Nejdříve si očistěme kuřecí maso a nakrájejme ho na menší kostičky, osolíme a okořeníme ho dle vlastní chuti. Maso osmahneme na oleji.
Zeleninu si...
více o Martiny zapečené těstoviny
Bešamel:
Do rendlíku dáme rozpustit kousek Hery a přidáme mouku. Stále mícháme, aby se jíška nepřipálila a nebyly tam hrudky. Až bude zpěněná (nesmí...
více o Topinky s pomazánkou
Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat....
více o Zapečené rizoto česko-italské hospodyně
Uvaříme řídký bešamel: do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka...
více o Lasagne s mangoldem v bešamelu
Rajčata spaříme a oloupeme, nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme stroužky česneku, odstraníme je a přidáme rajčata. Pokud máme rajčata sterilovaná,...
více o Chlebové "lasagne"
Brambory oloupejte a uvařte ve slané vodě. Poté je nakrájejte na plátky (o síle asi 3 - 5 mm). Cibuli nakrájejte nahrubo a zesklovaťte na olivovém...
více o Zapékané brambory s bešamelem
Těstoviny uvaříme v osolené vodě.
Nakrájíme si šunku na nudličky a pórek na jemné kostičky. Dáme to na kousek másla podusit a zalijeme to předem...
více o Šunkové nudle
Na olivovém oleji zpěníme najmeno nakrájenou cibulku a přidáme na malá asi 3 mm tenká kolečka nakrájeného chřestu (já krájím od špičky asi tak do...
více o Lasagne s chřestem a slaninou
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené...
více o Slaný palačinkový dort
Špenát povaříme ve slané vodě, a necháme pořádně okapat v cedníku a vymačkáme z něj všechnu vodu. Pak ho dáme do misky a přidáme ricottu (nebo měkký...
více o Lasagne se špenátem a ricottou
Na dno mísy rozložíme v jedné vrstvě syrové lasagne, rozetřeme polovinu klasicky připraveného špenátu, poklademe kolečky rajčat, osolíme, posypeme 1/3...
více o Lasagne od Jitky
Musaka I.: Lilky nakrájíme na tenké podélné plátky, osolíme a necháme cca 30 minut vypotit. Potom je opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.
Cibuli...
více o Musaka z lilku - Balkán