Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme... více o Voňavé knedlíky
Syrové brambory nahrubo nastrouháme, mírně z nich vymačkáme šťávu, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, utřený česnek, rozšlehaná vejce, sůl, koření a... více o Pravý upírský bramborák
Na třech lžících másla necháme zrůžovět nakrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a vše ještě krátce osmahneme. Potom podlijeme vývarem,... více o Polívčička pro skřítky
Nakrájenou mrkev, pórek, šalotku, cibuli a česnek zalijeme olivovým olejem na smažení a na mírném plamení smažíme asi 15 minut. Přidáme konzervovaná... více o Rajčatová polévka s bazalkou
Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájíme, česnek prolisujeme, rozehřejeme olivový olej a cibuli a česnek osmahneme do mírného zhnědnutí, přidáme... více o Rajčatová omáčka na těstoviny
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou papriku (zelenou), cuketu, osolíme a krátce podusíme. Mezitím spaříme rajčata, aby... více o Lečo po italsku
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a... více o Dušené kuře po římsku
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř,... více o Italská pizza II.
Vše nakrájíme na drobné kousky a promícháme. Ochutíme kořením a promícháme s majonézou nebo jogurtem. Vychladíme. Nejlépe chutná s křupavými toasty. V... více o Zeleninový salát se sýrem a šunkou
Pórek pokrájený na tenká kolečka osmahneme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, vmícháme bylinky, krátce podusíme a zalijeme smetanou ve které jsme... více o Špagety s pórkem a šlehačkou
Vše nakrájíme na drobné kousky a promícháme. Ochutíme kořením a promícháme s majonézou (popř. jogurtem). Vychladíme. Nejlépe tento salát chutná s... více o Zeleninový salát se sýrem a drůbeží šunkou
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, podlijeme mírně vodou a rozdusíme je. Po krátkém zchladnutí je propasírujeme přes jemný cedník. Na... více o Rajčatová omáčka II.
V troubě rozpálené na 180-200°C pečeme na větší kusy nakrájené papriky, cibuli promíchané s chilli, česnekem, cukrem, solí, pepřem a olejem cca 15min.... více o Středomořský pekáč
Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, přidáme na kostky nakrájenou cuketu, papriku trošku osolíme a posypeme bazalkou a 5 minut dusime. Pak přidáme... více o Těstoviny se zeleninou III.
Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec... více o Dědečkova vejce
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slejeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15... více o Červené fazole s bazalkou a uzeninou
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15... více o Červené fazole s bazalkou
Maso lehce naklepeme, osolíme a opečeme po obou stranách na rozehřátém másle. Jogurt promícháme se smetanou a mlékem, zašleháme prolisovaný česnek a... více o Kuřecí plátky s jogurtem
Pracovní postup: Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je... více o Italské rizoto
Upozornění: rozpočet je na 8 porcí Kuře vykostíme a zbavíme kůže. Z obou stran posolíme, jemně pokřenujeme a pobazalkujeme. Do takto připraveného... více o Krutokuřokachna
1. Osmazime cibuly a cesnek do mekka asi 5 minut 2. Pridame rajcata, bazalku, cukr, vino a privedeme k varu a zvolna varime az smes zacne houstnout... více o Krupava treska s tomatovou omackou
Filety se přelijí citrusovou směsí. Výpek se poté dá na pánev, smíchá se se smetanou a bazalkou až zhoustne.... více o Rybí filety s citrusovou omáčkou
Česnek rozetřeme, smícháme s nasekanými bylinkami a pepřem, posypeme jím maso, přitlačíme a pokapeme olejem. Vložíme do pekáče tučným okrajem dolů,... více o rostbíf s bilinkama
Brambory dobře operte a slupky propíchejte vidličkou. Vetřete do slupek trochu soli a dejte je na pekáč. Pečte v předehřáté troubě při 190°C 1 hodinu,... více o Pečené brambory s pestem
Smíchejte v misce jogurt, rajčatový protlak, olivový olej a listy bazalky. Přendejte marinádu do dostatečně velké mísy, aby se do ní vešly všechny... více o Středozemní kuře
Nastříhejte si 6 plátků fólie (staniolu), z nichž každý by měl měřit 25 x 25 cm. Potřete každý plátek olejem a položte stranou. Ostrým nožem nařízněte... více o Kuřecí balíčky po italsku
Dejte do velké pánve na smažení slaninu společně s cibulí, česnekem a celerem. Smažte za častého míchání 4-5 minut, až cibule změkne a slanina začne... více o čočková polévka s těstovinami
Překrojte papriky na poloviny, odstraňte jádřince a semínka. Pokapejte je několika kapkami olivového oleje a okořeňte. Na pánvi rozehřejte zbývající... více o Plněné papriky po italsku
Na rozpáleném oleji osmahneme zprudka cibulku dozlatova. Vsypeme na kostky pokrájené kuřecí maso a orestujeme. Podlijeme trochou vody, přidáme... více o Bazalkové kuře s ořechy
Těstoviny uvaříme a propláchneme studenou vodou. Olivy, hermelín a šunku nakrájíme na kostičky (kolečka) a smícháme s těstovinami. Můžeme lehce osolit... více o Těstovinový salát s olivami
Tortellini vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zprudka asi 12 minut. Žampiony očistíme a podle velikosti nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Cibuli... více o Tortellini s bazalkovou omáčkou
Sýr utřeme se smetanou a rozsekanými bylinkami, citrónovou šťávou a ochutíme Prsíčka rozřízneme do tvaru motýlka, vložíme mezi dvě slabě naolejované... více o Pastevecké kuřecí závitky
Dáme vařit těstoviny, mezitím v páře upravíme brokolici do měkka. Vymažeme zapékací mísu máslem a když jsou těstoviny hotové, klademe těstoviny,... více o Těstoviny se smetanou
Ve větším hrnečku rozetřeme nivu spolu se smetanou, přidáme petrželku a bazalku. Rozpustíme na pánvi trochu másla, přidáme tuňáka a na slabším ohni... více o Špenátové těstoviny s nivou a tuňákem
Uvařené brambory sloupneme a nakrájíme na kolečka. Nasekáme petrželku, cibuli, bazalku a vejce natvrdo a vše promícháme s bramborami. Přidáme omyté... více o bramborový salát italský s kapari
Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Potom do zapékací misky vkládáme: nejprve oloupané a nakrajené brambory na kolečka a posypeme je trochu... více o Zapečené brambory s kotletami
Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte mleté... více o Boloňské špagety III.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořením barbecue. Osmahneme na rozehřátém oleji, slijeme olej. Přidáme na kousky nakrájené... více o Kuřecí Cachos
Kuřecí maso prořízneme a rozložíme na plátky a jemně naklepeme. Osolíme a opepříme. Sýr utřeme s protlačeným česnekem a bazalkou. Touto směsí potřeme... více o Kuřecí rolky s česnekem a sýrem
Kuře nasekáme na kousky. Klasický způsob je na 9 kusů, první je zadek s biskupem a kusem páteře vykrojený ze slepice ve tvaru V, zbytek kuřete,... více o KFC podle mistra Rebensteigera
Kuřecí řízky velice zlehka naklepeme a nařízneme do nich kapsu, do které dáme kousek nivy a na plátky nakrájené olivy. Spíchneme párátkem a povrch... více o Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou
Rybu očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, každou porci zakapeme olejem. Dáme do plochého pekáčku, trochu podlijeme a v... více o Ryba s bylinkami
Do vroucí osolené vody dáme uvařit těstoviny. Mezitím si nakrájíme nadrobno červené zelí a cibulku. Cibulku osmahneme na oleji a přidáme k ní zelí a... více o Zelno-těstovinová zapečenina
Jedním z nejslavnějších jídel vzniklých v Americe je beze sporu kuře smažené po jižansku proslavené jako Kentucky Fried Chicken plukovníkem kentucké... více o Kentucky Fried Chicken podle mistra Rebensteigera
Na pánvičce osmahneme cibulku, pak k ní přihodíme dle chuti slaninu nebo jiné maso a to omahneme. Potom na pánvičku vsypeme větší kus nastrouhané Nivy... více o Papardele se sýrovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a zakapeme olivovým olejem. Přidáme kukuřici, tuňáka a bazalku. Do zakysané... více o Studený těstovinový salát
Ve woku nebo na pánvi rozehřejeme olej, až začne kouřit. Přidáme kari pastu a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu. Přilijeme kokosové mléko a... více o Thajské červené kari s rybou
Na oleji zpěníme nakrájený česnek do sklovita, přidáme peperoncino dle chuti, osmahneme, pak čerstvá, na malé kousky nakrájená rajčata nebo z... více o Těstoviny - i krátké s klasickou rajčatovou omáčkou
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Přidáme nasekaný česnek, bazalku, kečup, smetanu a červené víno. Vše společně... více o Kuřecí na bazalce
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka. Pak... více o Rajská polévka III.