Všechny přísady kromě rajčete a parmezánu důkladně promícháme. Maso vložíme do vymazaného pekáčku, přikryjeme a pečeme v troubě asi 30 min. při 220 °C...
více o Zapečené mleté hovězí maso
Maso nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s majdou vytvořenou z ostatních surovin. Necháme nejméně 2 hod. odležet, lépe aspoň 1 den. Lžící tvoříme...
více o Pikantní medailonky po arabsku
Ramu necháme trochu změknout a umícháme s s česnekem a trochou soli, bylinky nasekáme najemno a přimícháme do másla. Necháme vychladit. Používáme na...
více o Bylinkové máslo
Králíka či kuře naporcujeme na menší díly, každý díl osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem a přidáme plátky oloupaného česneku (množství...
více o Králík či kuře po provensálsku
Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, osmažíme na oleji a vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájený pórek,...
více o Vepřové řízky na slivovici
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané...
více o Grilovaný lilek
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájená jatýrka, restujeme, přidáme pepř. Když jsou jatýrka měkká, přidáme sůl a zalijeme smetanou, zahustíme...
více o Drůbeží játra s bazalkou
Těstem vyložíme dno i boky dortové formy. Papriku nakrájíme na tenké nudličky, cuketu na plátky, přidáme na kostičky nakrájený sýr a bylinky, lepší...
více o Zeleninový koláč
Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v...
více o Losos na grilu
Na pánvi zprudka osmahneme osolené kuřecí maso, přidáme utřený česnek a sojovou omáčku. Po chvilce přilijeme smetanu, přudáme kari dle chuti....
více o Kuřecí Vindalů
Na másle zpěníme cibulku, přidáme droždí a osmahneme dozlatova. Zalijeme 1,5 l vody, přidáme nastrouhanou zeleninu, masox, 3 kuličky pepře, bazalku,...
více o Drožďovka
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, když je sklovitá, přidáme česnek, na nudličky nakrájená kuřecí prsa. Opečeme, když jsou měkká, posolíme a zalejeme...
více o Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce
Dno zapékací misky pokapeme tenkou vrstvou olivového oleje, kuřecí maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do...
více o Kuřecí prsíčka po Katalánsku
Vše smícháme dohromady. Tvoříme oválné šišky, které můžeme, ale nemusíme obalit v trojobalu. Pečeme dozlatova. Podáváme se salátem a bramborovou kaší....
více o Pikantní čufty
Brambory oloupeme a vaříme 15 min., slijeme a rozmačkáme. Přidáme sůl, bazalku, česnek, vývar a prosátou mouku s droždím. Vypracujeme hladké těsto....
více o Bramborová pletýnka se sýrem
Z přísad vypracujeme kynuté těsto, husté jako na pizzu. Zapracujeme do něj bazalku a necháme vykynout. Na trošce oleje krátce opečeme na kostičky...
více o Zeleninoví šneci
Rajčata nakrájíme na menší dílky, šalotku nadrobno, sýr na kostičky, bazalku natrháme, jemně vše promícháme a vmícháme smetanu s pepřem, necháme...
více o Rajčatový salát s fetou
Salám a párky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, housky rozmočené v mléce. Dále přidáme hořčici, chilli...
více o Falešná sekaná
Rohlíky nakrájíme, zalijeme mlékem, přidáme rozpuštěné vlažné máslo, žloutky, nakrájené vařené maso, koření, sůl a nakonec vmícháme sníh z bílků....
více o Nádivka se sýrem
Lasaně vaříme cca 3 minuty. Do zapékací misky vložíme vrstvu lasaní, na ně cottage, žampion, osolit, další vrstva. Navrch omáčka - zesklovatíme...
více o Lasaně se sýrem cottage
Maso nakrájíme na drobné kousky, osolíme, opepříme a společně s cibulí osmahneme na trošce oleje. Podlejeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka....
více o Bílé špagety
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný), opepříme, přidáme bazalku,...
více o Gnocchi se špenátem a nivou
Mouku smícháme s cukrem a solí, droždí necháme nakvasit v teplém, pocukrovaném mléce a nalijeme do mouky. Pak přidáme vodu, těsto dobře prohněteme a...
více o Pizza záviny
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr rozmícháme s rozetřeným česnekem a bazalkou. Touto směsí řízky potřeme, poklademe na proužky nakrájenou...
více o Kuřecí kousky se sýrem a česnekem
Papriky očistíme na plnění, vařené brambory rozmačkáme. Krájenou cibulku osmažíme na oleji, zamícháme do brambor, osolíme, přidáme strouhaný tvrdý sýr...
více o Večeře na zahradě - papriky
Oddělíme jednotlivé plodnice hub, očistíme a odřízneme silné nožičky. Otrháme lístky petrželky a nasekáme spolu s česnekem nadrobno. Potom smícháme s...
více o Houby ve slanině
Maso nakrájíme na malé kostičky nebo pomeleme, jak kdo má rád, osolíme, opepříme. Do kastrůlku dáme větší kousek másla a trochu olivového oleje a...
více o Výborná omáčka na špagetky
Pekáč vymažeme olejem, na dno položíme osoleného a okořeněného grilovacím kořením lososa, zasypeme na hrubší plátky nakrajenými žampiony, posypeme...
více o Losos s bazalkou
Balkánský sýr (jen pokud je moc slaný) ponecháme přes noc ve vodě. Oba sýry nakrájíme na kousky (ideální velikost je jako rybí prsty) a posypeme...
více o Sýr "Alafranga"
Bůček a játra nakrájíme na kostičky, přidáme ostatní suroviny a smícháme. Směsí naplníme salámový nebo tlačenkový sáček (v nouzi použijeme mikrotenový...
více o Tlačenka ala čína
Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak.
Vaříme...
více o Alenčina šílená polévka
Alobal potřeme rozpuštěným máslem, na každý čtverec položíme plátek filé, osolíme, posypeme nakrájenou cibulí, česnekem a sušenou bazalkou. Pokapeme...
více o Rybářská pochoutka v alobalu
Žemle rozkrojíme a dáme opéct dozlatova. Smícháme česnek se čtvrtkou másla a bazalkou a potřeme upečené žemle. Rajčatům sloupneme dužinu, nakrájíme je...
více o Bruschetta
Do pánve wok dáme čajové lístky, sušenou bazalku a tymián. Když začnou dýmit, vložíme dřevěný rošt (šikovný manžel ho vyrobí za pár minut) a na něj...
více o Uzená kuřecí prsa
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i houby pokrájíme, přidáme trochu...
více o Bramborový oběd
Všechny suroviny zpracujeme na pružné těsto. Rozválíme na plát, ze kterého nakrájíme 8-9 čtverců (podle toho, jestli vyválíte čtverec nebo dlouhý...
více o Pizzové rohlíčky
Ze všech přísad kromě šlehačky si připravíme marinádu, do které dáme kuřecí maso pokrájené na nudličky.
Maso má být ponořené v marinádě a necháme ho...
více o Alenino kuřecí
Dlouhou bagetu rozřezat na díly, třeba 4, každý díl: podélně rozříznout a spodek napatlat(nalít): rozpuštěným máslem s drcený česnekem. Mírně posolit...
více o Rychlovka - nouzovka
Listové těsto na tenko vyválíme a osolíme. Připravíme si směs z rajčatového protlaku, bazalky a česneku podle chuti. Potřeme těsto připravenou směsí a...
více o Chutní šnečci
V míse smícháme tvaroh, vejce, mléko, mouku, sůl, bazalku, poté přidáme tofu nakrájené na kostičky, promícháme a nalejeme do nepřilnavé zapékací misky...
více o Tvarohový nákyp s tofu
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nastrouhanou mrkev. Po lehkém opečení přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové...
více o Rajská polévka s bylinkovými nočky
Oloupanou a pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme protlaky, spařená, oloupaná, pokrájená rajčata, 1/2 kostky bujonu, bazalku, trochu podlijeme...
více o Špagety s tuňákem
Všechny suroviny na těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na oleji zpěníme...
více o Závin po italsku
Lasagne uvaříme podle návodu.
Hotové scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou.
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji. Přidáme mleté maso, sůl,...
více o Lasagne s rajčaty
Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu,...
více o Božské kuře
Část oleje smícháme s drcenou bazalkou a posekanou celerovou natí, směsí potřeme plátek masa a necháme alespoň hodinu odležet. Žampióny oloupeme a...
více o Krůtí steak se žampionovým přelivem
Dáme vařit těstoviny a mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo s olejem, přidáme drcený česnek, sůl, trošku bazalky a pórek nakrájený na půlkolečka....
více o Pórkové těstoviny
Na hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme utřený česnek a nakonec přidáme koření dle chuti,...
více o Rizoto ze sojového masa
Plátky masa jemně rozklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti např. grilovacím kořením a česnekem a poklademe na dno lehce vymaštěného pekáčku...
více o Zapečené kuře s nivou
Těstoviny uvaříme dle návodu. Nakrájíme slaninu a šunku na kostičky, dáme na pánev a orestujeme přidáme bazalku a utřený česnek, sůl - prohřejeme....
více o Těstoviny se šunkou a slaninou