Připravíme světlou jíšku, tu zředíme mlékem a uvaříme hustou kaši. Vmícháme sůl, pepř a lžičku veqety. Kapustu krátce povaříme v horké osolené vodě,...
více o Křupavé řízečky
Želatinu namočíme do 1 dl studené vody a necháme hodinu bobtnat. Tvaroh našleháme s jogurtem, cukrem a horkým mlékem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a...
více o Jogurtový dort II.
Umixujeme máslo, cukr a žloutky. Přidáme pomalu čokoládu a skořici, šťávu z citronu, nastrouhanou kůru z citronu, mandle a ušlehané bílky.
Koláč...
více o Polévaný čokoládový koláč
Uvaříme těstoviny.
Tvaroh, na menší kousky nakrájené broskve, rozinky, citronovou sťávu a žloutky smícháme. Přidáme těstoviny.
Dáme do zapékací misky...
více o Těstoviny s broskvemi a tvarohem
Špenát očistíme a v trošce vody povaříme. Potom jej nasekáme na malé kousky. Špenát smícháme se sýrem, bílou omáčkou, vmícháme bílky a okořeníme....
více o Špenátový koláč II.
Dáme vařit 1,5 hrnku rýže, přidáme kousek vanilkového dřívka, vaříme asi 15 minut. Před dovařením vyndáme vanilku a přimícháme 4 lžíce cukru. Necháme...
více o Rýžový dort
Ušleháme bílky do pevné hmoty a osladíme. Také vyšleháme šlehačku a obě hmoty spojíme, ochutíme strouhaným kokosem. Můžeme dát tuto vychlazenou...
více o Kokosové potěšení
Řízky naklepeme, osolíme a potřeme utřeným česnekem, který lehce vklepeme do masa. Obalíme v mouce a v těstíčku. Smažíme v rozehřátém oleji po obou...
více o Česnekové řízky
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky a smícháme s bílkem, ve vodě rozpuštěným škrobem a solí. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a maso osmažíme dorůžova...
více o Kuřecí prsa s ananasem
**Kokosové pusinky:** Indegrience smícháme. Lžičkou na vymazaný plech klademe úhledné kopečky a usušíme je v předem vyhřáté troubě při mírnější...
více o Kokosky V.
Žloutky, cukr utřeme, přidáme teplou vodu, olej a ještě chvíli třeme. Přidáme mouku s práškem a sněhem z bílků. Do poloviny těsta přimícháme kakao.
Na...
více o Jablkový moučník II.
Utřeme žloutky s cukrem a kakaem do pěny, přidáme hrubě nastrouhaná oloupaná jablka. Lehce vmícháme sníh z bílků střídavě s moukou. Těsto rozetřeme do...
více o Lehký jablečný dort
Mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek smícháme dohromady. Přilijeme olej, stejné množství vody a opatrně vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
Formu...
více o Výborná bábovka
Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Potom přidáváme střídavě po lžících mouku a prochladlé rozehřáté máslo a lehce...
více o Bílkový chlebíček
Cukr se žloutky utřeme do pěny, přidáme změklou čokoládu, zašleháme a pak přidáváme střídavě mandle s kandovaným ovocem a sníh z bílků. Pečeme v...
více o Mokrý dort
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a kakao. Z bílků ušlehámu tuhý a zlehka jej vmícháme...
více o Jahodový moučník
Vločky na pánvi nasucho opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech vešleháme cukr, promícháme s ořechy a vychladlými vločkami. Na vymazaný a...
více o Vločkové hrudky
Rýži uvaříme v mléce a rozmixujeme. Postupně k rýži přidáme mléko, cukr a bílky, napolo ušlehané na sníh. Vše vložíme do kotlíku a ve vodní lázni...
více o Domácí rýžová zmrzlina
Mouku smícháme s práškem do perníku, sodou, kakaem a cukrem, zaděláme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a olej, vmícháme nastrouhaná jablka (jsou...
více o Jablkový perník IV.
Do dokonale čisté mísy dáme bílky a sůl. Pomalu šleháme, až začnou houstnout, pak šlehání zrychlíme, až vzniklý sníh ztuhne. Za stálého šlehání...
více o Primabalerína
150 g krystalu svaříme na nit.
Bílky ušleháme se zbylým krystalem, po částech přidáme svařený cukr a lehce vmícháme moučku smíchanou s kokosem.
Lžící...
více o Laskonky II.
Z kuřecích stehen opatrně vyjmeme stehenní kost, kůži lehce uvloníme a stehno naplníme nádivkou. Konec uzavřeme jehlicí, maso osolíme nebo poprášíme...
více o Kuřecí stehna s nádivkou
Do pevně ušlehaných bílků vsypeme kousky vajec, strouhaný sýr a semínka. Lžící vykrajujeme kousky, obalíme ve strouhance a vkládáme do horkého tuku....
více o Sněhové kroketky
Mandle umeleme co nejjemněji a smícháme s moukou. Žloutky, cukr, citrónovou kůru a šťávu, skořici a koření smícháme dohromady a vypracujeme v tužší...
více o Skořicové hvězdičky III.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na pomoučeném vále, ozdobným...
více o Bramborové taštičky se zelím
Maso pomeleme, přidáme cibuli, česnek, vymačkané žemle, vegetu, sůl, vejce a hladkou mouku. Vše smícháme a dobře propracujeme. Vytvarujeme menší šišky...
více o Lahůdková sekaná
Vodku, bílek, cukr, citronovu šťávu a led dáme do šejkru a šejkrujeme dokud se led nerozpustí. Okraj sklenice, ve které budeme nápoj podávat, namočíme...
více o Odessa Flip I.
Žloutky rozmělníme, promícháme se změklým máslem nebo tukem, povlažíme rumem a dochutíme prosátým cukrem. Hmotu necháme v chladu odležet. Ořechy v...
více o Brambůrky
Plátky těsta necháme oddělené rozmrazit. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Krabí maso nahrubo posekáme. Ve woku rozehřejeme olej a...
více o Jarní závitky s krabím masem
Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme....
více o Banány na bezé
Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme cukr, poté kakao. Do sáčku s ozdobnou koncovkou dáme 1/4 celkového...
více o Bezé s višňovu zmrzlinou
Omytou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Sójové klíčky necháme okapat na sítu. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zesklovatíme na kostičky...
více o Zeleninové závitky
Marcipánovou směs uhněteme z mandlí, moučkového cukru a bílku, pro barvu můžeme přimíchat potravinářskou barvu. Na další směs smícháme cukr, ořechy,...
více o Mozartovy kuličky
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský protlak a koření, vytvarujeme...
více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Kuře nakrájíme na čtvrtky, stehna ohneme a sepneme špejlí, křdla zalomíme dozadu, čtvrtky osolíme, obalujeme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji.
...
více o Kuře smažené v těstíčku
Připravíme sirup: 6 a 1/2 lžičky cukru rozpustíme ve dvou lžících vody a smícháme s likérem. Těsto nebo vafle rozdělíme na tři obdélníky (jeden o...
více o Norský zmrzlinový dort
Z mouky, vajec, dvou lžic oleje a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout. Špenát rozmrazíme. Na oleji zesklovatíme na...
více o Ravioli plněné špenátem a tvarohem
Bílky smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo společně s moukou a důkladně promícháme. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne stejnorodá hmota, těsto...
více o Vaflové košíčky
Maso i okurku nakrájíme na kostičky, žampiony na čtvrtky. Maso v misce rozmícháme se směsí na obalení a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Důkladně...
více o Barevná směs
Mouku prosijeme na vál, rozsekáme do ní změklé máslo, přidáme strouhané mandle, koření, uhněteme těsto a na pomoučeném vále z něj rozválíme asi 5 mm...
více o Mandlové tyčinky
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po trošce do něj zašleháme polovinu cukru. Druhou polovinu cukru zlehka vmícháme současně s kokosem, citronovou kůrou a...
více o Kokosky
Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření, vychladlá...
více o Nadívané kuře
Na horkou teflonovou pánev vložíme na nudličky nakrájený, oloupaný, semen zbavený patizon a velmi pomalu dusíme.
Když je poloměkký, zalijeme jej...
více o Patizonová omeleta
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky utřené cukrem, změklé máslo a vpracujeme co...
více o Hraběnčiny řezy
Z těsta vyválíme 4 obdélníky 20x30 cm, narovnáme je na plech vyložený papírem na pečení, propícháme vidličkou a potřeme bílkem. Ze zbylého těsta...
více o Ovocné řezy z listového těsta
Bílky smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěné máslo společně s moukou a důkladně promícháme. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne stejnorodá hmota, těsto...
více o Vafle s lesním ovocem
Žloutky a mandlovou směs utřeme do pěny, přidáme máslo a rozemletou čokoládu s oříšky. Poté přidáme pomerančovou kůru nastrouhanou nahrubo a smíchanou...
více o Pražský dort
Troubu předehřejeme na 100 °C. Bílky se solí ušleháme na pevný sníh. Zašleháme oba cukry a zamícháme citronovou šťávu. Hmotou naplníme cukrářský sáček...
více o Ovocné bezé