Tuňáka nakrájejte na 4 stejné steaky, potřete je olejem, přidejte nakrájenou chilli papričku a koriandr a marinujte 2 hodiny. Potom steaky z tuňáka...
více o Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Dáme vařit vejce a do osolené vody přepůlenou řepu společně s bobkovým listem. Tuňáka necháme okapat a mezitím pokrájíme na nudličky čínské zelí....
více o Půlnoční salát
Krevety zprudka opečte na sezamovém oleji, osolte je a opepřete a nakonec posypte koprem.
Obě avokáda oloupejte, rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte...
více o Avokádový tartar s krevetami
Na pánev dáme smažit kuřecí kostičky a cibuli. Maso osolíme (příp. opepříme). Smažíme dozlatova. Přidáme lžíci balz. octa, promícháme. Přidáme med a...
více o Kuřecí kousky se zakysanou smetanou
Nejdříve si připravíme čočkový salát: Zelenou a červenou čočku uvaříme "al dente", což znamená, že není úplně dovařená, aby zůstala vcelku a...
více o Losos s čočkovým salátem
Příprava salátu:
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu...
více o Caesar Salát s kuřecím masem
Sýr rozkrojte napříč. Na másle zlehka osmažte nakrájenou hrušku, zakápněte brandy, přidejte nakrájený rozmarýn. Na spodní polovinu sýra rozložte...
více o Camembert s hruškami a ořechy
Řepy povařte v osolené vodě asi 30 minut. Sceďte je a oloupejte.
Troubu předehřejte na 200°C. Ke každé řepě přidejte snítky bylinek a obalte ji plátky...
více o Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Očištěné žampiony pokrájejte a lehce osolené krátce poduste na rozehřátém oleji. Vyjměte a nechte na teple.
V oleji poduste oloupané cibulky, osolte,...
více o Bramboráčky s žampiony a cibulí
Cukety rozkrojte podélně na čtvrtky nebo osminky, lilky na slabé plátky a cibuli na čtvrtky. Papriku ponechte v celku. Všechnu zeleninu zakápněte...
více o Salát z grilované zeleniny
Tresku osolíme, opepříme, zakápneme olejem a dáme na 5 minut do trouby pod gril.
Mezitím si chleba nakrájíme na kostičky, hodíme ho do kuchyňského...
více o Treska v krustě
Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této...
více o Grilovaný candát na rajčatech
Brambory vydrhneme, omyjeme a necháme vařit 15 – 20 minut v osolené vroucí vodě do změknutí.
Necháme zchladnout a pak je překrojíme.
Šunku osmahneme a...
více o Salát z nových brambor s cherry rajčátky
Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl...
více o Italský melounový salát s mozzarellou
Mangold očistěte, opláchněte a osušte. Listy nadrobno natrhejte, řapíky nakrájejte rovněž nadrobno. Omyté broskve osušte, rozpulte, vyjměte pecku a...
více o Salát z mangoldu a broskví s kozím sýrem
Zeleninu nakrájíme na kousky (velikost dle libosti) a z ostatních ingrediencí připravíme zálivku, kterou dochucujeme dle vlastní chuti. Pozor na sůl,...
více o Jarní salát s jogurtovou zálivkou
Propláchnutou rukolu zbavte zbylé vody (třeba v salátové odstředivce), silnější stonky odřízněte. Promíchejte ji s omytými lístky špenátu a bazalky....
více o Letní salát s ovčím sýrem
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na...
více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jahody nakrájíme na čtvrtky, uvařený chřest nakrájíme na špalíčky. Vše promícháme, zakápneme balzamickým octem a necháme odležet cca hodinu v chladu....
více o Chřest s jahodami
Čínské zelí a čerstvý fenykl (v poměru 1:1) nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme jemně nakrájenou malou cibuli a ochutíme solí, octem Balsamico,...
více o Fenyklový salát s čínským zelím
Chuťovou dominantou tohoto receptu je maso. Nabízíme kvalitní uruguayský rib-eye steak, zvaný také entrecote. Jedná se o část hovězí roštěné příjemně...
více o Uruguayský hovězí rib-eye steak
Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Napíchejte na špízy (máte-li dřevěné špejle, namočte je napřed do studené vody). Česnek...
více o Hovězí špízy s bramborovým salátem
Očištěné a odblaněné maso rozkrojte na osm asi 5cm kousků. Olej rozehřejte v pánvi a maso na něm ze všech stran opečte. Vyjměte z pánve a nechte...
více o Zaječí hřbet v listovém těstě
1. Zapněte elektrickou troubu na 200°C. Rajčata omyjte, nařízněte na kříž a vložte na plech. Strožky česneku rozdrťte čepelí nože a vložte na plech k...
více o Čerstvá rajčatová omáčka
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem....
více o Rizoto s hruškami a kaštany
Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje.
Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu...
více o Hruškové carpaccio
Mrkve omyjte, oloupejte nebo oškrábejte a nakrájejte na kousky. Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na kousky. V kastrolu rozehřejte 1 lžíci...
více o Pečená ryba s karotkovým pyré
**Příprava masa**
Lístky rozmarýnu otrháme, oloupeme česnek a spolu se solí utřeme v hmoždíři na kaši. Není-li k dispozici hmoždíř, rozkrájíme...
více o Pštrosí maso s rozmarýnem
Hermelín a očištěnou zeleninu pokrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme a drobně nasekáme. Vše dáme do mísy, zakápneme olejem, přidáme balsamico...
více o Zeleninový salát se sýrem
Avokádo rozkrojíme na půlky vybereme kostku a hned potřeme citrónovou šťávou nebo nám zčerná. Dužinu avokáda nakrájíme malým nožíkem na kousky a lžící...
více o Avokádový salát
Zeleninu (okurku, papriky a rajčata) očistíme a pokrájíme na středně velké kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo ho nasekáme a...
více o Zeleninový salát s česnekem
Cuketu pokrájíme na slabé plátky a dáme na minutku povařit do slané vody, pak scedíme a dáme do mísy. Spařená, oloupaná rajčata pokrájíme a přidáme k...
více o Cuketovo-rajčatový salát s přírodním sýrem
Troubu předehřejte na 200 °C. Na plechu pokrytém pečicím papírem upečte papriky, až jejich slupka téměř zčerná. V misce přetáhněte kuchyňskou fólií,...
více o Pan bagnat
Chřest omyjte, odřízněte hlavičky, stvoly rozkrojte a povařte 7 minut v osolené vodě. Nechte okapat. Rozehřejte 1 lžíci oleje a krátce na něm osmažte...
více o Chřestový salát s kozím sýrem
Salátové listy pořádně propláchněte a vodu dobře otřepejte. Ředkvičky očistěte a opláchněte, křen oloupejte a obojí nakrájejte na tenké plátky....
více o Zeleninový talíř III
Cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme oloupaný celý česnek, kolečka cukety a na...
více o Studené rizoto s cuketou, sýrem a vůní máty
Opláchnutou čočku povařte v mírně osolené vodě asi 10 minut tak, aby byla měkká, ale na skus pevná. Mrkve oškrabejte, lilky omyjte a obojí pokrájejte...
více o Čočkový salát s fíky
Salát a zelené lístky opláchněte a vodu otřepejte. Opláchnutou okurku rozpulte, kedlubnu oloupejte a obojí nadrobno nakrájejte. Houby očistěte. Salát...
více o Smažený losos na salátu
Karotky oškrabejte, cibulky nakrájejte nadrobno. Artyčoky nechte odkapat z nálevu. Karotky krátce spařte ve vroucí osolené vodě. Česnek promíchejte s...
více o Italské antipasti
Nejprve spolu svařte pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, kmín a pepř v kastrůlku na mírném plameni asi 30 minut, až směs zhoustne jako sirup....
více o Vepřový špíz s jablky
Zapalte oheň v grilu a nechte dojít do stadia řeřavých uhlíků. Půlky broskví potřete olejem, osolte a opepřete a řeznou plochou dolů položte na gril....
více o Šťavnatý salát s grilovaným ovocem
Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte...
více o Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Nejdřív si připravte česnekový dresink. V kastrůlku s nepřilnavým povrchem smíchejte cukr a česnek se lžící vody. Ma mírném ohni zahřívejte, až se...
více o Pikantní kuřecí salát
Chobotnici vložte do vroucí vody a mírným varem vařte doměkka (trvá to od 40 do 60 minut). Až je hotová, slijte vodu, odkrojte jednotlivá chapadla a...
více o Grilované chobotnice na rukolovém salátu
Brokolici a krevety vařte v páře 5 až 8 minut. Máslo vložte na malou pánev a nad středním ohněm ho rozpusťte. Přidejte pastu wasabi, ocet, mochyni...
více o Krevetový salát s křenovým máslem
Troubu zahřejeme na 200°C. Zapékací formu vyložíme pečícím papírem, do ní stočíme vinnou klobásu a začneme péct ještě dřív než připravíme těsto....
více o Zapečená vinná klobása - slaný koláč