Máslo rozpusťte v menším kastrůlku, vmíchejte citrónovou šťávu, přidejte bazalku, tymián, pepř a osolte.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den...
více o Italská marináda
Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené...
více o Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Do mísy dejte mouku, na kostičky pokrájené studené máslo, vejce a sůl. Rukama zpracujte ingredience na drobenku, která se začne spojovat v kompaktní...
více o Quiche s lososem
Vypocené lilky omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou.
Rozpálenou pánev pokapeme olivovým olejem, přidáme lilky a několik minut restujeme do změkknutí a...
více o Těstoviny alla Norma
V míse utřete máslo s cukrem a citronovou kůrou. Postupně do těsta zašlehejte vejce a tvaroh. Nakonec už jen krátce vmíchejte mouku s práškem do...
více o Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Připravte salsu: bylinky, kapary a ančovičky nasekejte, česnek utřete a vše promíchejte se zbytkem ingrediencí. Dochuťte pepřem a uložte do ledničky....
více o Smažený artyčok se salsou a majonézou
Sušená rajčata rozmixujte se dvěma lžícemi nálevu, pinovými semínky, špetkou chilli, česnekem a kapary. Pastu promíchejte se strouhaným parmazánem. ...
více o Špagety s pestem ze sušených rajčat
Vejce dobře našlehejte metličkou, přidejte jogurt nebo zakysanou smetanu, osolte a opepřete. Na středně rozpálené pánvi rozpusťte máslo a nalijte...
více o Omeleta se žampiony a špenátem
Dáme trochu mouky na stůl a těsto poprášíme moukou. Těsto potom rozválíme válečkem a potřeme kečupem, sladkou pálivou omáčkou. Nakrájíme sýr na dlouhé...
více o Šneci
Olivový olej nalijte do velkého hrnce na polévku. Vložte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte ji asi 4 minuty. 2. Přidejte mrkev a celer, které...
více o Minestrone s kadeřávkem
Z droždí, vody a cukru vytvořte základ pro kvásek, který nechte vzejít na teplém místě. Vzniklý kvásek promíchejte s moukou, solí a olejem. Do těsta...
více o Pizza bolognese
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které následně přidáme osmažit drobně pokrájenou červenou papriku a poté i nasekaný...
více o Těstoviny (nejen) s tuňákem II.
Dýni omyjte, vydlabejte a pokrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Cizrnu slijte a nasypte mezi dýni. Vše osolte,...
více o Pečená dýně
Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
Rozpálíme pánev s olejem, přidáme drobně pokrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět....
více o Těstoviny "co dům dal"
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem,...
více o Pestrý zeleninový salát
Na dno zapékacího pekáče položím plátky slaniny, musí být tenké.
Na slaninu rozložím cibuli na kroužky , posolím mírně.
Rozprostřu houby (dávám...
více o Houbový pekáček
Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek.
Na větší pánvi rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu.
Vidličkou ji mačkejte, aby se...
více o Fregola alla campidanesee
Z cibulek odkrojte zelenou nať. Bílé části nasekejte najemno a krátce orestujte na oleji.
Přidejte cuketu s avokádem, 3 minuty orestujte a ve směsi...
více o Zelené tagliatelle
Zralá pevná rajčata omyjeme a pokrájíme na slabé plátky, které rozložíme na talíř. Pokud máme různé druhy rajčat, tím lépe a hotové carpaccio bude o...
více o Carpaccio z rajčat
Oloupanou vychlazenou okurku pokrájíme na kostičky společně s vychlazenými rajčaty a velkou očištěnou paprikou. Vše dáme do mísy, mírně osolíme,...
více o Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Steak na malinádujem a necháme 3 hodiny malinádovat.
Připravíme si gril a rozpálíme ho.
Připravíme si brambory ve šlupce do alobalové misky a dáme na...
více o Grilovaný steak s grilovanýma bramborama
Na sádle orestujte nasekanou cibuli, přidejte mrkev nakrájenou na malé kostičky a nechte změknout.
Vmíchejte maso s tymiánem, dochuťte solí, pepřem a...
více o Lečo s mletým masem
Stehna vykostěte a maso nakrájejte na nudličky.
Asi 600 g rajčat rozkrojte, zbavte semínek a nakrájejte na čtvrtky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek...
více o Králík v rajčatové omáčce
Kukuřice napíchněte na špejle.
Smíchejte máslo, parmazán, bazalku a drcený česnek, podle chuti osolte.
Každou kukuřici obalte ve směsi, zabalte do...
více o Kukuřice v alobalu
Troubu rozehřejte na 160 °C. Jednu cuketu nastrouhejte nahrubo, druhé dvě na zkosená kolečka. Z nastrouhané cukety vymačkejte všechnu přebytečnou...
více o Fritatta s cuketou
Dejte vařit těstoviny do osolené vody. Cukety prokrojte a vydlabejte z nich semínka. Naškrábejte je škrabkou na zeleninu julienne nebo nakrájejte na...
více o Špagety s cuketou a olivami
Okurky podélně nakrájejte na dlouhé nudličky a nechte pustit vodu. Mezitím na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a 2 minuty opékejte krevety a nakrájenou...
více o Okurkový salát se skleněnými nudlemi
Kuřecí prsa prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme větším hranolkem kozího sýru, sušenými rajčaty a lístky bazalky. Kapsu...
více o Kuřecí kapsy (nejen) s kozím sýrem
Vařte těstoviny 12 minut v hrnci ve velkém množství osolené vody. Slijte a vraťte do hrnce.
Mezitím v míse promíchejte citronovou kůru a šťávu spolu s...
více o Citronové těstoviny
Kedlubny oloupejte, nakrájejte na kostičky. Na másle zpěňte šalotku a kedlubnu, 2 minuty restujte. Přilijte vývar a při nižší teplotě poduste do...
více o Pizza s kedlubnou a chřestem
Velká rajčata nakrájejte na plátky, drobná překrojte napůl.
Naskládejte je na talíře, proložte bazalkou a přidejte mozzarellu. Osolte, zakápněte...
více o Salát Caprese
Nakrájíme mozzarelu na plátky nebo zda chcete na kousky.
Já si ji vždy krájím na kousky protože si ji dělám jako salát.
Do mixéru dáme bazalku, olej,...
více o Mozzarella s bazalkovým pestem
Fusilli uvařte v osolené vodě. Česnek oloupejte a nakrájejte. Rajčata omyjte a nakrájejte na kousky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek...
více o Fusilli s ricottou
Bylinky nadrobno nasekáme.
Smícháme je se strouhankou a olivovým olejem tak, aby strouhanka zvlhla, ale nebyla příliš nasáklá tukem.
Ochucenou masu na...
více o Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě
Cibuli a česnek oloupeme. Papriku nakrájím. Přidáme koření a vše společně rozmixujeme v marinádu. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky cca 3 cm široké....
více o Kuřecí špízy Jirky Babici
Mleté krůtí maso smíchejte v míse se strouhankou, nasekanými jarními cibulkami, citrónovou čťávou, nasekanou bazalkou, sójovou omáčkou, nasekaným...
více o Krůtí bochánky s okurkovou salsou
Čistou bazalku buď rozmixujeme s olejem na pyré nebo ji utřeme v hmoždíři nejlépe s troškou hrubozrnné soli, aby to šlo lépe a nebo si dáme práci a na...
více o Bazalková pasta / pesto
Kuřecí maso omyjeme ve studené vodě a zbavíme nechtěných části. Přitom uděláme do kůže několik řezů, díky kterým bude kuře propečenější a chutnější....
více o Pečené kuře v kečupovo-hořčičné omáčce
Lasagne si vždy předem namočím- ať to jsou jakékoli.
Namelu maso s česnekem osolím, nastrouhám cuketu
namleté maso a cuketu hodím do hrnce osmahnu na...
více o Šťavnaté Lasagne
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na pečící papír si dáme plátky chleba (můžeme odkrájet kůrku).
Chleba necháme v troubě 5 minut a vytáhneme.
Na...
více o Sendvič s vajíčkem
Čočku přebereme, propláchneme, osolíme, zalijeme vodou a vaříme cca 20 minut do změknutí.
Na uvařenou čočku dáme tuňáka, nakrájené rajče a bazalku....
více o Černá čočka s tuňákem
Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa si stáheneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem.
Lososa si dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu,...
více o Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky a prokládáme na talíři.
Přidáme lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem.
Podle chuti můžeme posolit....
více o Salát Caprese II
Troubu si zapneme na 220 stupňů.
Každou bramboru si společně s tymiánem a trochou soli zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Brambory pečeme cca...
více o Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou bramborou
Lilek si omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme a potřeme olejem a dáme péct do trouby...
více o Zapečené lilky
Nejprve si připravíme dresing. Do bílého jogurtu prolisujeme 5-6 stroužků česneku, přisypeme trochu bazalky a staročeského koření a důkladně...
více o Neveganský salát