Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je...
více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý
Plát vepřového a hovězího naklepeme, osolíme a opepříme. Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové a pokryjeme plátky slaniny. Svineme do závinu...
více o Myslivecká roláda
Lososa očistíme a okořeníme ho mořskou vílou teda solí, kořením dle vlastního výběru (romarýn, grilovací koření, gyros koření). Lososa zprudka...
více o Gutovka - tutovka
Vypracujeme těsto, dáme na 1 hodinu odpočinout do ledničky. Vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme kroužky, upečeme, ještě horké obalujeme v cukru...
více o Vínové kroužky
Oloupanou cibuli nakrájím na kolečka (čím více, tím lépe). Položím do vymazaného pekáče. Oloupané brambory nakrájím také na kolečka, přidám do pekáče,...
více o Farské kotlety
Kuřecí plátky, nejlépe stehenní, protože jsou šťavnaté, osolím, opepřím a posypu nějakým oblíbeným kořením, já používám nejraději Happygril od Avokáda...
více o Kuřecí plátky na víně
Víno smíchat s cukrem a svařit( v mikrovlnce). Do vařícího vína nasypat pepř a nechat vychladnout. Pak vmíchat do jogurtu s ostatním kořeníma nechat 1...
více o Pepřová omáčka
Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed...
více o Svíčka - zabijačková pečeně
Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme podélně na tenké plákty. Ty restujeme v rozpáleném oleji asi 2 minuty, poté přihodíme bylinky a restujeme ještě...
více o Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou
Králíka naporcujeme a dáme na plech. Ostatní přísady spolu smícháme a vlijeme na králíka. Přiklopíme a necháme 1-2 dny uležet. Pak plech dáme do...
více o Moravský králík
Maso rozklepat na tenké plátky, nakrájet na proužky cca 3x7 cm, opepřit, osolit a zprudka osmažit na cibulce.
Přidat nakrájená rajčata, papriky na...
více o Telecí fazole
Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný.
Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí,...
více o Francouzské škvarky Rillons
Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej.
Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs.
Nalejeme víno, přidáme cukr a...
více o Bůček pro správné chlapy
Nálev - suroviny smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky).
Nálev promícháme s masem, přidáme...
více o Čínský kuřecí salát
Kousky masa zasmažíme do růžova, přidáme nakrájenou cibuli a houby. Po 5 minutách přidáme koření a přilejeme víno. Necháme chvíli podusit a podle...
více o Obalovaná polenta s kuřecím a houbami
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je...
více o Kuře se 40 stroužky česneku
Přes noc namočte fazole do dostatečného množství studené vody. Druhý den rozehřejte 2 lžíce olivového oleje ve velkém kastrolu, přidejte cibuli, mrkev...
více o Vepřová pro zimní dny
Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky...
více o Španělská paella
Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme...
více o Losos na bílém víně
Kuřecí řízky jen mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opékáme na olivovém oleji cca 10 min., hodně obracíme. Pak maso vyjmeme, lehce opepříme a...
více o Kuře v olivách
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Rozšleháme vejce s 1 lžící Solamylu a 1 lžící oleje a do této směsi maso min. na 1 hodinu naložíme....
více o Subuta
Roštěnec nařízneme, tence naklepeme, opepříme, dáme do misky, posypeme petrželkou, polijeme vínem a olejem a chladíme tak 3 hodiny. V kastrolu...
více o Závitky plněné houbami po italsku
Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme.
1/2 této směsi dáme na dno zapékací...
více o Pratchýnino kuře
Vypracujeme těsto, necháme 4 hodiny odležet v chladnu. Vyválíme na plát silný asi 3 mm, krájíme na čtverce, potřeme žloutkem, posypeme nasekanými...
více o Sýrové sušenky
Na oleji vzpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme masox a zázvor a zvolna dusíme.
Když zůstane v pánvi...
více o Krůtí maso s ananasem
Nakrájíme cibuli a necháme ji na oleji zesklovatět, maso pokrájíme na kostky, přidáme k osmahlé cibulce a restujeme.
Pak zaprášíme moukou a přidáme...
více o Zálesácký guláš s houbami II.
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka.
Na másle (můžeme dát i olej) zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sekanou nať, osolíme, opepříme a 2...
více o Brambory s vínem
Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř,...
více o Marinované andělské kuře
Římský hrnec si necháme namočit dle návodu a mezitím si připravíme umytá a osušená kuřecí stehna tak, že kůži na stehnech na několika místech...
více o Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Cibuli nahrubo nakrát a zpěnit na oleji, přidat na kostky nakrájené maso, opéct, osolit, opepřit, bobkový list, posypat kořením, přidat kečup, zalít...
více o Zálesácký guláš s houbami
Na oleji a kousku másla osmažíme cibulku, přidáme hrášek, smažíme 2 minuty, přilijeme víno, necháme několik minut bublat, přidáme špenát a dusíme...
více o Špenát s hráškem na víně
Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou slaninu, poté přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekaný...
více o Rizoto s vlašskými ořechy
Plátky masa naklepeme z obou stran v kokosu, osolíme a poskládáme na něj hranolky Nivy a kousky broskví. Zabalíme a spíchneme jehlou nebo párátkem. Na...
více o Kokosové plátky
Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme šunku s česnekem. Přidáme víno, cukr a citronovou šťávu a necháme tak 5 minut. Dáme do misky a necháme...
více o Špenátový salát II.
Ananas nakrájíme na kostky. Meloun také nakrájíme na kostky, schováme si ale jednu celou polovinu kůry z melounu, kterou zatím dáme do lednice (dužinu...
více o Letní melounový salát
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme griotku a necháme vychladit....
více o Třešňový pohár pro dospělé
Rozporcované kuře opečeme na 1/2 másla do zlatova a osolíme a opepříme. Dáme do trouby a za pozvolného přilévání bílého vína dusíme asi 1,5 hodiny....
více o Kuře s plesnivou omáčkou
Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s...
více o Chřestové rizoto
Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké...
více o Marinovaný česnek
Na dno sklenic dáme 1 lžičku oleje, uložíme na těsno oloupané stroužky česneku, které prokládáme bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem a feferonkou....
více o Lahůdkový česnek
Kuřecí řízky naklepeme, mírně osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kari kořením a necháme v ledničce asi hodinu uležet. Potom je nakrájíme...
více o Smažené kokosové nudličky
Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Na špíz napícháme střídavě...
více o Špíz z kachních prsíček na grilu
Klobásky hodně propícháme vidličkou, vložíme do hrnce, zalejeme vínem a vaříme tak dlouho, až se víno vypaří. Vychladíme, nakrájíme, položíme na...
více o Klobáskové pošušňání
Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme žloutky, rozšleháme, pak...
více o Bábovka s bílým vínem
Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme a necháme hodinu odležet. Potom je vložíme do vroucího vývaru připraveného z vína a na kolečka nakrájenou cibulí a...
více o Pstruh na víně
Cibulku osmažíme do zlatova, přidáme na čtverečky nakrájené papriky, které necháme trošku změknout, a přidáme cuketu. Zalijeme vínem, přidáme trošku...
více o Krevety se zeleninou
Pečeni omyjeme ve studené vodě a osušíme, dobře prosolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Oloupeme šalotku a česnek a...
více o Italská variace
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev a trochu osmahneme. Zaprášíme moukou a zalijeme 1 litrem vody, přidáme víno, bobkový list, nové...
více o Vynikající krémová vinná polévka
Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu...
více o Jarní makaróny s rybou a kopřivami
Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč...
více o Zapékaná kuřecí prsa