Těstoviny uvaříme a promícháme s troškou olivového oleje.
Ná pánvi na oleji osmahneme cibulku a papriky. Pak přidáme slaninu, šunku a také osmahneme....
více o Zapečené penne
Kapusta a uzenina asi ve stejném množství se umele nebo rozmixuje, přidá se nakrájená nebo také umletá anglická slanina (uzený bůček), zamíchá se...
více o Kapustové placičky
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme. Pokud necháváme kost, lehce ji odřízneme od masa a naklademe na vyšší plech nebo pekáček. Na každou...
více o Kotletky na leču
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, opečeme. Slijeme tuk. Přidáme čočku, zalijeme vodou. Vaříme do poloměkka.
Přidáme zeleninu, masox a uvaříme...
více o Čočka po "chlapsku"
Vepřové jazyky uvaříme do měkka. Vyjmeme a podélně rozřízneme tak, aby zůstaly pohromadě.
Vnitřek každého jazyku částečně vyřízneme tak, aby vznikla...
více o Nadívané vepřové jazyky
Játra nakrájíme na kousky, mrkev na nudličky, cibuli a slaninu na kostičky. Na lžíci oleje nebo sádla dáme opražit cibuli a slaninu. Přidáme játra a...
více o Játra v sýrové omáčce
Na pánvi rozpustíme máslo a na něj dáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Až se obě suroviny osmahnou, přidáme česnek a bylinky. Po chvíly...
více o Těstoviny s česnekem a slaninou
Brambory nakrájíme na plátky.
Pekáč vymažeme olejem a poklademe na dno plátky brambor, na ně tenká kolečka cibule, fazolky, nakrájenou slaninu na...
více o Dědečkovy brambory
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí...
více o Papáčkovy špagety (těstoviny)
Kuřecí řízek naklepeme na tenký plátek a osolíme. Řízek plníme anglickou slaninou, sýrem a žampiony. Dobře svineme jako roládu a obalíme v trojobalu....
více o Plněná kuřecí rolka
Rajčata rozkrájíme na každé na 4 dílky, a každý díl zabalíme do plátku anglické slaniny a spíchneme párátkem. Uděláme si pivní těstíčko (mléko, pivo,...
více o Americká rajčátka s blue chees brambory
Prsíčka nakrájíme na podlouhlé nudličky, osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kousky. Na oleji osmažíme obě...
více o Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou
Cibuli a česnek nakrájíme najemno a osmažíme, přidáme mleté maso, nastrouhaný sýr a podusíme. Vmícháme protlak a koření podle chuti.
Dáme do vymazané...
více o Ďáblova pochoutka
Špagety vložíme do vroucí mírně osolené vody s olivovým olejem a uvaříme "al dente" (akorát) - cca 8-10 minut. Scedíme a udržujeme teplé. Slaninu...
více o Špagety Carbonara
Kuře naprocujeme, osolíme a opepříme, potřeme silnější vrstvou hořčice, po obou stranách. Vložíme do kastrolu kostmi nahoru, obložíme máslem...
více o Kuře s hořčicí na šlehačce
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme, dáme na plátky nakrájenou anglickou slaninu, na půlkolečka nakrájenou usmaženou cibuli a celé...
více o Tvarůžkový steak
Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme,...
více o Barevný kopec
Maso nakrájíme na řízečky, rozklepeme, posolíme, popepříme a pokořeníme. Poté obalíme v těstíčku a osmažíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do vysokého...
více o Zapékané řízečky
Maso smícháme s vejci, syrovými houbami, ušlehanou šlehačkou, česnekem, osolíme a zahustíme strouhankou. Vytvoříme dva válečky a vložíme do pekáče...
více o Vepřová sekaná s houbami
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky veliké cca 2-2,5 cm, osolíme, přidáme grilovací koření a zalejeme olejem tak, aby maso bylo ponořené. Necháme pořádně...
více o Exotické špízy
Na sádle zpěníme do skolovata cibulku a anglickou slaninu nakrájenou na proužky. Přidáme játra a dusíme. Až jsou játra měkká, osolíme a opepříme,...
více o Maminčina játra
Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),...
více o Filé v alobalu II.
Do pekáčku naskládáme kotlety, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Na každý kousek položíme plátek šunky, celou plochu zasypeme na kostičky nakrájenou...
více o Masová zapečená lahůdka
Uvařené brambory nastrouháme nahrubo, slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, promícháme. Vejce rozšleháme s kořením a prolisovaným česnekem. 1/4...
více o Selská pochoutka
Z tvarůžků, anglické slaniny a česneku si utvoříme směs, kterou naplníme kuře, které jsme omyli, vysušili a uvnitř mísně potřeli kořením. Kuře...
více o Plněné kuře
Kuřecí čtvrtky posypeme kořením na divočinu a osolíme. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Maso dáme do zapékací mísy vymazané olejem,...
více o Divoké kuře
Králíka rozporcujeme, porce osolíme a opepříme. Cibuli nakrálíme, česnek rozmačkneme a pokrájíme, kapustu nakrájíme na čtverečky. Do pekáče (používám ...
více o Králík na kapustě
Brambory oloupeme, nakrajíme na na malé kousky, nasypeme do hrnce, přidáme sůl a kmín a uvaříme. Mezitím na pečící pánvi necháme rozpustit máslo,...
více o Brambory s kuřecím masem a žampiony
Točený salám nakrájíme na silnější kolečka, sýr na kostky, slaninu dle obliby na menší či větší kousky, cibuli rozkrojíme na 4 díly a rozebereme na...
více o Smažené chalupářské ražniči
Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet.
Z alobalu určeného na grilování si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové...
více o Balíček na gril
Večeře pro 4 za 50 minut. Opečeme slaninu tak, aby se dala drobit na malé kousky. Mezitím ušleháme vejce, mléko a ostatní ingredience mimo sýra do...
více o Rychlá Quiche - sýrový dort
Na oleji orestujeme cibulku, slaninu a klobasu.
Až cibulka zesklovatí, přidáme plechovku zeleniny a červených fazolí (bez nálevu), pak bilé fazole v...
více o Zhuldovy fazole
Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme.
Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny.
Na...
více o Pečený candát se slaninou
Omytá prsa podélně rozřízneme, jedno prso na tři díly. Orestujeme je ze všech stran na pánvi. Poté vyjmeme a osolíme, zabalíme jednotlivé proužky do...
více o Kuřecí proužky
Plátky slaniny naskládám na prkýnko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím,...
více o Vepřová panenka na slanině
Panenky nakrájíme na silnější medailonky (nenaklepáváme) a každý obalíme plátkem slaniny. Svážeme silnou nití, osolíme, opepříme a posypeme steakovým...
více o Zabalená vepřová panenka
Rybí maso naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Poklademe rajčaty nakrájenými na kolečka a plátky slaniny, mírně...
více o Ryba na slanině
Nejprve si připravíme maso, které omyjeme, osušíme a nakrájíme na cca 3 cm plátky. V misce kuřecí plátky smícháme s olivovým olejem, kořením Gyros,...
více o Řecký balíček s překvapením
Římský hrnec si necháme namočit dle návodu a mezitím si připravíme umytá a osušená kuřecí stehna tak, že kůži na stehnech na několika místech...
více o Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu
Chléb rozpůlíme jako dort, z obou polovin vydlabeme střídku. Připravíme si náplň: suroviny nakrájíme na drobné kostičky (proužky), střídku smícháme s...
více o Mňamka - co dům dal
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostky, osmahneme na tuku, přidáme lečo, kečup a fazole.
Dochutíme solí pepřem, česnekem a dle chuti chilli....
více o Pikantní fazole
Nejprve v osolené vodě povaříme květák rozebraný na růžičky (pouze pár minut, aby nebyl měkký). Květák slejeme a necháme jej vychladnout. Slaninu i...
více o Květák s bešamelem
Růžičky květáku povaříme ve vodě s kostkou bujónu a scedíme. Pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Každou růžičku květáku zavineme do plátku anglické...
více o Květáková schovanka
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme, posypeme pálivou paprikou, polejeme sójovou omáčkou a barbeque omáčkou, zalijeme...
více o Pikantní kuřecí špízy
Králíka či kuře naporcujeme na menší díly, každý díl osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, tymiánem a přidáme plátky oloupaného česneku (množství...
více o Králík či kuře po provensálsku
Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí.
Na sádle opečeme...
více o Kološvárské zelí
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme...
více o Smetanové fazole
Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou slaninu, poté přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekaný...
více o Rizoto s vlašskými ořechy
Brambory oloupeme, uvaříme, scedíme a vodu z vaření odložíme. Necháme je vychladnout. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce. Do mísy dáme mouku se solí,...
více o Slaninový koláč