Maso nakrájíme na kostky, fenykl omyjeme, odřežeme stonky a tvrdé vnější části a nakrájíme na kousky. Trochu fenyklové natě si ponecháme stranou.... více o Kuřecí prsíčka s fenyklem
Smícháme veškerý alkohol, přidáme cukr a nakonec nakrájené citróny se slupkou. Necháme minimálně 1 týden odležet.... více o Mystery pravé!
Filety opláchněte, osušte, rozkrojte podél na půlky, pak příčně na poloviny,...zkrátka si udělejte porce, které Vám vyhovují. Porce osolte a opepřete.... více o Přírodní řízky z kapra s omáčkou béarnaise
Cukr a vaječný likér opatrně zahříváme na střední úrovni za stálého míchání metličkou dokud se cukr nerozpustí. Nesmí vařit! Přilijeme víno a za... více o Eierlikörpunsch
Krůtu nasekáme na porce, protýkáme slaninou, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme porce krůty, po obou... více o Krůta na víně se zeleninou
Všechny ingredience kromě moučkového cukru smícháme dohromady. Je lepší nechat těsto odležet po dobu 12 - ti hodin. Další den vyválet a vykrájet.... více o Cukroví z vína
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibulku a kuřecí maso na... více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy zalijeme olejem a vínem, přidáme sůl, pepř, nasekané oregáno, tymián a citronovou šťávu. Vše důkladně... více o Kuřecí citronové špízy
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky (cca 3 cm) a vložíme do misky. Zalejeme je worchestrem, vínem, osolíme a lehce opepříme. Maso v nálevu... více o Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Brambory omyjeme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut (pozor, nepřevařit). Ještě horké brambory oloupeme a dáme do tepla. Za stálého... více o Brambory v karamelu
Maso očistěte a jemně naklepejte, osolte. Smíchejte ingredience na marinádu, kotlety touto směsí potřete a nechte alespoň půl hodinky stát. Máslo... více o Jehněčí kotlety s mátou
Opláchnutá a osušená prsa pokrájíme na menší medailonky, potom lehce naklepeme, posypeme kořením a z obou stran opečeme na oleji. Uložíme v teple. Do... více o Kuře s jablky a karamelem
Svíčkovou nakrájejte na 4 silnější kousky, které dobře osolte a hojně opepřete. Po stranách bifteky omotejte dvěma plátky slaniny a utáhněte provázkem... více o Biftek s Bernskou omáčkou
Bílé víno rozšleháme s vejci, osolíme, přidáme olej a postupně zahušťujeme moukou až vznikne těstíčko, konzistencí podobné kapání do polévky. V... více o Kapr smažený ve vinném těstíčku
Filátka z obou stran osolíme, opepříme. Můžete použít i koření na ryby, máte-li jej rádi. Do pekáčku či zapékací misky kápneme olej a vložíme do něj... více o Pangas na víně a šalvěji
Kromě paprik, vše smícháme a do marinády položíme filet rybičky. Necháme alespoň hodinu odležet. V kastrůlku rozpálíme 1 lžíci oleje a filet... více o Losos v marinádě
Na rozehřátém olivovém oleji lehce orestujeme pokrájený česnek na tenké plátky, přidáme nakrájené rybí tyčinky, na proužky pokrájená rajčata, víno,... více o Losos s krabí omáčkou
Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá),... více o Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Pórek rozebereme na jednotlivé vrstvy a spaříme ve vroucí vodě. Pak necháme okapat. Kuřecí plát lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poházíme ho... více o Roláda na bílém víně s tuňákem
Kedlubny oloupeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Osušíme je, pokrájíme na plátky (1 cm). Z bílků uděláme sníh. Ze žloutků, mléka, mouky a... více o Kedlubnové řízečky s dipem
Krůtí prsa očistíme, pokrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, ochutíme zázvorem, zakápneme olejem a necháme v chladu hodinu proležet. Pak maso... více o Ovocný salát s krůtím masem
Nakrájenou kýtu, sůl, koření, víno a citronovou šťávu promícháme a necháme přes noc marinovat. Pak maso vyjmeme a na oleji prudce orestujeme,... více o Kančí guláš II
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku,... více o Pečená zaječí stehna
Čočku uvaříme ve vodě. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a česnek dozlatova. Přidáme uvařenou čočku, zalijeme vínem, přidáme vegetu a necháme... více o Čočkový salát s kukuřicí
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme mleté maso. Když je maso opečené, přidáme vodu (horkou), sůl, koření, sýr a povaříme až je sýr roztavený. Potom... více o Pórková polévka s mletým masem
Maso naklepeme, opepříme, osolíme a poprášíme moukou. Řízky opékáme na másle po obou stranách asi 4 minuty, pak vyjmeme a uložíme v teple. Papriku i... více o Řízky ve smetanové omáčce
Mouku smícháme s droždím a vajíčky. Pak přidáme víno a olej. Olivy vypeckujeme, nakrájíme nadrobno, rovněž nakrájíme šunku a postrouháme sýr. Všechno... více o Olivový chléb
Králíka osolíme, opepříme a na másle v troubě pečeme asi půl hodiny - podléváme. Pak maso potřeme hořčicí obložíme ho očištěnou a pokrájenou zeleninou... více o Králík v zelenině s hořčicí
Na rozehřátém másle osmahneme očištěné a pokrájené žampiony, přidáme rozetřený česnek a mouku, orestujeme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme a dusíme... více o Houbové ragú
Drobně pokrájenou cibuli a malé kostičky slaniny lehce zpěníme na oleji, přidáme hrášek a víno a dusíme do měkka, ale ne dlouho, hrášek by zešedl a... více o Hráškové pyré se slaninou
Okapané žampiony orestujeme na pánvi s olejem, pak přidáme sůl, pepř a víno. Přidáme krevety, petrželku a vaříme 2 minuty. Korýše vyjmeme na horkou... více o Flambované tygří krevety
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z obou stran, podlijeme troškou vody... více o Vepřové řízky po moravsku
Z vepřové panenky nakrájíme špalíky, které lehce osolíme a opepříme a zabalíme po obvodu do anglické slaniny. Spíchneme je párátkem aby na špalíku... více o Vepřová panenka v kabátku
Filety z kapra nakrájejte na nudličky. Ze škrobu, vejce, soli a koření vytvořte marinádu, kterou dochutíte např. česnekem, sójovou omáčkou i dalším... více o Čína z kapra
Vypracujeme vláčné těsto, necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Na pomoučněném vále vyválíme tenkou placku a vykrajujeme různé tvary. Pečeme na... více o Makové sušenky
Smícháme hladkou mouku, žloutek, bílé víno a tuk na těsto. To necháme 30 minut odpočinout. Pak je rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme hvězdičky... více o Hvězdičky z bílého vína
Kuřecí kousky orestujeme na malém množství oleje společně s žampiony a houbami, ochutíme podravkou, přidáme lisovaný česnek a bílé víno dle chuti.... více o Noky „Delicios“
Víno smícháme s vodou a lžičkou soli, přivedeme k varu. Přidáme naporcované kuře na čtvrtky a vaříme na mírném ohni 20 minut. Pak vyndáme, necháme... více o Kuře v těstíčku
Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem,... více o Kořeněný hruškový kompot
Langustu očistíme pod studenou vodou, rozpulíme po délce na půl a opatrně vyndáme maso ze skořápky. Čisté omyté maso naporcujeme na malé kousky. V... více o Langusta nebo můžou být i tygří krevety Morney
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jablka bez slupky nakrájená na malé kostičky, žloutky, máslo, mouku, med, mák, šťávu z citrónu a... více o Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou
Slaninu nakrájenou na proužky necháme na pánvi vyškvařit (pro méně tučnou a mastnou variantu vyškvařený tuk slijeme), přidáme 25 g másla a cibuli,... více o Rizoto se slaninou a cherry rajčátky
Rybí filé nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací misky vložíme kousky másla a dále střídáme vrstvy: rybí filé, křen a plátky másla. Poslední vrstva... více o Rybí filé s křenem
Cibuli jemně nakrájíme a zlehka zpěníme na oleji. Přidáme očištěné krevetky, na plátky nakrájený česnek, nakrájenou pažitku, osolíme, okořeníme,... více o Krevetky v sýrové omáčce
Na másle osmahneme poloviční dávku na plátky nakrájených mandlí, zaprášíme moukou, zlehka osmahneme, zalijeme studeným vývarem a dobře provaříme.... více o Mandlová polévka
Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru, špetku soli, kvásek a vypracujeme... více o Savarin
Vepřové maso nakrájíme na kostky, obalíme ve škrobové moučce, rozklepneme vajíčko, osolíme, zamícháme. Z vývaru, vína, sojové omáčky, cukru umícháme... více o Oheň na jazyku
Sušené hříbky namočte do studené vody. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, slaninu a prolisované stroužky česneku. Namočené houby vymačkejte... více o Hovězí roláda plněná bylinkami
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na hluboké pánvi na oleji prudce osmažíme asi 5 minut. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek, papriku a fazolky. V... více o Kuřecí nudličky s pomerančem
Kuřecí a vepřové maso nakrájíme zhruba na 1/2 cm plátky. Oloupaná jablka zbavená jádřinců a banány nakrájíme na stejné plátky jako maso. Všechny... více o Tajemství II.