechové) řezy
Připravíme s korpus - cukr, mouku, olej, žloutky, kakao, sůl a prášek do pečiva ušleháme dohladka. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme do...
více o Čoko dort
**1)** V pár lžicích z 1/2 litru vlažné vody rozpusťte droždí a špetku cukru. Zbylou vodu utřete v míse s rostlinným tukem a do této směsi vmíchejte...
více o Bagely
Troubu si nahřejeme na 180 °C.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s cukrem.
Do žloutků přidáme mouku, šlehačku a máslo a šleháme cca 2 minuty...
více o Kakaové muffiny s třešňovým překvapením
Kakao, kokosový tuk a jednu lžíci medu ohřejeme nad vodní lázní. Přidáme vanilkové aroma. Krém odložíme bokem, může se stát, že se vytvoří hrudky,...
více o Čokoládové suflé bez lepku
Bílky ušlehejte do sněhu, postupně přidávejte cukr a vyšlehejte dotuha. Zlehka vmíchejte kokosovou moučku a prosetou mouku. Těsto rozetřete na pečícím...
více o Kokosové řezy s kávovou náplní
Promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, cukr a limetkovou kůru. Bílky ušlehejte a zlehka vmíchejte ke smetanové směsi. Přesuňte do cedníku vyloženého...
více o Ovocná polévka se smetanovými nočky
Na rozehřáté pánvi potřené olejem restujeme doměkka fazolové lusky s pokrájenými žampiony, přidáme kmín a bylinky, podle potřeby podléváme trochou...
více o Fazolková „smaženice“ Institutu Kompliment
Čokoládu jemně nastrouháme. Z bílků a citronové šťávy našleháme tuhý sníh, po lžících do něj zapracujeme cukr, důklaně prošleháme. Přidáme čokoládu a...
více o Oříškové pusinky
1) Předehřejte troubu na 180°C.
2) V malém kastrůlku při vysokém žíru rozpuste máslo, aby se uvolněls jeho ořechová vůně.
3) Máslo přelijte přes síto...
více o Funarcie - bábovky