Troubu předehřejte na 200 °C.
Chřest omyjte, odřízněte dřevnaté konce stonků a rozložte je vedle sebe na půlku plechu vyloženého papírem na pečení....
více o Chřestové Caprese
Suroviny na zálivku dejte do zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a důkladně protřepejte. Oříšky nasucho opečte na pánvi, jakmile na nich začne...
více o Salát s ořechy a bobulemi
V misce prošlehejte tekuté suroviny na marinádu, přidejte utřený česnek, sůl a pepř. Maso ponořte do marinády alespoň na 30 minut.
Rozehřejte gril....
více o Steakový salát s balzamikem
Bagetu nakrájejte na plátky, jahody na kousky, bazalku nadrobno.
Plátky bagety nasucho opečte na rozpálené pánvi. Zastříkněte je olejem, balzamikem,...
více o Crostini s mozzarellou a jahodami
Mrkve a pastináky dobře očistěte a odkrojte listy. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Zeleninu dejte do mísy, osolte, opepřete a dobře obalte 3 lžícemi...
více o Pečená mrkev s balzamikem a mandlemi
V misce smícháme med s balzamikovým octem, špetkou soli a pepřem.
Připravíme si větší čtverce alobalu, do středu dáme vždy sýr potřený zálivkou a...
více o Camembert na grilu
Oloupanou vařenou řepu pokrájejte a dejte do mixéru. Přidejte oloupaný česnek, ořechy, balzamiko a 2–3 lžíce olivového oleje. Směs osolte, opepřete a...
více o Pomazánka z červené řepy
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,...
více o Zapečený camembert s brusinkami
Z kuřecích prsou odřízněte plandavé části (nevyhazujte je, budou využity), řízněte zhruba v dolní třetině a vytvořte kapsu.
Odkrojte si mozzarellu,...
více o Kuřecí prsa s mozzarellou a broskví
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu se silným dnem rozehřejte olej. Vsypte cibuli a restujte na středním plamenu dozlatova, asi...
více o Dip z karamelizované cibule
Papriky dejte na rozpálený gril nebo do trouby a opečte ze všech stran takřka dočerna. Poté je dejte do igelitového sáčku a nechte asi 5 minut zapařit...
více o Topinky s ricottou a grilovanou zeleninou
Připravte si marinádu. Whisky, olej, balzamiko, hořčici a cukr dejte do zavařovací sklenice, uzavřete a dobře protřepejte, aby se vytvořila emulze....
více o Whisky krkovice s opečenými bramborami
Přichystejte si dva plechy a vyložte je pečicím papírem.
Mrkve očistěte nebo oloupejte, rozpulte je, vhoďte do mísy, pokapejte olivovým olejem, osolte...
více o Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory oloupejte, případně je pokrájejte na stejně velké kousky. Zalijte je v hrnci dostatečným množstvím studené vody...
více o Křupavé brambory s polentou
Řepu oloupejte, pokrájejte na poloviny nebo čtvrtiny. Položte na arch alobalu, zakápněte olejem a balzamikem, osolte, opepřete, zabalte a dejte na...
více o Čočka s klobáskami a pečenou zeleninou
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a pokrájejte na menší kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
V hrnci rozehřejte olej,...
více o Jablečné čatní
Troubu rozehřejte na nejvyšší teplotu i se silným plechem, velkou litinovou pánví nebo pizza kamenem uvnitř. Těsto rozdělte na 3 části. Na lehce...
více o Pizza s blumami a parmskou šunkou
Gnocchi uvařte dle návodu.
Pánev se směsí sundejte z plamene, vmíchejte bylinky, smetanu a uvařené gnocchi.
Do dvou pečících misek (nebo jedné velké)...
více o Zapečené gnocchi s rajčaty
Kadeřávek zbavte tuhých stonků a natrhejte na kousky velikosti sousta. Dejte do cedníku, osolte, dobře rukou promněte, propláchněte vodou a osušte v...
více o Salát s citrusy a fetou
Nejdříve omyjte jahody a rukolu. Jahody nakrájejte na čtvrtky. Vymačkejte šťávu z pomeranče a vyšlehejte v misce spolu s balsamikem, medem a trochou...
více o Rukolový salát s jahodami
Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým...
více o Jahodové nanuky
Ještě horkou červenou řepu rozmixujte s česnekem, přimíchejte ostatní suroviny a podle chuti osolte. Vytvarujte mokrýma rukama burgery, naskládejte na...
více o Burgery z červené řepy
Řepu oloupejte, pokrájejte na větší kostky, dejte do mísy a promíchejte s olivovým olejem, balzamikem, solí, pepřem a lístky tymiánu. Ochucenou řepu...
více o Salát z pečené červené řepy
Kozí sýr rozkrájejte na 12 kousků a každý obalte nejprve v mouce, v rošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Obalený sýr nechte odpočívat zhruba 20...
více o Salát s fíky a smaženým kozím sýrem
Na rozpálenou pánev nakrájíme rajčata, přidáme trochu vody, balzamikový ocet a pepř a restujeme do měkka. Brambory rozmačkáme mačkadlem na brambory a...
více o Vegetariánský burger z tofu
Puky čekanky opláchněte a odkrojte jim konce. Část rozeberte na jednotlivé listy, část pokrájejte na tenká kolečka. Sýr nalámejte na malé kousky,...
více o Čekankový salát se sýrem a ořechy
Řepu důkladně vydrhněte, loupáním se nezdržujte. Bulvy pokrájejte na měsíčky a dejte na plech. Přidejte neoloupané stroužky česneku, vše důkladně...
více o Pečená řepa s česnekem a fetou
Ve středně velkém hrnci rozpustíme máslo s olejem, přidáme celý česnek a necháme v oleji pár minut rozvonět, pak vyndáme.
Do česnekového oleje přidáme...
více o Toskánské čatní
V hrnci mírně orestujte najemno nasekanou cibulku s máslem, přidejte fíky a třtinový cukr.
Po 5 minutách přidáme balzamikový ocet a horkou vodu,...
více o Fíkové čatní
Vychlazenou očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy, kde jí ochutíme nastrouhaným česnekem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem,...
více o Pestrý zeleninový salát
Z oleje, medu, balzamika a chilli vloček umíchejte zálivku.
Sýr halloumi nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm a nasucho ogrilujte z obou stran...
více o Halloumi z grilu na salátu
V hrnci rozehřejte olivový olej, vmíchejte na kostičky nakrájené šalotky a mrkev. Osolte, opepřete a 5 minut restujte.
Přidejte nasekaný česnek,...
více o Toskánská fazolová polévka
Ředkvičku s jarní cibulkou (i část zelené natě) a okurkou pokrájíme na tenké plátky, kdy okurkové plátky můžeme ještě přepůlit. Z rajčete vybereme...
více o Polníčkový salát se zeleninou
Příprava majonézy: Do "válce" nalijeme slunečnicový olej, přidáme žloutky, hořčici, špetku soli a pepře a zakápneme octem.
Tyčový mixér ponoříme až na...
více o Francouzský dresing
rách přeberte, důkladně propláchněte a namočte přes noc do vody. Ze všech surovin umíchejte marinádu. Maso osolte, opepřete a potřete olejem, naložte...
více o Pečená kuřecí prsa s jemným hrachovým pyré
Fazole den předem namočte, pak je propláchněte a uvařte doměkka. Sceďte.
Do krémové konzistence rozmixujte s tahini, drceným česnekem, petrželkou,...
více o Filet mignon a fazolový humus
Troubu zapněte na 180 °C. Kachnu ze všech stran osolte a opepřete. Hrudí dolů jí položte na mřížku a tu na hluboký plech, kam bude odkapávat tuk....
více o Kachna s fíkovým zelím
Očištěnou řepu nakrájejte na měsíčky, rozložte na plechu vyloženém pečícím papírem, potřete olejem. Osolte, opepřete a pečte při 200 °C do změknutí,...
více o Salát z červené řepy a brusinek
Řepu dáme uvařit do osolené vody s rozmáčknutými stroužky česneku a bylinkami do měkka. Po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které na...
více o Caprese z červené řepy
Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které klademe na talířky, přelijeme (pokapeme) dresinkem...
více o Carpaccio z červené řepy
Dno svého pekáčku/plechu vyložte alobalem. Očistěte zeleninu a přepulte ji napůl - cibulky můžete rozčtvrtit (záleží a velikosti). Česnek nakrájejte...
více o Pečená růžišková kapusta