Králičí hřbet oddělíme od stehen, odstřihneme břišní laloky, hřbet rozdělíme na tři stejné kusy. Stehna přeřízneme kloubu. Játra a ledvinky odložíme....
více o Králík se zelím a mrkví
Odkrojíme stehna a přední nohy, vše nasekáme na půlky. Zbytek králíka rozporcujeme na 4 díly. Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Podélně...
více o Králík á la Malorca:
Na vále dobře vypracujeme vláčné hladké těsto (alespoň 15 minut). Těsto rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme plát o síle asi 2 mm. Rádýlkem...
více o Boží milosti
Maso z kýty a jater pokrájíme na nudličky, dáme do misky a smícháme s rozšlehaným vejcem, škrobovou moučkou a pepřem. Uložíme asi na jednu hodinu do...
více o Maso dvou barev
Papriky nakrájíme na nudličky a cibuli na kolečka. Vložíme do hrnce, přidáme ostatní přísady a vaříme do měkka a do zhoustnutí. Hotové dáme do sklenic...
více o Čatní - paprikové
Kotlety naklepeme, osolíme, jemně okořeníme kari a po obou stranách je zprudka na oleji opečeme. Vyjmeme je z pánve a uchováme v teple. Na zbylém...
více o Vepřové kotlety s kari a žampiony
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu, česnek i cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. Cibuli nekrájíme (případně maximálně čtvrtíme)....
více o Bosenský hrnec
Cukety rozpůlíme a nakrájíme na kolečka, osmahneme v pánvi na trochu oleje, přidáme rozmarýn, oloupaný česnek, který je pouze trochu "rozmáčklý" a na...
více o Těstoviny s cuketou a krevetami
Prsa na nakrájíme nudličky, osolíme, opepříme a okořeníme chilli. Přidáme sójovou omáčku, solamyl a bílé víno, promícháme. Necháme alespoň 2 hodiny...
více o Bombajské kuřecí masíčko
Opláchnuté kousky krůty osolíme a opepříme, poté kousky poprášíme moukou a opečeme ze všech stran na oleji. Po chvilce podlijeme vínem, přikryjeme...
více o Mlsná krůta
Kuře vykostíme a nakrájíme na kostičky, smícháme s bílky se solamylem - na pánvi osmahneme, podlijeme troškou vody. Přidáme papriku nakrájenou na...
více o Kuře na čínský způsob - bez koření
Maso nakrájíme na proužky, mrkve oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso a mrkev, osmahneme, na to prolisujeme...
více o Vepřové na olivách
Kuře rozdělíme na porce, potřeme připravenou marinádou. **Marináda:** v misce smícháme všechny ingredience, nesolíme! Přelijeme přes kuře. Necháme...
více o Letní kuře
Krůtí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme estragonem, strouhaným uzeným sýrem, položíme na ně povařené růžičky brokolice a svineme do roládky....
více o Krůtí prsa s brokolicí a česnekovou omáčkou
Olihně očistíme, tzn. chapadla oddělíme, odstraníme hlavu, vyjmeme vnitřnosti a péro (taková průhledná věc připomínající kus plastu), a omyjeme....
více o Rizoto z olihní - Balkán
Vykostěné půlky pstruha posypeme kořenim na ryby, provensálským kořením, pokapeme citronovou šťávou, bílým vínem a necháme odležet 10 minut. Potom...
více o Pstruh po Jesenicku
Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky cca 1x1 cm, nebo na nudličky. Smícháme se škrobem, cukrem a solí, přidáme vejce a necháme cca 15 minut odležet....
více o Kuře na kari III.
Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle ve velkém pekáči. Vykuchané štiky obalíme v mouce potřeme je kerblíkem, česnekem a posypeme natí. Zbytek...
více o Štika na citronu
Z ingrediencí připravíme těsto.
Vykrajujeme kolečka a do poloviny naplníme džemem. Přeložíme a pomažeme vajíčkem. Posypeme strouhanými ořechy.
V mírné...
více o Ouška
Naporcované kuře nebo prsíčka dáme na pekáček, osolíme posypeme kmínem, poprášíme hladkou moukou. Poklademe nakrájeným máslem a na plátky nakrájenými...
více o Kuře pana Smotlachy
Na větší pánvi na trošce oleje osmažit na plátky nakrájené žampiony a česnek. Odsunout stranou a vedle smažit plátky ryby. Rybu osolit a opepřit a...
více o Kapr Rex
Listové těsto vyválíme na plech (s vyšším okrajem). Brokolici povaříme a rozebereme na drobné růžičky a poklademe na těsto, posypeme na drobno...
více o Koláč z brokolice
Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý...
více o Mořské rizoto II.
Rybí filé nakrájíme na menší kostky a zalijeme marinádou z nakrájeného pórku na kolečka, najemno posekané cibule, vína, hořčice (nejlépe francouzské),...
více o Pikantní rybí filé
Jemně pokrájenou cibuli a pórek nakrájený na kolečka osmažíme na oleji, postupně přidáváme sojovou omáčku, bílé víno, sůl, worchestrovou omáčku, ocet...
více o Houby s cibulí a pórkem
Nakrájenou cibulku osmažíme na lžíci másla, přidáme na kostičky pokrájené tvarůžky a necháme je roztavit. Přilijeme víno, prohřejeme a zalijeme asi...
více o Polévka ze syrečků
Připravíme si cibulovou omáčku - na másle osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka nebo proužky, přidáme papriky a zalijeme vínem a vývarem a vaříme do...
více o Kuře v cibulovém kabátku
Očištěnou zeleninu a cibuli nastrouháme nahrubo na struhadle. Husí prsa rozdělíme na 8 kousků a opečeme prudce na husím sádle, podlijeme vínem s vodou...
více o Husí prsa na víně
Prsa pod folií naklepeme, osolíme, opepříme. Vejce rozšleháme, jednu stranu prsou protáhneme ve vejci, obalíme v mandlích a touto stranou vložíme...
více o Kuřecí prsa v mandlích
Čisté houby nakrájíme na silnější plátky a dáme na 1 minutu do horké vody. Obalíme ve strouhance, ve vajíčkách a opět ve strouhance a opečeme do...
více o Houbové pečenáče II.
Jemně nakrájený pórek osmažíme dozlatova na másle, vmícháme mouku, opražíme, zalijeme vývarem a vínem, a 20 minut povaříme. Ochutíme solí, pepřem,...
více o Zapražená pórková polévka se sýrem
Cibuli nakrájíme na kostičky opečeme do růžova a přidáme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme, opečené maso podlijeme vínem, přidáme nakrájenou...
více o Kuřecí nudličky na víně
Z kuřete odřízneme prsa a stehna, prsa přepůlíme, stehna rozdělíme na 2 části, odstraníme kůži a přebytečný tuk. V hrnci rozpálíme olej, přidáme...
více o Řecké kuře
Dopředu dáme zmrazit omyté kuličky hroznového vína. Víno a sodovku smícháme, nalijeme do sklenic a přidáme zmražené kuličky vína a měsíčky limetky....
více o Vinný střik s hrozny a limetkami
Žloutky našleháme s 1 lžící cukru a za stálého míchání přidáváme sýr. Zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků a opatrně vmícháme do utřených žloutků se...
více o Tiramisu IV.
Necháme zkaramelizovat cukr, přilijeme polovinu smetany a přisypeme ořechy. Za stálého míchání krátce povaříme, přilijeme druhou část smetany...
více o Ořechová omáčka
Z kuřecích drobů uvaříme s trochou soli v 1,5 litru vody silný vývar. Přecedíme a uvaříme v něm plátky z jedné cibule, 1 chilli papričku, 2 stroužky...
více o Pikantní čínská polévka
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky. V pánvi (nejlépe Vok) rozpálíme olej a maso orestujeme až se nám zatáhne a trochu změkne. Přidáme víno, chilli...
více o Kuře v zahradě
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme...
více o Panenský štrůdl
Vykostěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, přidáme Solamyl, vejce, trochu vody promícháme a necháme krátce odležet.
Mezitím si připravíme...
více o Vepřové maso na kari
Cibuli osmahneme přidáme konzervu a ostatní ingredience, krátce podusíme dochutíme solí česnekem a pepřem a podáváme s vařenou rýží....
více o Pikantní vepřová konzerva
Maso nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce worchestrové omáčky, vsypeme škrob, zamícháme a zalijeme olejem (cca 2 lžíce)....
více o Králičí soté na zázvoru
Zeleninu, šunku a sýr nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme, zalijeme majonézou a vínem. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a...
více o Letní salát s kuřecím masem
Maso pokrájíme na nudličky, osolíme a prudce opečeme na oleji. Když se vytvoří kůrčička, přidáme rajčata pokrájená na osminky a papriky na nudličky,...
více o Kotlík čarodějky Andrey
Slávky přebereme, otevřené vyhodíme a vložíme na 1/2 hodiny do slané vody, aby slávky vyplavily písek.
Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme cibulku...
více o Slávky s hranolky
Osolte a opepřete 4 vepřové kotlety, potřete olejem a prudce opékejte po obou stranách. Takto upravené maso odložte na teplé místo.
Na sádle (2 lžíce)...
více o Kotlety na čokoládě (Mexiko)
Namočené houby spolu s cibulí nakrájíme nadrobno, přidáme mleté maso, zázvor, víno, sojovou omáčku, sůl, cukr a vše dobře promícháme. Ze směsi...
více o Lví hlavy
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno...
více o Houbová omáčka s kysanou smetanou