1. Uřízneme kousek alobalu.
2. Připravíme bramboru nakrájenou na čtvrtky.
3. Osolíme, opepříme a okořeníme.
4. Přidáme máslo a papriku.
5. Zabalíme a...
více o Italské brambory II.
Maso (může být jakékoliv):
Maso si nakrájíme na nudličky, posolíme, popřepíme - dle chuti si můžete přidat i jiné koření.
Osmahneme na pánvi jako...
více o Vepřové maso s mrkvovou kari omáčkou
Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Ledový salát nakrájíme na kostičky.
Vše...
více o "Zelný" salát s řapíkatým celerem
Šunku si nakrájíme na drobné kostičky. Následně nastrouháme na jemném struhadle nivu a menší cuketky (pokud jsou cuketky mladé nemusíme je loupat)....
více o Cuketová pomazánka s limetkou
Zeleninu, šunku a sýr nákrájíme do mísy, posypeme oregánem, posolíme alpskou bylinkovou solí, pokapeme olivovým olejem a octem balsamico (tím nešetřím...
více o Salát jako hlavní jídlo
Rozmixujeme celer, 1 rajče, jogurt, sůl, ocet a olej. Zbylá rajčata nakrájíme na osminky a spolu s koprem opatrně vmícháme do salátu. Nevychlazujeme....
více o Syrový salát rajčato-celerový
Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na...
více o Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)
Naklíčíme vojtěšku, nebo ředkev, či použijeme jakékoliv jiné hotové zelené lupení podle chuti (rukola...).
V mixéru smícháme pomalu tvaroh s jogurtem,...
více o Jarní tvaroh s lupením
Do misky dáme tvaroh, kterým jsme zamíchali, přidáme sůl, prolisovaný česnek a na opravdu miniaturní kousíšky nakrájenou mandarinku (oloupanou). Vše...
více o Česneková pomazánka pro labužníky
Želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Mezitím smícháme 3dcl vody s octem, solí a pepřem, zahřejeme na 60°C a želatinu v tomto roztoku za stálého...
více o vaječná tlačenka II.