Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort.
Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit...
více o Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
1. Omyjeme a na plátky nakrájíme kuřecí prsa.
2. Do misky dáme (podle chuti) grilovací koření, bazalku, čerstvý rozmarýn a olivový olej.
3. Na pánev...
více o Kuřecí biftek
Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev a celer nastrouháme a spolu s cibulí orestujeme na olivovém oleji ve větším hrnci.
Rajčata spaříme horkou vodou,...
více o Rajská polévka se špeclemi
1. Vepřovou panenku si dáme do mísy s olejem, rozmarýnem a bazalkou a necháme marinovat 5 minut.
2. Naškrábeme si brambory, dáme je na vymazaný plech...
více o Steak s vepřové panenky s bramborem
Troubu jsem si předehřála na 200 stupňů a plech vyložila pečícím papírem, který jsem zlehka otřela olivovým olejem.
V misce jsem si smíchala všechny...
více o Kuřecí kuličky v rajčatovo-bazalkové omáčce
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky a uvaříme doměkka. Zároveň dáme vařit zelí (stačí necelých 10 minut, pak dojde v hotovém pokrmu).
Mezitím...
více o Martinčin hrnec
1) Dáme vařit bulgur do vroucí vody.
2) Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na malé kostičky. Maso orestujeme na másle.
3) K masu přidáme bylinky a pesto...
více o Bulgur s kuřecím masem
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme na sníh. Do žloutků přidáme tvaroh a prášek na pečení a šlehačem důkladně vymícháme. Přidáme otruby, bylinky a...
více o Bylinkový chléb (DUKAN)
Kuřecí křidýlka a paličky potřete směsí medu, oleje, soli, pepře a šťávy z citronu. Zprudka je orestujte na pánvi a pak vložte společně se šťávou na...
více o Kuřecí na medu s kuskusem
Rajčátka omyjte a nakrájejte na poloviny. Šalotku a česnek nasekejte a orestujte na olivovém oleji. Přidejte rajčátka, pár si jich nechte stranou na...
více o Rychlá rajská polévka s pistáciemi
Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Cibuli očistíme a nasekáme. Vše osmahneme na olivovém oleji. Přidáme sůl, pepř, čerstvou bazalku a dusíme ve...
více o Rajská polévka z čerstvých rajčat
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kostičky. Maso osolíme, opepříme, přidáme kari a bazalku, promícháme a necháme chvíli odležet.
Rajčata dáme spařit do...
více o Špagety s kuřecím masem, mrkví a hráškem
Panenku rozkrojte na 4 steaky, opepřete, potřete olejem smíchaným s lístky šalvěje a marinujte. Maso grilujte z každé strany 3–4 minuty a teprve pak...
více o Panenka s olivovou tapenádou
Nejdříve si nakrájíme maso na kostičky nebo proužky , podle zvyku a jak kdo má rád. Nakrájíme si cibulku , rozpálíme pánev s olivovým olejem a...
více o Báječná sýrová omáčka s kuřecím masem
je lepší když si naložíte maso den nebo dva dříve.Nakrájíme maso na kostičky nebo plátky, podle toho jak to komu vyhovuje.Do mísy si mezitím nalijeme...
více o Babičina čína
Předvařte si plátky lasagní (pokud je tedy nemáte čerstvé). Mezitím co se vám vaří, nakrájejte houby a 2 stroužky česneku na drobno a osmahněte na...
více o Cannelloni s houbami a rajčatovou omáčkou
Kuřecí prsíčka upravíme na větší plátky. Osolíme, opepříme a zprudka necháme zatáhnout na pánvi. Připravíme si zapékací mísu a kápnem si tam kapku...
více o Zapečené kuřecí s rajčaty
Špagety necháme vařit v osolené vodě. Mezitím si oloupeme a nakrájíme česnek na plátky.
V hlubší pánvi nebo v hrnci rozpálíme olej a přidáme česnek,...
více o Špagety s rajčaty a bazalkou
Na boloňské ragú existuje hromada receptů, tento mě naučil kolega, který pochází přímo z Boloně. Výhodou receptu je poměrně rychlá příprava.
Nejprve...
více o Boloňské ragú s tagliatele
Papričku, česnek a stonky bazalky nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme rajčata a lístky nasekané bazalky (stranou si...
více o Těstoviny s rajčatovou omáčkou
Nejdříve si nakrájíme cibuli na velmi drobno. Následně ji smažíme na velmi mírném ohni a špetce oleje. Přidáme sušené houby a na mírném ohni je...
více o Lasagne s houbami a ovčím sýrem
Na pánev (r=22 cm) dáme 1 lžičku oleje, 1 lžičku másla a rozehřejeme na středním žáru. Přidáme šalotku a pražíme asi 2 minuty. Přidáme žampiony,...
více o Provensálská omeleta
Kuskus nasypeme do mističky, ve které budeme podávat, přidáme lžičku oleje, trochu soli, čerstvou bazalku natrhanou na malé kousky a zalijeme vařicí...
více o Kuskus senzeleninou v moderním provedení
Základ: Nejprve si nakrájíme cibulku najemno, stačí půlka cibule. Poté přidáme kuřecí maso nakrájené na nudličky a osmažíme. Přidáme nastrouhanou...
více o Směs
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme...
více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Zelí nakrálíme na malé kousky, zalijeme olivovým olejem, posypeme semínky nebo libovolnými ořechy, bazalkou a sýrem nakrájeným na kousky. Přidáme...
více o Salát z bílého zelí
Kotletu lehce naklepeme, na dlaň si kápneme trochu olivového oleje a kotletu ze všech stran pomažeme. Na rozpálené pánvi smažíme z každé strany 2-3...
více o Vepřová kotleta
ŠPAGETY
- vložíme do vroucí osolené vody + lžíce oleje a vaříme 7-8 minut (nebo podle druhu špaget)
- po uvaření scedíme a přidáme špetku bazalky ...
více o Špagety tomatoes
Maso smíchejte s na nudličky nakrájenou a krátce v lehce osolené vodě povařenou kapustou, nasekanou cibulkou a vejcem. Vmíchejte hořčici, sůl a pepř....
více o Kapustové hamburgery s rajčatovou salsou
Pstruhy omyjeme, osolíme a pokapeme ze všech stran limetkou. Dovnitř přidáme prolisovaný česnek, máslo, bazalku a oregáno/tymián.
Připravíme si pečící...
více o Pstruh v papilotě
Do hrnce si dáme vařit vodu. Vedle si dáme rozehřát pánvičku.
Nakrájíme si šunku a na pánvičku si dáme máslo. Po rozpuštění nasypeme na pánvičku šunku...
více o Špagety po česku
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na oleji z obou stran. Maso naskládáme do pekáčku.
Pečivo nakrájíme na kostičky, smícháme se žloutky,...
více o Kuřecí prsa s bylinkovou krustou
Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova - až hněda (ale nespálit), přidáme maso nakrájené na kostky, které orestujeme a...
více o Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem
Špagety uvaříme al dente. Scedíme.
V misce smícháme olej, parmazán a citronovou šťávu na hladkou kašičku. Přidáme ke špagetám a pořádně promícháme....
více o Spaghetti al limone
1. Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20-30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě...
více o Spaghetti pomodoro
Nakrájíme rajčata na menší kousky a dáme vařit s necelým hrnkem vody, než změknou, zhruba 15 minut. Poté je scedíme a protlak dáme stranou.
Na mírném...
více o Omáčka z čerstvých rajčat
Vývar přiveďte k varu. Vložte do něj maso pokrájené na nudličky, houby (pokud máte sušené, aspoň hodinu předem je namočte) a povařte mírným varem asi...
více o Thajská kuřecí polévka
Rajčata nakrájíme na čtvrtky a zbavíme je semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s olivovým olejem. Bazalku natrháme na malé...
více o Bruschetta (Topinka)
Do 2 l osolené vroucí vody přihodíme oloupaný česnek a 100 g těstovin, potom vaříme cca 6 minut.
Mezitím nakrájíme rajče, cibuli, sladkou papriku,...
více o Topinková směs
Ohnivou lornu umístíme nad oheň, vložíme tuk a osmahneme na něm omytou a nakrájenou tykev na kostky. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kostičky...
více o Tykvový guláš z ohnivé lorny
Plátky sýra rozložte na pečicí papír na plech do tvaru obdélníku tak, aby se překrývaly. Dejte na pár minut do trouby předehřáté na 150 °C, aby se sýr...
více o Sýrová roláda
Omáčka:
Nejdříve do kastrolu vlijeme 250 ml mléka. Necháme jej povařit a poté vložíme tavený sýr a strouhaný sýr a za stálého míchání přídáme předem...
více o Treska se sýrovo-bazalkovou omáčkou
Lilek částečně oloupeme tak, aby byl vždy pruh oloupaný a pruh neoloupaný. Barevně to doladí konečný vzhled jídla. Nakrájíme ho na větší kostičky,...
více o Zapečené ratatouille se sázeným vejcem
1. Dáme do mísy: mozzarellové kuličky v celku, černé olivy v celku, nakrájený ledový salát, cherry rajčátka, sůl, pepř a koření podle chuti.
2....
více o Býčí oči
Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek (8 minut). Přidejte kuřecí maso a opečte dozlatova, osolte, opepřete....
více o Těstoviny zapečené s mozzarellou