Bagetu nakrájíme na plátky, asi 1 cm silné. Mléko a vejce sešleháme dohromady, ochutíme kayenským pepřem, černým pepřem a solí. Do 4 menších pečících...
více o Sýrová bageta s rajčaty
Bagety rozkrojíme a potřeme česnekem. Celou papriku dáme do trouby a pečeme asi 10 minut středně. Po 10 minutách vytáhneme papriku z trouby,...
více o Sendviče
Bagetu nakrájíme na malé kostky a nasucho opečeme v troubě. Žloutky rozšleháme v mléce, přilejeme smetanu, osolíme, ochutíme muškátem a dobře...
více o Špenátový nákyp
Dlouhou bagetu rozřezat na díly, třeba 4, každý díl: podélně rozříznout a spodek napatlat(nalít): rozpuštěným máslem s drcený česnekem. Mírně posolit...
více o Rychlovka - nouzovka
Bagetu zbavíme kůrky a střídku nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme a s cukrem vytvoříme zlatohnědý karamel, v kterém obalíme bagetové kostičky....
více o Zmrzlina s karamelovými krutonky
Nejprve uděláme salát: zeleninu - rajčata, pariku, okurku a cibuli nakrájíme, osolíme a zalijeme Italským dresingem, nakonec přidáme octa dle chuti....
více o Francouzská večeře
Hermelíny vcelku naložíme na 1 až 2 dny do oleje, aby změkly. Podáváme rozkrájené na osminky, potřené dostatečným množstvím brusinek a s rozpečenou...
více o Nakládaný hermelín IV.
Nastrouhaný salám, pomazánkové máslo a drobně nakrájenou feferonku společně utřeme. Zdobičkou naneseme na bagetu a ozdobíme stočenými plátky poličanu....
více o Kmotrova bagetka
Míchat společně máslo, olej, a česnek v míse až do hladka, pak přimíchat petržel.
Nařezat chléb úhlopříčně vroubkovým nožem, pak rozprostřít...
více o Česneková chlebíčky
Tmavé bagety nakrájíme asi na 10 cm dlouhé kusy, které ještě podélně rozpůlíme. Vzniklé "chlebíčky" lehce potřeme nejprve rostlinným tukem a poté...
více o Skvělé rajčatové chlebíčky
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej.
Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud...
více o Španělská rajčatová polévka
Měkký tvaroh, žervé a eidam důkladně propracujeme a vytvarujeme malé kuličky, které obalujme v koření. Hotové kuličky vložíme do sklenice, přidáme...
více o Nakládané sýrové kuličky
Do tvarohu zamícháme na tenké plátky nakrájenou okurku, nasekanou cibuli a kerblík, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Plátky uzeného nebo šunky...
více o Kornoutky plněné tvarohem
Nakrájet bagetu na plátky, ale nedokrojit je, takže bageta drží stále pohromadě. Smíchat ostatní ingredience do hladka. Natřít směsí mezi plátky...
více o Bageta s olivami
Pasta: uvařené brambory po vystydnutí rozšťoucháme na jemno a utřeme s majonézou, posolíme a přidáme rozetřený česnek.
Do rozkrojené bagety vložíme...
více o Kuře Bejrút
V toubě předehřáté na 180 stupňů pečeme bagetu 12-15 minut do zlatova.
Kuřecí maso opečeme, vychladlé nakrájíme na kousky.
Jogurt smícháme se zálivkou...
více o Kuřecí salát VIII.
Citron omyjeme horkou vodou, osušíme a ostrouháme z něj 1 lžíci citronové kůry. Citron pak nakrájíme na plátky. Smícháme jemně nasekanou petželku,...
více o Plněné medailonky
Jablka oloupeme a vydlabeme jádřince. Pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Krajíčky bagety potřeme máslem a potřenou stranou je položíme na...
více o Jablka plněná mandlemi
Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme...
více o Vepřový jazyk na česneku
Bylinky opereme, vytřepeme a lístky otrháme. Bazalku a velké listy šalvěje rozřežeme na proužky.
Z bagety odřízneme konce a rozkrájíme ji na 4 silné...
více o Plněná bageta
Bagety dvakrát prořízneme, plátky potřeme máslem, ozdobíme plátky sýrů, vejci a zeleninou. Složíme na sebe, zabalíme do potravinové fólie a uložíme v...
více o Sýrová bageta
Salát očistíme, opereme a osušíme. Několik listů odložíme, ostatní posekáme. Omyjeme rajčata, rozčtvrtíme je a nakrájíme na kostičky. Utřeme tvaroh se...
více o Česneková bageta
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm rychle osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme. Utřeme...
více o Maso-žampionová bageta
Smícháme 3 lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a asi 1 hodinu dusíme plátky cibule...
více o Francouzská cibulačka
Rozpálíme troubu na 220 °C. Bagety podélně rozpůlíme, namažeme silnější vrstvou másla a posypeme směsí bylinek. Dáme do trouby a 1 minutu rozpékáme....
více o Zapečené bagety se zeleninou