• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Bílé víno - suché

Bílé víno - suché

Podobné ingredience

  • Bavorské bílé klobásy
  • Bílé Aceto balsamico
  • Bílé pečivo
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

60 minut
Italské rizoto s mořskými plody

Italské rizoto s mořskými plody

Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku. Přidám rýži arborio a lehce opražím. Rýži arborio postupně zalévám bílým... více o Italské rizoto s mořskými plody

30 minut
Jemná sýrová polévka

Jemná sýrová polévka

Nastrouhejte si goudu. Polovinu plísňového sýra nakrájejte na malé kousky, polovinu na tenké plátky. Česnek nadrťte. Vývar přiveďte k varu. V rendlíku... více o Jemná sýrová polévka

55 minut
Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se změklým máslem a oběma cukry do světlé pěny, pak do nich přidejte vanilkový... více o Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

30 minut
Kuřecí prsa s bylinkovou mozzarellou

Kuřecí prsa s bylinkovou mozzarellou

Kuřecí řízky podélně nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Odložte pár lístků šalvěje a většinu nasekejte i s oreganem nadrobno. Mozzarellu promíchejte se... více o Kuřecí prsa s bylinkovou mozzarellou

30 minut
Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem

Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem

Maso omyjte, očistěte a osušte. Každé prso podélně rozřízněte na 2 plátky, osolte a opepřete z obou stran. Ve vyšší pánvi rozehřejte lžičku tuku a... více o Krémové hořčičné kuře s rozmarýnem

Rybí hranolky ze sumečka afrického

Rybí hranolky ze sumečka afrického

Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

Cibuli, řapíkatý celer a fenykl očistěte a pokrájejte na drobné kostičky. V kastrolu s širším dnem rozehřejte 2–3 lžíce oleje, vsypte zeleninu a... více o Risotto se špenátem a bylinkami

140 minut
Kuře se zeleninou z jednoho pekáče

Kuře se zeleninou z jednoho pekáče

Kuře okořeňte a orestujte na másle s olivovým olejem z obou stran. Poté nakrájejte cibuli, oloupejte česnek, zeleninu nakrájejte na kusy cca 2x2 cm.... více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče

105 minut
Králík pečený v zelenině

Králík pečený v zelenině

Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.... více o Králík pečený v zelenině

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Oloupanou cibuli nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla a orestujte na něm cibulku,... více o Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

30 minut
Pravá boloňská omáčka

Pravá boloňská omáčka

Do velkého hrnce umístěného na mírném ohni dejte máslo a olivový olej a míchejte, dokud se máslo nerozpustí. Přidejte na malé stejnoměrné kostičky... více o Pravá boloňská omáčka

30 minut
Hráškové rizoto

Hráškové rizoto

Hrášek krátce povařte a sceďte. Vývar v hrnci uveďte do varu, stáhněte plamen a nechte mírně vařit. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte... více o Hráškové rizoto

30 minut
Cibulačka s toasty

Cibulačka s toasty

Cibule oloupejte a pokrájejte na půlkolečka. V hrnci rozpusťte máslo a cibuli pomalu restujte na mírném ohni do změknutí, asi 8–10 minut, cibule nesmí... více o Cibulačka s toasty

65 minut
Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

Zapečené krupoto se sýrem a zimní…

Ve velkém zapékacím kastrolu rozehřejte trochu oleje. K kapusty vykrojte košťály, nakrájejte ji na osminky, naskládejte do kastrolu. Přidejte na půlky... více o Zapečené krupoto se sýrem a zimní zeleninou

60 minut
Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny

Krémové rizoto s pečeným kuřecím…

Na velké pánvi rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou slaninu a smažte po dobu 5 minut při nízké až střední teplotě. Pak přidejte nadrobno... více o Krémové rizoto s pečeným kuřecím masem a žampióny

50 minut
Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout. V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut. Kuře přesuňte na talíř a... více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

30 minut
Salát z barevné čočky s římským salátem, zakysaná smetana s majoránkou

Salát z barevné čočky s římským…

Klasickou velkozrnnou čočku předem namočíme na 30 minut. Čočku uvaříme (každou zvlášť) v bílém víně a ochutíme solí. Po vystydnutí smícháme čočku... více o Salát z barevné čočky s římským salátem, zakysaná smetana s majoránkou

20 minut
Slávky na víně se salátem Choriatiki

Slávky na víně se salátem Choriatiki

Rajčata a okurku nakrájejte na větší kostky. V míse smíchejte s cibulí pokrájenou na tenká kolečka. Přidejte na kostky pokrájenou fetu a olivy.... více o Slávky na víně se salátem Choriatiki

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte rýži, dvě minuty ji restujte, podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a... více o Risotto s chřestem

50 minut
francouzská polévka

francouzská polévka

Rozpusťte máslo a asi 5 minut restujte všechnu cibuli na polévku na velkém plameni, aby změkla, přitom míchejte, ať se nepřipaluje. Až začne být... více o francouzská polévka

25 minut
Hry s cibulkami

Hry s cibulkami

Nakládané perličkové cibulky vložte do vyšší nádoby přilijte trochu láku. Ve vodní lázni nebo na pařáčku spařte na měsíčky pokrájenou šalotku a... více o Hry s cibulkami

40 minut
Lišky na bílém víně s kotletou

Lišky na bílém víně s kotletou

Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C... více o Lišky na bílém víně s kotletou

50 minut
Sardinky v ostré rajčatové omáčce

Sardinky v ostré rajčatové omáčce

Šalotky nasekejte najemno, česnek na plátky. Zpěňte na olivovém oleji a přidejte chilli s paprikou. Restujte, dokud šalotka nezměkne. Podlijte vínem a... více o Sardinky v ostré rajčatové omáčce

40 minut
Sardinkové escabeche

Sardinkové escabeche

Krekry namelte na mouku. Podle slanosti přidejte špetku soli a pepř. Sardinky omyjte, osušte a zbavte hlav. Pak je podélně rozřízněte a vykostěte –... více o Sardinkové escabeche

70 minut
Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Na pánvi rozehřejte olivový olej a krátce na něm orestujte nahrubo nasekaný česnek. Hned přidejte kuřecí maso nakrájené na menší kousky, dostatečně... více o Španělská paella krok za krokem

45 minut
Rybí krém bourride

Rybí krém bourride

Žloutek rozšlehejte s drceným česnekem, citronovou šťávou a solí, poté přidejte olivový olej a vyšlehejte majonézu. Na olivovém oleji orestujte... více o Rybí krém bourride

45 minut
Spaghetti cozze e capperi con pomodorini

Spaghetti cozze e capperi con…

Kapary propláchněte a namočte do čisté vody, aby se uvolnila sůl. Slávky očistěte pod tekoucí vodou. Otevřené vyhoďte. Na pánev nalijte olej a... více o Spaghetti cozze e capperi con pomodorini

55 minut
Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Brambory uvaříme v osolené vodě a dobře zcedíme. Na másle orestujeme jarní cibulku. Přidáme brambory, které lehce rozmačkáme. Přidáme dle chuti máslo... více o Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

45 minut
Šunka s hořčičnou omáčkou

Šunka s hořčičnou omáčkou

Troubu rozehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik mělkých zářezů, posypejte ho hořčičnými semínky, vložte je do pekáče a pečte asi 20 minut, dokud... více o Šunka s hořčičnou omáčkou

70 minut
Dušené kuře (králík) nejen na víně

Dušené kuře (králík) nejen na víně

Stehna bez kůže osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném másle s troškou oleje (aby se nám nepřepalovalo) osmažíme stehna z obou... více o Dušené kuře (králík) nejen na víně

30 minut
Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně... více o Risotto s medvědím česnekem

40 minut
Kotopoulo Tiganito Marinato

Kotopoulo Tiganito Marinato

Kuře osušte a celé je rozporcujte na menší kousky. Olivový olej smíchejte s citronovou šťávou, vínem, jemně nasekaným česnekem, jemně nakrájenou... více o Kotopoulo Tiganito Marinato

90 minut
Tmavá cibulová polévka

Tmavá cibulová polévka

Cibuli nakrájíme na hrubo a začneme jemně restovat na 2/3 rozpuštěném másle (nejlepší je restovat co nejpomaleji a nejdéle) až do zlatovo-hněda. Poté... více o Tmavá cibulová polévka

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Mouku a krupici promíchejte na pracovní ploše. Ve středu udělejte důlek a do něj rozklepněte vejce. Přidejte olej a půl lžičky soli. Rukama vypracujte... více o Smetanové fleky se zelím

50 minut
Kachní rillettes s česnekovými topinkami

Kachní rillettes s česnekovými…

Kachnu rozdělte na osminy. Maso potřete solí, pepřem a prolisovaným česnekem. V kastrolu rozpusťte sádlo. Porce masa naskládejte těsně vedle sebe.... více o Kachní rillettes s česnekovými topinkami

60 minut
Kapustičková polévka

Kapustičková polévka

Růžičky kapusty rozčtvrťte. Asi 60g petržele nakrájejte na tenké nudličky, zbytek nahrubo. Cibuli a zázvor nakrájejte najemno a osmahněte na oleji.... více o Kapustičková polévka

30 minut
Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Šalotky nakrájejte na proužky, česnek na tenké plátky. Hřbet ze všech stran osolte a opepřete. Pak jej poprašte hladkou moukou a zprudka zatáhněte na... více o Králičí hřbet v hořčičné omáčce

40 minut
Bezděkovská směs

Bezděkovská směs

Hnědou i červenou cibuli nakrájíme na hrubo a zlehka osmahneme na rozpáleném oleji, po chvíli přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa, společně to... více o Bezděkovská směs

60 minut
Tradiční francouzská cibulačka

Tradiční francouzská cibulačka

Rozpustíme máslo v hrnci s tlustým dnem a přidáme cibuli nakrájeno na malé plátky, dále lžičku cukru. Na mírném ohni , za občasného míchání, smažíme... více o Tradiční francouzská cibulačka

60 minut
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na... více o Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

40 minut
Křenová omáčka II.

Křenová omáčka II.

Do papiňáku nalijeme olej a osmažíme nadrobno cibulku. Potom přidáme cukr a necháme trochu zkamarelizovat. Poté přidáme nakrájenou kýtu na kostičky ... více o Křenová omáčka II.

60 minut
Ossobuco s šafránovým rizotem

Ossobuco s šafránovým rizotem

Maso dobře osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V ohnivzdorném kastrolu roztopíme ol. olej, přidáme maso, které opečeme po obou stranách a z kastrolu... více o Ossobuco s šafránovým rizotem

60 minut
Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte... více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou

60 minut
Ragú s bramborovými placičkami

Ragú s bramborovými placičkami

Kýtu nejprve opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ji na nudličky a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Pak maso podle své chuti osolte,... více o Ragú s bramborovými placičkami

25 minut
Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

Vývar přiveďte k varu a nechte na mírném ohni probublávat. V hlubší pánvi se zesíleným dnem rozehřejte polovinu oleje a lžíci másla a nechte na něm... více o Rizoto s citronem

45 minut
Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka

Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka

Kuřecí stehna omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je papírovými ubrousky. Do hrnce dáme máslo. Česnek zpěníme, přidáme cukr, citronovou šťávu, víno a... více o Citronovo-rozmarýnová kuřecí stehýnka

200 minut
Nejlepší vánoční krůta

Nejlepší vánoční krůta

PEČENÍ 1. Troubu předehřejeme na 190°C. Nadzvedneme kůži u krku krůty a do otvoru napěchujeme nádivku. Do břišní dutiny dejte pár kousků cibule a... více o Nejlepší vánoční krůta

60 minut
Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem

Kuřecí prsíčko plněné sušeným…

1. Očistit kuřecí prsa, rozdělit na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložit do misky, opepřit, přidat nasekané lístky bazalky, lžící olivového oleje a může... více o Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem

Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen

Květákový koláč z "Holomóca", zvaný…

Listové těsto rozválejte a vložte do formy o rozměrech 24 x 24 cm vypláchnuté studenou vodou tak, aby okraje byly mírně zvednuté. Květák uvařte v... více o Květákový koláč z "Holomóca", zvaný Fuhrmankarfiolkuchen

120 minut
Kuře na estragonu

Kuře na estragonu

1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem. 2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit... více o Kuře na estragonu

  • 1
  • 2
  • 3
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

141
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
92
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
68
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Langoše - expres
Langoše - expres

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Nedávno navštívené recepty:

Hovězí maso na pepři Vločková kaše Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou
Pečené brambory s rozmarýnem Opilý Izidor - Lux Plněná sekaná z bůčku
Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami Kuře pečené se zeleninou a rýží Vepřová plec s fazolkami
Fitness jogurtový koláč nepečený Ovesná kaše s banánem Špenátový salát s mozzarellou

Další doporučené ingredience:

Bílá čokoládová poleva Bílá káva Bílá klobása Bílá mouka Bílá ředkev
Bílá veka Bílá želatina Bílé Aceto balsamico Bílé pečivo Bílé víno
Bílé zelí Bílek Bílková poleva Bílkovina Gluten pšeničný lepek VITAL Bílý chleba
Bílý chřest Bílý chřest v nálevu Bílý jogurt Bílý kandovaný cukr Bílý pepř
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Bílé víno - suché
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact