ocet
Troubu zahřejeme na 200°C. Zapékací formu vyložíme pečícím papírem, do ní stočíme vinnou klobásu a začneme péct ještě dřív než připravíme těsto.... více o Zapečená vinná klobása - slaný koláč
Nejdříve si opláchneme maso a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy či hlubokého talíře a začneme marinovat. Maso můžeme rozdělit na dvě a více... více o Kuře mix kultur
Opraný salát natrháme do mísy. Přidáme nakrájená filátka uzeného lososa a přepůlená rajčátka. Stroužky česneku nasekáme a též přidáme. Zakápneme... více o Luxusní salát from Evosheek
Ve větší míse smícháme jahody, špenát a blasamikový ocet. Rozdělíme na talířky a poklademe kozím sýrem a posypeme oříšky.... více o Jahodovo-špenátový salát
Kuskus uvaříme dle návodu-aby byl sypký. Upečenou rybu zbavíme kostí a rozebereme na kousky. Švestky, rozinky pokrájíme a spolu s lupínky mandlí... více o Salát s amurem a kuskusem
Brambory dobře omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na tenké plátky, osušíme a rozložíme na plech s pečícím papírem. Posypeme kořením a ve vyhřáté... více o Lupínkový salát se zeleninou
Jelení steak očistíme a lehce naklepeme (stačí rukou). Do mísy nalijeme 100 ml oleje, přidáme špetku soli, polovinu bylinek, bobkových listů a... více o Steaky s povidlovou omáčkou
Filety osolíme a dáme do misky s pokrájenými bylinkami, zakápneme olejem a necháme odpočinout (2-3 hodiny). Pak filety lehce opečeme na oleji a... více o Pangasius se sušenými rajčaty a paprikami
Papriky zbavte semen, pokrájejte na kostičky. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a na 3 lžících oleje osmažte ze všech stran do zlatova. Špagety... více o Těstovinový salát se špenátem a bramborami
Zeleninu očistíme a pokrájíme na kolečka, proužky, měsíčky a naaranžujeme do pekáče nebo zapékací mísy. Prošleháme dresink a zeleninu jím pokapeme a... více o Grilovaná zelenina
Červenou řepu očistíme, oškrábeme a nakrájíme na tenké hranolky (sirky), stejným způsobem nakrájíme hrušku, kterou jsme zbavili jádřince, případně dle... více o Salát z červené řepy s hruškou
Na mělký talíř rozložíme na větší kousky natrhaný hlávkový salát (efektní je, máme-li zelený i červený, popř. kadeřavý - ty pak střídáme), hezčí... více o Alenčin rychlý skládaný salát
Okurku oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Nakrájíme i ledový salát, papriku, rajčata a sýr feta. Pak dáme vše do velké mísy, kromě sýru a... více o Salát se sýrem feta
V papiňáku nejdříve lehce na másle nebo olivovém oleji osmažte cibuli nakrájenou na půlkroužky a česnek na plátky, přidejte šunku, pak brambory... více o Francouzská specialita z Alp Tartiflette
Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s... více o Nakládané sýry - směs
Houby oloupeme, nohy odkrojíme (nemusíme jen u velmi mladinkých malých hub) a hlavičky nakrájíme na velmi tenké plátky. Olej, ocet, citronovou šťávu,... více o Carpaccio ze žampionů
Salátové listy očistíme a osušíme. Vejce uvaříme a nakrájíme na půlky. Šalotky očistíme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Salátové listy upravíme na... více o Salát s křepelčím vejcem a klíčky
Rozehřát máslo na pánvi a přidat na velice jemno posekaný salám. Osmažit ho na vysokém ohni po 2 minuty. Přidat ricotta sýr a na moment osmažit.... více o Massariotův piknik
Rajčátka nakrájíme na kolečka poklademe na dno skleněné mísy či jakékoliv. Taktéž mozzarelu, poklademe na rajčátka osolíme, opepříme, zakapeme... více o Rajčátka po italsku
Na talíř (pokud děláme přímo jednotlivé porce, nebo do mísy když děláme celé množství) dáme kukuřici, na ní opraný, osušený, natrhaný salát, poklademe... více o Salát PAPAS
Omytý salát natrháme na menší kousky, rajčata na měsíčky, papriky na proužky, papričku na malé kousky. Dáme do větší mísy, přidáme ocet, pepř a... více o Ledový salát mňam
Mrkve, petržel a celer se nakrájí na tenká kolečka, dá se vařit, vody v hrnci bude o polovinu více než zeleniny - ne moc, aby se nemuselo zahušťovat,... více o Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky
Jablka nakrájíme na kostičky. Horní zelenou část čínského zelí promyjeme a nakrájíme na odpovídající kousky. Celer jemně nastrouháme, vše promícháme v... více o Salát hubnoucí manažerky
Mladé cukety rozřízneme podél a vydlabeme. Kuřecí prsíčka, slaninu, papriku a cibuli si nakrájíme na velmi drobné kostičky. Rajče oloupeme, zbavíme se... více o Plněné cukety
Ze všech surovin připravíme marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu pštrosí řízky. Potom vložíme řízky i s marinádou do pekáče a pečeme v troubě... více o Marinované pštrosí plátky
Oloupeme jablka, nakrájíme na kostičky či jiné tvary. Seškrábneme z řapíků celeru hrubá vlákna a nakrájíme jej napříč na tenké plátky. Jemně nasekáme... více o Salát s vůní moře
Kůže nejdříve uvaříme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Kůže by něměly být příliš měkké a rozvařené. Vychladlé je pak nakrájíme na jemné nudličky a... více o Kuřecí kůže po čínsku
Jarní zeleninku pokrajíme a dáme do mísy. Kuskus: 3 lžíce kuskusu, 1,5 lžíce oleje, cca 2 lžíce vody teplé vody, promíchat a nechat nabobtnat. Pak... více o Super salát
Radicchio očistíme, omyjeme, osušíme, natrháme na sousta. Vinné hrozny omyjeme, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, ementál nakrájíme na... více o Radicchiový hroznový salát
Zeleninu, šunku a sýr nákrájíme do mísy, posypeme oregánem, posolíme alpskou bylinkovou solí, pokapeme olivovým olejem a octem balsamico (tím nešetřím... více o Salát jako hlavní jídlo
Do hrnce nalejeme olivový olej, vložíme najemno nakrájené cibule a česnek, osmažíme jenom krátce do zesklovatění cibule. Přidáme rajčata z plechovky ... více o Rajská polévka jednoduše, chutně
Do mixéru postupně všechno přidáváme a rozmixujeme. Všeho podle chuti. Vychází to asi na tři díly oleje, jeden díl octa, lžíci medu, lžíci cukru,... více o Balsamikový dresink
Salátem vyložíme větší misku a doprostřed vložíme všechnu nakrájenou zeleninu, žampióny a maso. Zalijeme dresingem z octa, oleje a soli. Z nivy... více o Italský salát s nivou
Obměna oblíbeného šopského salátu. Zeleninu nakrájíme na kostky, ochutíme přísadami a vmícháme sýr Cottage. Necháme vychladit.... více o Míchaný salát II.
Nastrouháme mrkev a křen a vmícháme ostatní přísady. Vynikající příloha ke studenému masu.... více o Křenová příloha k masu
Mrkev uvaříme doměkka v osoleném bílém víně (ale nesmí být moc rozvařená, spíš trošku tužší). Necháme vychladnout a nakrájíme na kousky. Ochutíme a... více o Tuniský mrkvový salát
Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, okořeníme, osolíme, přidáme ocet a olej. Necháme vychladit. Na tento recept jsem přišla úplnou náhodou, když... více o Míchaný salát
Salát rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a necháme okapat. Ředkvičky nakrájíme na půlky či kolečka, krabí tyčinky na kousky a smícháme se salátem... více o Ledový salát s krabími tyčinkami
Avokádo oloupeme, rozkrojíme na půl a vyjmeme pecku. Z ostatních ingrediencí připravíme dresink, kterým pak avokádo přelijeme. Podáváme s francouzskou... více o Avokádový předkrm
Dobře uzrálé avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a rozetřeme vidličkou. Rajče nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli nebo šalotku, 1 lžičku... více o Salsa guacamole
Mušle uvaříme v bílém víně či ve vodě. Zbavíme skořápek a smícháme s pepřem, solí, octem a olivovým olejem. Podáváme s francouzskou bagetou a dobrým... více o Salát z mušlí
Zeleninu a ostatní ingredience nakrájíme na kousky, ochutíme jogurtem, majonézou, octem a olivových olejem, opepříme, lehce osolíme. Necháme trochu... více o Letní zeleninový salát
Saláty a čekanku natrháme, dáme do mísy, přidáme mrkev a vydlabanou dužinu z avokáda. Smícháme v míse a zalejeme zálivkou. Opět zamícháme. Je to... více o Výborný salát s avokádem a zálivkou
Cibuli nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na malinké kostičky a pomaličku restujeme, dokud není anglická slanina... více o Sugo z bůčku (anglické slaniny)
Na másle opražíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme řepu a brambory nakrájené na malé kostky a asi 5 min. opražíme. Přidáme vývar, ocet a bobkový... více o Zapečená polévka z červené řepy
Na dno zavařovací sklenice 0,7 l dáme lžičku kremžské hořčice, lžičku medu, 1/4 hovězího bujónu, bobkový list, pepř, chilli, stroužek česneku a... více o Utopenci z Pravětic
Olej, ocet, hořčici a med dáme do misky a pořádně promícháme, dokud se nám ingredience nespojí. Rozehřejeme si mělkou pánev. Jednotlivé kousky chřestu... více o Chřest s parmezánem
Lilky nakrájíe na kolečka cca 1 cm silná, rozložíme na posolený plech, osolíme navršku a necháme půl hodiny "vypotit". Připravíme si směs na naložení... více o Nakládaný lilek
Rozmixujeme natvrdo uvařená vejce, která osolíme a opepříme. Zvolna přiléváme aršídový olej a šleháme do zhoustnutí. Ochutíme balzamikovým octem a... více o Majonéza burská
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený... více o Játra na kyselo