Na oleji zlehka osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na širší nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou... více o Kuřecí salát s hroznovým vínem
V 1/2 l vína rozpustíme cukr. Sladkou vinnou směs smícháme s ovocem nakrájeným na kostičky. Grapefruity a pomeranče musí být zbaveny nejen jadérek,... více o Exotická bowle
Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou... více o Žraločí steak s majonézovým přelivem
Z ingrediencí vypracujeme těsto,které necháme v chladničce "odpočinout". Plníme do formiček (lze i z rozváleného těsta vykrajovat tvary) a pečeme.... více o Vínové pracničky
Nakrájíme uzené maso na kostičky, šunku na flíčky, žampiony na plátky (nebo již krájené z konservy). Silné pláty (asi 2-3 cm) vepřové krkovice po... více o Zingara
Kuře rozporcujeme a obalíme v hladké mouce. Na oleji a másle osmažíme cibulku a česnek nakrájené na kolečka do zlatova, přidáme obalené kuře a také... více o Kuře na víně II.
Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu, a pak už "vrstvíme" - kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme... více o Alsaské kotlety
Piškot: bílky + cukr krupice = vyšleháme, žloutky + cukr moučka = vyšleháme, obě hmoty smícháme, lehce vmícháme mouku (v dortové formě upečeme korpus)... více o Ostravan
Kuře upečeme, obereme a nakrájíme na malé kousky. Potom na velké pánvi rozehřejeme olej a přidáme kuře. Chvilku orestujeme a přidáme nakrájený pórek.... více o Kuře s vínem
Maso: krkovici nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí, na oleji zprudka opékáme cca 6 minut.... více o Senzační bifteky se žampióny
Nejprve připravíme marinádu. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Přidáme kečup, hořčici, vegetu, víno, olej a mraženou zeleninu. Porce... více o Králík Co dům dal
Na pánvi rozpálíme olej a opraříme na kolečka nakrájený česnek a na větší kousky nakrájenou rybu, kterou jsme předtím okořenili libovolnou směsí... více o Rybí filé v zálivce s pomerančovým džusem
Kuře naporcujeme na menší kousky bez kostí, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi na tuku společně s uzeným a slaninou. Přidáme drcený česnek,... více o Římské kuře na pánvi
Kuřecí řízky nakrájíme na plátky, můžeme silnější a do nich vyříznout kapsu, nebo větší slabší plátky, které poté přehneme a zpevníme párátky. Maso... více o Kuřecí kapsy plněné cibulí a sýrem
Očištěnou kachnu zevnitř nasolíme a zvenku natřeme směsí umíchanou ze sojové omáčky, medu, zázvoru a poloviny bílého vína. Uložíme na chladné místo a... více o Kachna na medu
Směs na potření: smícháme prolisovaný česnek, hořčice, pepř a na jemno nakrájený pórek. Plátky masa naklepeme a osolíme. Každý plátek potřeme směsí,... více o Vepřové závitky
Na oleji osmažíme na plátky nakrájený česnek, vyjmeme ho a odložíme na později. Do oleje vložíme porce kuřete, které jsme zbavili kůže, osolili a... více o Kuře po korsicku
Rýže: nakrájíme cibuli na menší kousky. Do větší hluboké pánve dáme olivový olej (nešetříme!), rozpálíme, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme asi 2... více o Arroz a la cubana (Rýže po kubánsku)
Omytou a osolenou kachnu osolit vně i zevnitř, okořenit zázvorem a ml. pepřem. Vložit do pekáče, přidat nakrájenou cibuli, kuličky jalovce, podlít... více o Kachna po myslivecku
Houby očistit, omýt v osolené vodě a nechat okapat. Nakrájet na plátky, dát do hrnce, zalít vývarem aby byly zakryté, přivést k varu, snížit teplotu a... více o Salát z hlívy ústřičné
Masíčko dáme do mísy a smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou. Mezitím připravíme domácí marinádu, nebo jednoduše tu zakoupenou "vmasírujeme" do... více o Skvělá letní grilovačka
Kotletám nařízneme okraje, naklepeme, lehce osolíme, můžeme i opepřit. Z uvedených ingrediencí vytoříme hustou marinádu, kterou potíráme plátky masa.... více o Vepřové kotlety v marinádě
Do mísy nakrájíme rohlík, zalijeme vínem, necháme nasáknout a rozmělníme vidličkou. Žampionům vylomíme nožičky a klobouky oloupeme. K rohlíku do mísy... více o Schované žampiony
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme asi na půl centimetrové plátky, které postříkáme citrónovou šťávou. Tuk ušleháme s cukrem, postupně... více o Pikantní jablečný koláč
Vše smícháme a zahřejeme k bodu varu - nevaříme. Podáváme horké s plátkem citronu.... více o Horký punč pro zimní večery
Nakrájenou cibuli a česnek osmahneme na oleji v pánvi wok, přidáme mořský koktejl, orestujeme a vložíme všechnu zeleninu a ananas nakrájenou na... více o Mořské ovoce exotika
Na másle si osmahneme cibulku dosklovata, přidáme na plátky nakrájený česnek a krevety. Chvilku propečeme podlejeme vodou a vínem, osolíme a opepříme.... více o Krevety luxusně
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme společně se slaninou nakrájenou na jemné nudličky, přidáme vepřové maso nakrájené také na nudličky. Dusíme ve... více o Cmundomaš
Listové těsto rozválejte, posypte škvarky, pokapejte vínem nebo koňakem, přeložte natřikrát, znovu vyválejte, opět přeložte a nechte 30 minut... více o Pagáčky z listového těsta
Na rozpálenou pánev nalijeme bílé víno, necháme krátce povařit (aby se zbavilo alkoholu), přidáme slaninu pokrájenou na kousky, pórek a houby.... více o Těstoviny Alfredo
Jablka oloupeme a vykrojíme střed (jablko zůstane vcelku). Do vzniklého otvoru dáme náplň. Na náplň vyšleháme máslo, vešleháme marcipán a můžeme... více o Vánoční pečená jablka s marcipánem
Citróny a pomeranče nakrájíme na kolečka smícháme s ostatními surovinami a necháme 1-2 týdny uležet. Denně promíchat, pak scedit.... více o Mystery
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a uložíme do sklenice, kterou můžeme uzavřít. Připravíme si marinádu. Víno, ocet a sůl přivedeme prudce k varu. Pak... více o Naložená pikantní vejce
Brambory nakrájíme na tenké plátky. Poté nastrouháme sýr, nakrájíme uzené maso na malé kostičky, vše smícháme a necháme odležet v lednici asi 10 minut... více o Maďarské uzené brambory se zakysanou smetanou
Sójové maso uvařte ve vodě se solí a lžící sojové omáčky. Maso vyndejte a vymačkejte. Vychladlé maso smíchejte se Solamylem a na oleji opečte. Ke... více o Sójové maso na kari
Ananas nakrájíme na kolečka asi 3 mm silná, obalíme v těstíčku a smažíme na 100% tuku, horké obalíme v moučkovém cukru, na talířku dozdobíme... více o Ananas v těstíčku
Do pekáče nalijeme 2-3 lžíce olivového oleje (nejlépe panenský) a rovnáme nakrájenou syrovou zeleninu do vrstev: jemně nasekanou cibuli, květák na... více o Zelenina na víně
Cibulky jemně nakrájíme i se zelenou částí, česnek na jemné plátky a a oboje zesklovatíme na másle 1-2 minuty. Přidáme víno a nakrájené krabí tyčinky... více o Krabí tyčinky a la scampi
Nakrájet tofu na kostičky, osolit a zakapat sójovkou, nechat chvíli odležet. Na oleji orestovat cibulku a pak přidat brokolici, chvíli osmahnout a... více o Brokolice s uzeným tofu
Kuře vložíme celé do hlubokého pekáčku, osolíme, poklademe kousky másla, podlijeme trochou vody a pečeme klasicky v troubě (180-200 °C, podle vaší... více o Medové kuře na víně
V hrnci rozpustíme máslo s olejem. Přidáme rýži, mícháme, až se opraží, potom za stálého míchání přidáváme horký vývar. Cca po 15-ti minutách vaření... více o Rizoto s ořechy (Risotto alle noci)
Filety osolíme, posypeme červenou paprikou a zaprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli nakrájenou na větší kousky, po... více o Ryba na červeno
Maliny vložíme do mísy, přidáme curacao a cukr. Vše promícháme a dáma na půl hodiny vychladit. Pak znovu promícháme a přilejeme studené bílé a růžové... více o Malinová bowle
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve folii ho necháme v ledničce tak na... více o Skořicové sušenky s povidly
Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, vmícháme citron.kúru, strouhanku a tuhý sníh z bílků, smíchaný se zbylým cukrem, těsto dáme do vymazané a... více o Opilý kapucín
Vejce a žloutek dáme do zavařovací sklenice, přidáme hořčici a ocet. Zašleháme ponorným mixérem. Po kapkách přidáváme tolik oleje, aby majonéza... více o Domácí tatarská omáčka
Papriky a cibuli nakrájíme na drobno a společně s ostatními přísadami kromě vína pomalu dusíme. Když je zelenina měkká, přilejeme víno a ještě chvíli... více o Paprikové čatní
Na velkou pánev dáme nejdříve máslo, na něm osmahneme cibuli a česnek na kousky, smažíme jen do zesklovatění cibule, nesmí mít hnědou barvu, chceme... více o Luxusní citrusová rýže
Oloupané banány opečeme zvolna na másle, pak podlijeme vínem, krátce podusíme. Posypeme skořicovým cukrem, prohřejeme a ihned podáváme - buď samotné... více o Opečené banány
Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky ... více o Rajská polévka jednoduše, chutně