Do pyramidy nebo do kovového vajíčka si připravíme všechno koření
V hrnci si rozpustíme máslo a přidáme cibuli, mletý badyán, česnek, skořici, zázvor...
více o Pho Bo polévka
Koření nadrťte v hmoždíři spolu s 1 lžičky soli. Všechny suché ingredience dejte do velké mísy, přidejte koření a promíchejte. Přilijte olej a vodu a...
více o Semínkové krekry
Smíchejte všechny přísady na knedlíčky dohromady. Kousky těsta rozdělávejte palcem ruky. Těsto musí lepit a být mokré. Poté do něj lžicí vložte...
více o Polévka s knedlíčky wonton
Na pánvi opečte anýz a rozdrťte ho na prášek.
Na větší pánvi rozehřejte trochu oleje a vložte rozkrájenou klobásu.
Vidličkou ji mačkejte, aby se...
více o Fregola alla campidanesee
Nejprve utlučte v hmoždíři 1/2 - 2 lžičky anýzu .Do mísy dejte tlučený anýz a mouku a pořádně promíchejte . Dále přidejte vejce , olej a 1-2 lžíce...
více o Anýzové těstoviny
Prosejte mouku se sodou a vmíchejte cukr. Přidejte máslo, vejce, koření a med. Dejte ho 3 lžíce a po chvíli poslední. Nejlépe v robotu vypracujte...
více o Chaloupka z perníku
Ingredience svaříme v hrnci a necháme pod pokličkou i s kořením do druhého dne.
Řepu omyjeme a uvaříme se slupkou do poloměkka (asi hodinu), oloupeme...
více o Zavařování červené řepy
Z cukru, mouky, másla, vejce a podrceného anýzu vypracovat těsto. Nechat odpočinout v chladu.
Po vychlazení z těsta vyválet váleček o průměru 1 cm a...
více o Anýzové žaludy
Mléko pomalu zahřívejte, přidejte čokoládový nápoj a koření. Část mléka odeberte a napěňte.
Nápoj přeceďte do sklenic a podávejte ozdobený mléčnou...
více o Kořeněný čokoládový koktejl
Do mísy prosejte mouku. Osolte ji, přidejte cukr, žloutky, nastrouhejte kůru z dobře omytého, nejlépe chemicky neošetřeného citronu (např. v...
více o Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a...
více o Anýzový chléb z Maroka
Med, vejce, cukr ušleháme do pěny. Na vál si připravíme mouku s kořením a jedlou sodou a meruňkovou marmeládou. Přidáme ušlehanou hmotu a vše dobře...
více o Perník na chaloupky
Oves si namočíme na minimálně 1 den do vody a vodu pravidelně ráno a večer vyměníme.
Poté ho dáme vařit asi na 10 minut (pšenice se vaří déle) než je...
více o Řecká sperna z kláštera
V míse smícháme máslo s cukrem a vejci, postupně přidáváme ostatní ingredience – lžičku anýzových semínek, mléko, mouku, kypřící prášek a nastrouhanou...
více o Velikonoční Sportella
**Kvásek:** do mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme ve větší nádobě (půllitr) vzejít. Do mouky přidáme cukr krupici, vanilkový...
více o Vláčná bramborová vánočka
Z mouky, tuku, vejce, cukru a tlučeného anýzu zpracujeme těsto, které necháme hodinu na chladném místě odpočinout. Potom ho na pomoučeném vále...
více o Anýzové sušenky
Troubu rozehřejte na 180 °C. Smíchejte mandarinkovou šťávu a koření. Omytou a osušenou kachnu dejte do pekáče a přelijte kořeněnou marinádou. Zakryté...
více o Kachna s orientálním kořením a mandarinkami
Mrkev poduste asi 10 minut na másle s cukrem. Chcete-li, přidejte koření a nechte vychladnout. Pokud je v náplni hodně šťávy, odlijte ji. Do mísy...
více o Mrkvance II.
Rybíz umýt, odstopkovat a usušit. Rybíz, maliny, anýz, mátu, kmín, podélně rozkrojené mandarinky (i se šlupkou) a kandovaný cukr dáme do lahve a...
více o Cassislikér
Připravíme marinádu - olivový olej, med, anýz, rozmačkaný česnek, grilovací koření a worchester smícháme dohromady a maso nakrájené na kousky ponoříme...
více o Medová kuřecí prsa
Ingredience pro domácí pekárnu - program základní, kůrka světlá, velikost - malý.
Pro začátek - není nutné použít všechny vyjmenované ingredience....
více o Pšenično-špaldovo-žitný chléb
Dodržujte postup tak, aby tekutina byla vždy dole. Droždí nahoře. Peču na program KLASIK. Barva tmavá. Těsto popřípadě zahustěte trochou mouky, nebo...
více o Chléb co máme rádi (co dům dal)
Na vál si připravíme hladkou mouku, cukr, ostatní koření, jedlou sodu, uděláme důlek a přilijeme med a vejce a vypracujeme tuhé těsto.
Těsto vyválíme...
více o Medové perníčky od babičky
Dělám zatím bez pekárny. Takže: klasicky uděláme kvásek - rozdrobíme droždí, smícháme stroškou dia cukru, mallinko zakápneme vodou, přidáme asi 2...
více o Lučanský chléb nejen pro diabetiky
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku,...
více o Mikulovské žebírko
V pekárně Siesta program Sprint. Slunečnice, ovesné vločky a dýně předem nasucho opražit na pánvi. Na začátku hnětení pomůžu pekárně těsto promíchat...
více o Celozrnný chléb z domácí pekárny
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do pekáče pod kachnu, aby se kachna...
více o Pekingská kachna dle Robina
Na vál si dáme hladkou mouku, cukr, klepneme vajíčko, l lžíci vody a posypeme mletým anýzem. Zpracujeme těsto. Rozdělíme na dva díly. Díl vyválíme...
více o Domácí přátelé
Vejce, cukr, med dobře utřeme v míse. Pak přidáme mouku, mleté koření, sodu a promícháme. Nakonec vmícháme šlehačku a zpracujeme těsto. Je jemné,...
více o Perník vykrajovaný
Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní - tří hodinový a kůrka...
více o Výborný chléb, který se vždy povede
Hrušky umyjeme, oloupeme, překrojíme na polovinu a vydlabeme jádřinec. S 250 ml převařené vody promícháme šťávu z citronu a touto zálivkou hrušky...
více o Hrušky v anglickém krému
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,...
více o Velikonoční perníčky - hned měkké
Těsto: semeleme do mísy špaldu s kořením na jemno, zbytek obilí na polohrubo (pokud nemáte mlýnek na obilí, použijte celozrnnou mouku z obchodu +...
více o Opravdu celozrnný jablečný koláč
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek.
Ve zbytku mléka rozpustíme sůl....
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Do pekárny dáme 250 ml vlažné vody a olej. Všechny sypké přísady smícháme a přidáme k vodě s olejem.
Pekárnu nastavíme na základní program pečení...
více o Kořeněný chléb
Koření pomeleme a společně s cukrem, kakaem a kůrou smícháme dohromady s moukou. Přidáme tekutý med a rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, vložíme do...
více o Štramberské uši
Z vlažného mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Mouku prosejeme, smícháme s cukrem, rozdrceným...
více o Vánočka
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné pracovat jako s plastelínou dle...
více o Tvarované motané perníčky
Ve vodě rozpustíme droždí, zaděláme těsto. Po vykynutí na vále vypracujeme šišku nebo bochník a přeneseme na moukou vysypaný plech (nasucho, nemastíme...
více o Pivní chléb III.
Do nádoby pekárny dáme vše v pořadí jak je napsáno. Po posledním promíchání těsta, vyndáme háky, těsto upravíme, potřeme oslazenou vodou a posypeme...
více o Staročeský chléb - XXL
Vypracujeme těsto, necháme ho vykynout. Vyválíme a poklademe plátky slaniny, kapií na proužky, kolečky vajíček na tvrdo, zasypeme nahrubo nastrouhaným...
více o Chlebová štola
Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolku nalejeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Po částech přidáváme meruňky a krátce (asi 2 min.)...
více o Sladkokyselé meruňky
Kolik váží jedno vejce (ale i dvě, tři, šest, to je na Vás) tolik mouky a cukru. Všechny tři ingredience vyšleháme v tekuté těstíčko. Lžičkou lijeme...
více o Velikonoční anýzová ouška
Vejce vymícháme s cukrem, medem a máslem do pěny, přidáme koření, sodu, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a odložíme nejméně na 12 hodin do chladu. Potom...
více o Medová roláda II.
Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, pak přidat mléko a všechno koření. Znova promíchat, přidat mouku a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat,...
více o Hned měkké vánoční perníčky