Jáhly uvařte podle návodu na obalu. Z kedluben odkrojte vršek s lístky, zbytek oloupejte a 15 minut je povařte v osolené vodě.
Vyjměte a vnitřek...
více o Plněné kedlubny s cibulovou omáčkou
Do silnějších plátků libovější krkovičky si opatrně prokrojíme hlubší kapsy a opatrně přes fólii mírně naklepeme. Krkovičku osolíme, opepříme,...
více o Plněná krkovička
Kuře nasolíme a položíme do pekáče na pokrájenou cibuli a slaninu s nasekaným česnekem a bylinkami dle chuti. Podlijeme troškou vody, zaklopíme a...
více o Fazolkové kuře
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme, promícháme se lžičkou oleje, česnekem, zázvorem a solamylem. Tento...
více o Masová minutka s chřestem
Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě na skus. Poté jí na cedníku necháme okapat.
Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na...
více o Brokolice na mozeček po našem
Toastový chléb nakrájejte na malé kostičky, přidejte na másle orestovanou nakrájenou slaninu, cibuli a řapíkatý celer. Vše promíchejte a přidejte na...
více o Koláčky s jablky a slaninou
Nejprve si připravíme dresing. Do bílého jogurtu prolisujeme 5-6 stroužků česneku, přisypeme trochu bazalky a staročeského koření a důkladně...
více o Neveganský salát
Žampiony opláchneme vodou a odřízneme stopky. Vnitřek klobouku pokapeme olivovým olejem a naplníme sýrem niva, který jsme si nakrájeli na malé...
více o Žampiony plněné s olivovým olejem a nivou
Vinnou klobásu rozdělte na menší části a zatočte do šneků, které zpevníte špejlí.
Zprudka je orestujte na oleji. Ve výpeku pak opečte na klínky...
více o Vinná klobása na pivě
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.
Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme ...
více o Fazolkový kuskus
Pohanku vaříme dle návodu cca 12 minut doměkka ve vývaru (nebo vodě), nebo ji můžeme vařit i kratší dobu a necháme ji pak pod pokličkou v teple dojít...
více o Pohanka (nejen) se slaninou
Z kýty nakrájejte šest plátků masa, zbytek umelte dohromady se špekem.
Do mletého masa přidejte jemně nasekanou petrželku, špetku soli a pepře a...
více o Ptáčky z telecího s krupicovými noky
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme...
více o Gratinovaná brokolice
Pohanku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme dle návodu na obalu vývarem (lze jen vodou) a vaříme cca 12 minut doměkka. Lze jí vařit i kratší dobu a...
více o Pohanka se slaninou a fazolkami
Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule. Pak...
více o Fazole (nejen) se slaninou
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až...
více o Kotlety plněné kysaným zelím
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout.
Krůtí prsa namelte najemno,...
více o Krůtí sekaná s paprikou
Množství kuskusu v poměru k hotové špenátové směsi záleží čistě na každém individuálně. Někdo má rád kuskus sušší, jiný zase krémovější, takže se při...
více o Špenátový kuskus
Maso nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a zprudka orestujte na oleji. Vyjměte a dejte stranou. Do hrnce vsypte slaninu a orestujte. Přidejte mrkev...
více o MOJE HOVĚZÍ PO BURGUNDSKU
Mléko ohřejte a v polovině rozmíchejte cukr s droždím.
Na teplém místě nechte vzejít kvásek, asi 5 minut.
Ve zbytku teplého mléka rozpusťte na malé...
více o Slaná trhaná buchta
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny...
více o Dušená kapusta se slaninou
Na prudkém plameni smažíme slaninu dokud nepustí šťávu.
Jakmile slanina pustí šťávu, vylejeme rozkvedlaná vejce na pánev se slaninou. Necháme tak cca...
více o Hamandeggs
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte.
Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte...
více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
Do kuřete vetřete sůl a pepř.
Připravte nádivku. Toastový chléb nakrájejte na drobné kostičky. Rozložte je na plech a za nízké teploty (50 °C) sušte v...
více o Pečené kuře s kaštanovou nádivkou
Růžičky kapusty překrájejte na poloviny. Přiveďte k varu osolenou vodu a kapustu v ní 3 minuty povařte. Poté sceďte a zchlaďte ledovou vodou.
Slaninu...
více o Bílková frittata se sýrem a slaninou
Rozložte těsto na pizzu, potřete je směsí fresh cream se zakysanou smetanou, ochuťte kmínem, solí a pepřem. Přidejte cibuli nakrájenou na kolečka a...
více o Pizza se slaninou a smetanou
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým...
více o Gratinované brambory s hořčicí
Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s nadrobno nasekanou šalotkou orestujte. Vmíchejte jarní cibulku a nechte vychladnout. Promíchejte s mletým...
více o Králičí karbanátky s bramborovou kaší
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách...
více o Zapečené brambory s uzeným
Nakrájejte na kousky slaninu, nasekejte cibuli a v pekáči obojí orestujte dozlatova. Vložte osolenou a opepřenou kachnu, přidejte koření a přiklopte...
více o Kachna s rozinkovým zelím
Přes noc naložte suroviny. Stehna osolte, opepřete, okmínujte. Přidejte 2 lžíce sádla a dejte přiklopené péct při 180 °C. Asi po 1,5 hodině odklopte a...
více o Husa v šouletu
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky...
více o Hovězí po burgunsku
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a...
více o Páj plněný pórkem
Namleté maso vytvarujte na čtyři stejně velké kulaté placky ve tvaru burgeru vysoké 1,5 cm. Nechte v chladu uležet. Připravte si omáčku. Nasekanou...
více o Burger s fat cat omáčkou
Z kapusty si opatrně odloupneme vrchní listy, které krátce spaříme v osolené vodě a poté necháme okapat. Musí jen povadnout, ale zůstat by měly pružné...
více o Kapustové měšce na zelenině
Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme s mletým masem, solí, pepřem, strouhankou a vejci.
Rozprostřeme na slabou vrstvu na alobal. Poklademe plátky sýra...
více o Domácí plněná roláda z mletého masa
Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Dáme do pekáčku, do kterého jsme dali před tím na dno trošku vody (opravdu jen trochu). Maso...
více o Vepřové kostky s pepřovou omáčkou
Husu vykostěte.
Chléb nakrájejte na kostky a nechte ho přes noc vyschnout.
Na másle opečte cibulku, přidejte chléb, petržel, mléko, kaštanové pyré,...
více o Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle dorůžova, přidáme pokrájené a dle chuti osolené, opepřené a okmínované maso, které za občasného...
více o Plec pečená (nejen) se zelím
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme...
více o Kančí guláš - staročeský
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme...
více o Anglická gulášová polévka
Kapustu si předvaříme v osolené vodě na skus (nerozvařit), pak scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí jí pokrájíme na menší kousky a dáme do mísy,...
více o Kapustové karbanátky po našem
Na sádle nechte zesklovatět cibuli. Poté přidejte šunku a slaninu. Na 20 sekund přidejte nakrájený česnek. Poté zalijte vodou, přidejte bujon a...
více o Pořádná česnečka
Vytvoříme si těsto z pomazánkového másla, mouky, trochy mléky a špetky prášku do pečiva. Těsto rozválíme na plech s pečícím papírem. Poté ho potřeme...
více o Rychlá cibulová pizza