Směska: Do hrnku vyklepneme vejce, vložíme tavené sýry, špetku soli a trochu vody či mléka. Celou směs pořádně promícháme.
Samotný nákyp: Kroupy...
více o Kroupový nákyp s makrelou
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na trošičce oleje. Po chvíli přihodíme pokrájený pórek, chvíli společně restujeme...
více o Kuřecí dobrůtka s modrým sýrem
Jeden pomeranč nakrájíme na plátky, z druhého okrájíme spirálky kůry a vymačkáme šťávu. Ryby očistíme, položíme na vymaštěný alobal, potřeme...
více o Rybička na pomerančích
Do prsou nařízneme kapsy, osolíme a opepříme. Piniové oříšky nasucho opečeme a necháme vychladnout. Lístky bazalky posekáme. Česnek pokrájíme na slabé...
více o Plněná prsa v parmské šunce na rajčatech
Smícháme mouku a sůl, přidáme máslo a uděláme tzv. drobenku. Poté přidáme vodu a vypracujeme těsto, které odložíme na cca 30 min do ledničky. Poté...
více o Zeleninový koláč (quiche)
V míse rozmícháme sýry, česnek, petrželku, bazalku a trochu soli. Přidáváme olej a dohladka vymícháme. Uvaříme špagety aldente - na skus, vložíme je...
více o Janovské špagety
Nakrájíme si mozzarellu, rajčata i avokádo. Na talíř střídavě pokládáme plátky avokáda, rajčat, mozzarelly a bazalkových lístkú. Zakapeme olejem,...
více o Lehký salát s mozzarellou a avokádem
Rozehřejeme olivový olej na teflonové pánvi a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibulku. Přidáme žampiony, kousky brokolice a podlijeme troškou...
více o Rýžové nudle s brokolicí a žampiony
Tofu nakrájíme na hrubší proužky. Všechny ingredience kromě tofu spolu smícháme, takhle vytvoříme marinádu na tofu, do které tofu úplně ponoříme a...
více o Pečené tofu s citrónovou marinádou
Filety osolíme a dáme do misky s pokrájenými bylinkami, zakápneme olejem a necháme odpočinout (2-3 hodiny).
Pak filety lehce opečeme na oleji a...
více o Pangasius se sušenými rajčaty a paprikami
Nakrájíme slaninku na malé kousky, dáme do hrnce, až slaninka pustí trošku tuku přidáme cibulku na drobno nakrájenou. Cibule musí být mírně do červena...
více o Indiánská jednoduchá polévka
V mixéru rozmixujeme všechny ingredience kromě avokáda a těstovin do hladka. Když je třeba, můžeme přidat pár kapek oleje navíc. Pak smícháme s ješte...
více o Těstoviny s avokádem a pestem
Těstoviny uvaříme podle návodu. Do mísy dáme česnek, ořechy, rajčata, olej, bazalku a všechno promícháme. Přidáme tofu rozmačkané na kaši a lžící...
více o Oříškovo-rajčatové penne s tofu
Rajčata a cibuli nakrájíme na kousky a dáme vařit se solí do hrnce s vodou (cca půl litru). Až je cibule měkká, přidáme česnek, bazalku a rozmixujeme...
více o Coco-pasta
Lasagne připravíme podle návodu na obalu. Ze špenátu vymačkáme vodu a necháme usušit. V mixéru smícháme tofu, cukr, sojové mléko, česnek, citronovou...
více o Vegánske tofu lasagne se špenátem
Zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka, proužky, měsíčky a naaranžujeme do pekáče nebo zapékací mísy. Prošleháme dresink a zeleninu jím pokapeme a...
více o Grilovaná zelenina
Vařte brambory ve 2 hrnkách vody po dobu 20 - 25 minut, nebo dokud nezměknou. Oloupejte je a nakrájejte na 1 cm velké kostky. Přidejte nakrájené...
více o Turecký bramborový salát
Uvaříme těstoviny. Nakrájíme celer, cibuli a česnek na jemné proužky a osmahneme na olivovém oleji (nejlépe na pánvi wok). Můžeme přidat smetanu ke...
více o Tagliatele s celerem
Cibuli nakrájíme a osmažíme na oleji/másle. Přidáme hladkou mouku, smažíme asi 2 minutky a přidáme mléko, smetanu a vývar. Dochutíme vegetou, bazalkou...
více o Lasagne s lososem
Prsa prokrojíme(nedokrojíme), aby nám vznikl větší plátek a potřeme každý směsí bazalky, oříšků, soli a pepře. Plátky srolujeme a zabalíme pevně do...
více o Celozrnné těstoviny s kuřecím masem
Červenou řepu očistíme, oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky (sirky), stejným způsobem nakrájíme hrušku, kterou jsme zbavili jádřince, případně dle...
více o Salát z červené řepy s hruškou
Kolečka mrkve vaříme cca 5 minut v osolené vodě. Brokolici rozebereme na větší růžičky a spaříme na 10 minut v páře. Na dno pekáčku či zapékací misky...
více o Zapečená brokolice s cuketou, mrkví a vejcem
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme naklíčenou cizrnu, koření, zeleninový vývar a dusíme do poloměkka. Potom přidáme pokrájená rajčata a...
více o Cizrna na rajčatech
Celé brambory uvaříme do poloměka (uvnitř tvrdší) a nakrájíme na kolečka. Vymažeme zapékací mísu nebo pekáč olivovým olejem a poklademe brambory,...
více o Francouzské brambory od Haničky
Boloňská omáčka: na oleji osmažíme cibulku, když vůně zesládne, přidáme mleté maso, prudce opečeme a mícháme, pak přidáme koření, nakrájená rajčata,...
více o Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem
Rybí filé opečeme na Ramě Culinesse společně s jemně pokrájenou mrkví a celerem. Pak vše zalijeme vodou a vaříme, až je zelenina měkká. Poté směs...
více o Krémová rybí polévka
Brambory oloupejte a uvařte ve slané vodě. Poté je nakrájejte na plátky (o síle asi 3 - 5 mm). Cibuli nakrájejte nahrubo a zesklovaťte na olivovém...
více o Zapékané brambory s bešamelem
Spaříte rajčata, oloupete, zbavíte semínek, nakrájíte na kostičky. Oloupete česnek, omyjete, rozmačkáte, omyjete bazalku a nasekáte najemno. Na oleji...
více o Penne all Arrabbiata - těstoviny
Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek a smícháme s moukou. Osolíme a vypracujeme těsto. Necháme vykynout alespoň 1,2 h vykynout. Na předem...
více o Pravá domácí pizza
Gnocchi uvaříme dle návodu. Vymažeme mísu máslem a rozložíme do ní uvařené noky.
Čerstvý, očištěný špenát spaříme v horké vodě. (Případně zmrazený...
více o Zapečené noky s kuřecím masem a špenátem
Cibulku nakrájíme a s přelisovaným česnekem orestujeme na oleji.
Přidáme nakrájenou papriku, rajčata, sůl, pepř a asi 8 minut dusíme.
Na talíři...
více o Papriková pánev
Na větší pekáč či vyšší plech nalijeme olivový olej, nasázíme stehýnka tak, aby byla rovnoměrně vzdálená od sebe a mezi tyto nasypeme nadrobno...
více o Kuřecí stehýnka s cherry rajčátky
Mleté maso osolíme, okořeníme a posypeme hladkou moukou, promícháme. Papriky omyjeme, zbavíme vnitřku a plníme mletým masem. Na větším pekáči...
více o Plněné papriky podle Zdeňka Trošky
Na másle osmažíme do růžová na drobno nakrájenou cibulku, zalijeme cca 2. litry vody nebo vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, necháme...
více o Hustá bramboračka
Kuřecí prsa si nakrájíme na kostičky či nudličky. Na rozehráté pánvi si opražíme cibuli a vzápětí k ní dáváme kuřecí maso, které lehce promneme....
více o Kuřecí specialita po moravsku
Špagety uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje. Do mísy nastrouháme nivu do které přidáme utřený česnek, rozehřáté máslo, bazalku a...
více o Špagety niva
Do nádoby dáme máslo, olivový olej, sýr a trochu rozmačkáme. Přidáme ostatní ingredience a vše rozšleháme tyčovým šlehačem, dokud není máslo jemné....
více o Bylinkové máslo na ciabattu
Ingredience smícháme, tofu marinujeme nejméňe hodinu (čím dýl tím líp), pak tofu nakrájené na kousky pečeme v troubě na plechu vyloženém papírem asi...
více o Citrónová marináda na tofu
Přebranou cizrnu namočíme na cca 12 hodin do studené vody, pak v téže vodě uvaříme doměkka (asi 40 minut). V průběhu varu přidáme bobkový list a pár...
více o Cizrna po bretaňsku
Na mírně rozpáleném oleji zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte obsah sáčku "kari pasta", chvíli poduste, vlijte kokosové mléko a zastříkněte rybí...
více o Thajské kari
Smíchejte olej, brandy, rozmarýn, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vložte krkovici a přes noc marinujte (můžete i rovnou péct).
Naložené maso vložte do...
více o Pečená krkovice na rozmarýnu
Kuře naporcujeme na menší kousky (mohou se použít místo kuřete křidélka nebo špalíky), z ingrediencí připravíme marinádu. Směs by neměla být úplně...
více o Kuřátko nejen pro návštěvy
Těstoviny uvaříme a slijeme. Na větší pánvi orestujeme drůbeží maso. K masu přidáme zeleninu, sýr, bazalku a vývar nebo vodu. Chvilku podusíme,...
více o Těstoviny se sýrovou omáčkou IV.
Z filetů si nakrájíme větší kostky. V misce smícháme bazalku, pepř, sůl a olivový olej a ve směsi obalíme kostky lososa. Na jehlu pak napichujeme...
více o Lososové špízy na grilu