• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Badyán

Badyán

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

15 minut
Svařák

Svařák

Do rendlíku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. Zalijeme přibližně jednou deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky... více o Svařák

25 minut
Hruška polévaná čajem a bílým vínem

Hruška polévaná čajem a bílým vínem

Přivedeme do varu víno, do kterého přidáme čaj, cukr, hřebíček, badyán, skořici a poté vložíme hrušky. Na mírném plameni vaříme do změknutí. Poté... více o Hruška polévaná čajem a bílým vínem

Vepřové maso na zázvoru : uvařené a opečené

Vepřové maso na zázvoru : uvařené a…

Vepřové maso uvaříme v 1,5 litru osolené vody s badyánem, pepřem a chilli papričkami doměkka. Pak vyjmeme a necháme vychladnout. Vývar můžeme použít... více o Vepřové maso na zázvoru : uvařené a opečené

Perník s cuketou z pudinku

Perník s cuketou z pudinku

Všechny ingredience smícháme na řidší těsto. Dle potřeby lze přidat mléko. Vylijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný hluboký plech. Pečeme asi 45... více o Perník s cuketou z pudinku

20 minut
Ovocný perník

Ovocný perník

Všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C. Upečený se potře marmeládou a polije polevou... více o Ovocný perník

Kandovaná dýně od tety Jitky

Kandovaná dýně od tety Jitky

Do uvařeného roztoku ponoříme po částech dýni a uvaříme do průsvitného vzhledu. Ponecháme v roztoku 48 hodin. Po okapání sušíme. Zbylý roztok... více o Kandovaná dýně od tety Jitky

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Na úvod je nutno říct, že tento recept je velmi náročný a je tedy vhodný spíše jen pro zkušenější a nadšené kuchaře, kteří vaření neberou jako... více o Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Perníčky z domácí pekárny

Perníčky z domácí pekárny

Cukr utřeme s vejci a máslem do pěny, přidáme med (případně i melasu) a vlijeme do pečící nádoby. Mouky smícháme s kořením a sodou a nasypeme do... více o Perníčky z domácí pekárny

Perník vykrajovaný

Perník vykrajovaný

Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Pak přidáme mouku, mleté koření, sodu a promícháme. Nakonec vmícháme šlehačku a zpracujeme těsto. Je jemné,... více o Perník vykrajovaný

Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Valašské frgály od babičky Martičky z…

Připravíme kvásek a smícháme ho s ingrediencemi na těsto. Těsto propracovat do hladka a nechat vykynout. Minimálně jej ještě jednou promísíme a... více o Valašské frgály od babičky Martičky z Hovězí

Vánoční punč paní doktorové

Vánoční punč paní doktorové

Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko nakrájené na čtvrtky a všechno... více o Vánoční punč paní doktorové

Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost

Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy…

Rybíz dáme do pekáče, přidáme koření, zasypeme cukrem a zapečeme v troubě. Když cukr na povrchu zhnědne, opatrně zamícháme, přidáme rum, opět... více o Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost

60 minut
Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,... více o Velikonoční perníčky - hned měkké

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi. Hrušky rozpůlíme a vyndáme jádřinec a položíme na karamel dolíčkem dolů. Posypeme vanilkovým cukrem, můžeme... více o Karamelové hrušky

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží, přidáme ostatní koření a... více o Rýžový pilaf

45 minut
Vánoční švestková omáčka z Brtnice

Vánoční švestková omáčka z Brtnice

Sušené švestky omyjme a dáme vařit na 10 minut do vody, ke které jsme přidali dva plátky citrónu i s kůrou, kousek celé skořice, asi pět hřebíčků a... více o Vánoční švestková omáčka z Brtnice

Hovězí na badyánu

Hovězí na badyánu

Hovězí maso nakrájejte na kostky, cibuli na malé kostičky. Na rozpáleném oleji zpěňte cibuli, přidejte kostky masa a opečte, přidejte koření a sojovku... více o Hovězí na badyánu

Štramberské uši

Štramberské uši

Koření pomeleme a společně s cukrem, kakaem a kůrou smícháme dohromady s moukou. Přidáme tekutý med a rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, vložíme do... více o Štramberské uši

Žemličky svaté Lucie

Žemličky svaté Lucie

Připravíme kvásek - v trošce vlažného mléka rozmícháme droždí. Potom přidáme k mouce, dále přidáme rozpuštěné máslo, cukr, vejce, rozinky, spařené... více o Žemličky svaté Lucie

Řepánky

Řepánky

Včera jsem hledala řepánky zde v receptech a nebyly, tak jsem se rozhodla napsat svůj večerní postup, který jsem konzultovala se starousedlicemi po... více o Řepánky

Kolednice

Kolednice

Smícháme polohrubou mouku, cukr, droždí, 2 žloutky, olej a vlažné mléko. Zaděláme těsto, které musí být vláčné. Necháme asi 30 minut kynout na teplém... více o Kolednice

Tvarované motané perníčky

Tvarované motané perníčky

Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné pracovat jako s plastelínou dle... více o Tvarované motané perníčky

120 minut
Bramborová vánočka

Bramborová vánočka

Do velké mísy nasypeme mouku, nastrouháme do ní vychladlé brambory a vmícháme změklé máslo. Z části cukru, vlažného mléka a kvasnic uděláme kvásek.... více o Bramborová vánočka

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5... více o Švestková povidla bez míchání

Sladkokyselé meruňky

Sladkokyselé meruňky

Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolku nalejeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Po částech přidáváme meruňky a krátce (asi 2 min.)... více o Sladkokyselé meruňky

Dámský grog

Dámský grog

V hrnci rozpustíme máslo a nasypeme na něj cukr, na mírném ohni uděláme karamel, zaleme vínem a rumem, mícháme do rozpuštění. Když začne směs vařit... více o Dámský grog

Lavina

Lavina

Z vína a koření uděláme klasický svařák. Do 3 dcl skleniček nalejeme 20 ml becherovky, 20 ml griotky a dolejeme svařákem. Ochutíme cukrem, citronovou... více o Lavina

Vánoční cigárka

Vánoční cigárka

Do mísy odměříme mouku a cukr (můžeme dát část vanilkového), přidáme dobře rozšlehaná vejce, mletý badyán, smícháme a nakonec přidáme přísady. Na... více o Vánoční cigárka

30 minut
Grilované hrušky

Grilované hrušky

Hrušky rozkrojíme na polovinu a řeznou plochu ihned namočíme do citronové šťávy, abychom zamezili zhnědnutí. Pak malou lžičkou vydlabneme jádřince. Na... více o Grilované hrušky

60 minut
Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,... více o Hned měkké vánoční perníčky

Kuřecí maso v pikantní kokosové omáčce

Kuřecí maso v pikantní kokosové omáčce

Na olej dáme dva badyány. Necháme rozehřát a pustit vůni. Přidáme cibuli (nejlépe nakrájenou na čtverečky - každou slupku na 4 díly, ale může být... více o Kuřecí maso v pikantní kokosové omáčce

Čínské čtverečky

Čínské čtverečky

Máslo dobře utřeme a postupně do něj zašleháme cukr, vejce, med, mandle a kakao. Okořeníme (dost výrazně!), zahustíme moukou a necháme odpočinout v... více o Čínské čtverečky

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňky rozemeleme s odstopkovaným angreštem. Cukr smícháme s Gelfixem a přidáme spolu s badyánem k namletému ovoci. Směs přivedeme k varu a za... více o Meruňkovo-angreštová marmeláda

Zimní čaj od Báry

Zimní čaj od Báry

Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak přidáme rum. "Čaj" ihned dáváme... více o Zimní čaj od Báry

Prababiččin tvarohový koláč

Prababiččin tvarohový koláč

Připravíme si dvě mísy. Do větší dáme dva hrnky polohrubé mouky, půl hrnku cukru, 1/2 vanilkového cukru, jednu kostičku droždí, 1/16 tuku. Do menší... více o Prababiččin tvarohový koláč

90 minut
Vánočka IV.

Vánočka IV.

Příprava těsta: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme 1 lžíci cukru, zaprášíme hladkou moukou a necháme v teple vykynout. Do mísy nasypeme... více o Vánočka IV.

Čínská krabí polévka

Čínská krabí polévka

Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 10 minut... více o Čínská krabí polévka

Slepice s petrželovou omáčkou

Slepice s petrželovou omáčkou

Očištěnou slepici dáme vařit s kořením, kořenovou zeleninou, cibulí a solí doměkka. Zvlášť připravíme omáčku z máslové jíšky, kterou zalijeme částí... více o Slepice s petrželovou omáčkou

Maso pěti vůní

Maso pěti vůní

Do hrnce dáme lžíci oleje, ohřejeme a přidáme cukr, aby zkaramelizoval. Když ztmavne sejmeme hrnec rychle z ohně. Přidáme omyté maso a vlijeme horkou... více o Maso pěti vůní

Jablečné pyré

Jablečné pyré

Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na menší kousky, malinko podlijeme vodou, přidáme rozdrcený badyán a pod pokličkou dusíme. Přisypeme cukr... více o Jablečné pyré

Rýžové lívanečky

Rýžové lívanečky

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 6... více o Rýžové lívanečky

Domácí švestková marmeláda

Domácí švestková marmeláda

Vypeckované švestky smícháme s cukrem, přidáme citronovou šťávu, badyán nebo skořici a necháme vařit 4-8 minut. Poté koření odstraníme a horkou... více o Domácí švestková marmeláda

Asijské kuře na pánvi wok

Asijské kuře na pánvi wok

Omyté maso nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm. Cukr se 4 lžícemi vody zkaramelizujeme v rozehřátém woku do světle hněda a karamelem maso potřeme.... více o Asijské kuře na pánvi wok

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

89
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
40
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
31
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
31
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Nedávno navštívené recepty:

Pikantní pečená kuřecí stehna Kiwi řezy Kynuté lívance mojí babičky
Koule ze Salka Vepřové na Moravance Maminčino kuře
Zajíčkův plněný zelný list Cizrnová pomazánka Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Žampiony na grilu Pepřový rostbíf BLT sendvič

Další doporučené ingredience:

Asa foetida Asada Asijské vaječné nudle Asparagus Aspik
Avokádo Bábovka Baby karotka Baby kukuřice Baby špenát
Bageta Baileys Baklažán Balíček Balkánský sýr
Balzamiková redukce Balzamikový ocet Balzamikový ocet světlý Bambus Bambusové výhonky
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Badyán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact