Maso nakrájíme na plátky, potřeme grilovacím olejem s česnekem a přikryté necháme 24 hodin v chladnu odležet. Potom plátky masa lehce osolíme,...
více o Ferdinandův špíz
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme maso pokrájené na drobné nudličky, na plátky...
více o Zapečené špagety se slepičí směsí
Fazolky omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme a necháme okapat. Papriky nakrájíme na kostičky, cuketu na hranolky. Opereme salát, listy...
více o Paprikový salát se slaninou a fazolkami
Slaninu opečeme. Smícháme smetanu s petrželkou, osolíme a opepříme. Opečeme toastový chléb na chléb položíme listy salátu a plátky šunky. Pokapeme...
více o Club sendvič
Na špejle nebo špízy napichujeme střídavě kousky kapra velké asi jako na ražniči, dílky slaniny a cibule. Špízy osolíme, opepříme, pokapeme citronovou...
více o Rybářský špíz
V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme nakrájené žampióny a cibuli, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájená rajčata (nejdříve je spaříme a oloupeme), na...
více o Zapečená drůbeží pochoutka
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem.
Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky...
více o Dřevorubecký kastrůlek
Brambory neloupeme ale důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky o síle půl cm a posypeme solí a grilovacím kořením.
Cibuli nakrájíme na kolečka a...
více o Chalupářské brambory II.
Z kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a přitiskneme na ně plátek anglické slaniny. Na másle zesklovatíme jednu nadrobno...
více o Lesácký závitek
Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené žampiony a cibuli, přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata a nudličky slaniny. Osolíme, opepříme,...
více o Zapečené drůbeží mňam
Z přísad na palačinky umícháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout (můžeme také použít hotovou směs v prášku). Na větší pánvi upečeme na...
více o Diplomatické palačinky
Měkký tvaroh, máslo a mléko vymícháme dohladka.
Přidáme jemně strouhaný eidam a nivu a dobře promícháme.
Potom přidáme drobné kostičky anglické...
více o Sýrová feferonka
Nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a společně osmahneme. Dáme do mísy, zalijeme mlékem, přidáme vejce, nadrobno...
více o Špekové knedlíky
Špekáčky podélně nařízneme do tři čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dilkem cibule, řezem okurky a plátkem slaniny. Pekáček nebo zapékaci misku...
více o Špekáčky na pivě
Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny.
Na sádle osmahneme...
více o Vepřová roláda III.
Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a...
více o Bílé fazole se slaninou a vejci
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme...
více o Jihočeský bramborový bác
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, lehce potřeme hořčicí a poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Doprostřed dáme plátek sýra, který obalíme...
více o Rožmberské plněné řízky
Slaninu nakrájíme na kostičky a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené maso, šunku a brambory. Osolíme, okořeníme, mírně podlijeme...
více o Polární směs
- uvaříme špagety
- na cibuli zpěníme anglickou a maso
- škrob rozmícháme ve sklenici vody
- přidáme protlak
- osolíme, opepříme
- dusíme 15 minut
-...
více o Neapolské špagety
Římský pekáč namočíme na 10 minut do studené vody, aby nasákl vodu. Zelí scedíme, přesypeme na dno pekáče, poklademe kousky ananasu a podlijeme vínem....
více o Pečený králík na zelí s ananasem
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme.
Očištěný špenát...
více o Brambory ve slanině
Polovinu kase rozprostreme na dno vymasteneho pekacku. V mise smichame maso, sul, pepr, papriku, orestovanou cibuli. Smes rozetreme na kasi,...
více o Zapecena smes s bramborovou kasi
Kuře zbavíme kůže a vykostíme. Plát zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Ze špenátu odkrojíme stonky, spaříme a necháme okapat.
Na plát masa...
více o Kuřecí roláda se špenátem
Vykostěný bůček nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme
. V oleji po opékání...
více o ZBOJNICKÉ VEPŘOVÉ PLÁTKY
Papriky zbavené jádřinců nakrájím na menší proužky, rajčata na výseče, okurku na kostičky a cibuli na kolečka.
Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu...
více o Ohnivý guláš
Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme...
více o Bramborák plněný lečem a slaninou
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na trošce másla, přidáme kari a rýži a zalijeme vývarem. Promícháme a dusíme asi 15 minut. Vychladlou rýži...
více o Pikantní rýžové placičky
Brambory nastrouháme, nejlépe na jemném struhadle na nudličky. Vmícháme 1 dl vařící vody.Přidáme mouku, vajíčko a promícháme. Dáme vařit větší...
více o haluška - s brynzou
Očištěné porce kapra prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme paprikou a malým množstvím chilli. Pečeme na...
více o ryba - kapr - po anglicku
Na hlubší pánev dáme orestovat slaninu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a promícháme. Po zesklovatění cibule přidáme pórek nakrájený na kostky a...
více o Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou rýží
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě a slijeme. Mezitím si připravíme směs. Do hlubší pánve dáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme orestovat,...
více o Těstoviny s kapari
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a čerstvou papriku nakrájíme na...
více o Chalupářský špíz z kuřete
Maso nakrájíme na menší kostky, lehce naklepeme a naložíme na půl hodiny do směsi oleje a koření.
Pak jednotlivé kousky masa napichujeme na jehlu...
více o Ďábelské špízy
Očištěné maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do kastrolu na rozpuštěnou, na nudličky nakrájenou slaninu a opečeme. Po chvíli...
více o Tokáň
Rohlíky a maso na kostičky, dát hr. mouku, osolit. Do mléka rozkvedlat vejce, všechno polít, lehce promíchat - udělat koule - nechat oschnout a uvařit...
více o Masové knedlíky
Hlavičky bedel oloupeme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme....
více o Bedly na víně
Nudle připravíme podle návodu na obalu.
Mezitím připravíme omáčku. Kostičky slaniny rozpustíme, přisypeme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme,...
více o Šumavské těstoviny
Maso a slaninu nakrajime na kosticky, cibuli a papriku na vetsi kousky. Stridave napichujeme na jehlu nebo spejli.
Peceme v troube a podavame s...
více o Veprovy spiz s bramborem
Rozklepeme hovězí zadní na plát 20x30 cm. Pomažeme hořčicí a položíme anglickou slaninu
půlky okurek, klobásek, přidáme cibuli, česnek a zavineme,...
více o Buvolí závin
Na vál posypaný moukou nasekáme máslo i sádlo, přidáme 1/2 lžičky soli, žloutek a 150 ml vody. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a na 2...
více o Cibulový koláč se slaninou
Očištěné porce kapra prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme paprikou a malým množstvím chilli. Pečeme na...
více o Pikantní kapr I.
Z masa odsekneme obratlové kosti, nasekáme jednotlivá žebírka a okrajové blány nařízneme. Mírně naklepeme paličkou, potřeme česnekem osolíme a...
více o Vepřové žebírko v zelných listech
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř,...
více o Pikantní fazolky
Do rozemletých jater přidáme sádlo, vejce, šlehačku, sůl a pepř. Vše dobře vymícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, vlijeme směs a...
více o Domácí paštika
Kolečka úhoře necháme hodinu rozležet zakapané citronovou šťávou. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Na jehly nebo špejle střídavě napichujeme...
více o Špízy s mořským úhořem
Do hrnce vložíme nakrájenou slaninu a necháme ji rozpustit. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli a na křenovém struhadle nastrouhanou zeleninu. Krátce...
více o Desetiminutová polévka
Vepřovou pečeni rozsekáme na kotlety, ty pak na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. Maso také částečně uvolníme od kosti, aby se dobře propeklo....
více o Kotlety po uhersku
Omyté maso nakrájíme na 24 kostek. Posekaný česnek smícháme s olejem, citronovou šťávou a kari kořením. Přidáme kostky masa a necháme asi hodinu...
více o Kuřecí zeleninový špíz