Kuřecí stehna (porce), cibuli nakrájenou na čtvrtky a na normální kusy nakrájené brambory dáme na velký hluboký plech. Citronovou štávu, vodu, vývar a... více o Aténské citronové kuře
Klasický Hermelín rozpůlíme, vložíme plátek šunky, plátek gothaje a plátek vysočiny (ty tři druhy jsou nutné), přiložíme syrovou papriku, přitiskneme... více o Saunový hermelín
Smícháme všechny ingredience na marinádu a do ní nejlépe na dva dny naložíme kuře, krůtu nebo králíka. Maso potom naskládáme buď do ohnivzdorné mísy s... více o Kuře, krůta nebo králík v marinádě
Připravíme si dostatečně velký kus alobalu, nejlépe dvojitý nebo ten silnější (na grilování). Bramborové hranolky (ne ty předsmažené!) dáme do misky,... více o Maďarské Geri v alobalu
Větší pláty alobalu pomažeme olejem. Na každý položíme osolenou porci ryby, kterou opepříme a posypeme drceným česnekem (stroužky rozmáčkneme plochou... více o Sumeček Pangasius pečený v alobalu
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které trošku naklepeme, osolíme a opepříme. V talíři namícháme směs hladké mouky a papriky (já udělám vždycky směs... více o Vepřové plátky v alobalu
Kuře očistíme, a položíme na alobal. Chléb nakrájíme na krajíce a obložíme slaninou. Grilovací koření rozmísíme s půl deci oleje. Kofolu nalijeme do 4... více o Kuře k sežrání
Točený salám, cibuli a papriky pokrájím na kostičky. Houby pokrájím, tak jak jdou shruba velikosti větších kostiček. Vše smíchám ve velké míse spolu... více o Houbový špíz
Kuřecí prsa rozřízneme na roládu, naplníme nakrájenými paprikami a rajčaty, přidáme kousek zázvoru (podle chuti), lžičku másla. Roládku zabalíme do... více o Kuřecí závitky pro jaterní dietu
Filé osolíme, opepříme. V misce utřeme máslo s hořčicí, cibulí, citronovou šťávou a kari. Na dostatečně velký obdélník alobalu dáme filé, na to... více o Voňavé filé v alobalu
Smícháme mleté maso, mouku, 1 vejce, strouhanku, sůl, pepř, česnek, majoránku. Alobal navlhčíme vodou, rozložíme směs, potřeme hořčicí, poklademe... více o Masová roláda mňamka
Ušleháme šlehačku a lehce vmícháme tvaroh a některou ze zvolených příchutí. Sušenky (3x7) rozložíme na alobal, potřeme krémem, položíme další vrstvu,... více o Nepečená střecha - slané variace
Čistého kapra bez hlavy a ocasu osolíme, okořeníme grilovacím koření zevnitř a zvenku. Nakrájíme cibuli na kolečka a poklademe na rozprostřený alobal,... více o Kapr naší mamky
Alobaly pomažeme máslem na ně rozprostřeme moravanku, na ni položíme podkovy, osolíme opepříme, okmínujeme, zakápneme citronem. Rozprostřeme cibuli... více o Kapr na moravance
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a rozhodíme kousky na velký hluboký plech. Kolem něj nasypeme 3 hrnky suché syrové rýže, nakrájené proužky cibule... více o Řecké kuře v peřince
Ušlehanou šlehačku smícháme se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr (může se přisladit podle chuti moučkovým cukrem). Na dno dortové formy dáme... více o Koko dortík
Všechno se dá do mísy, pořádně umíchá, a naleje do vymazané (23 cm) formy. Peče se asi 40 min. na 180 °C. Nejlépe se mi povedla v remosce, ve které se... více o Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)
Z alobalu vystřihneme kolečka 6-7 cm. Na hrdle větší láhve zformujeme každé kolečko do tvaru košíčku. Do každého položíme višni přes noc namočenou v... více o Čokoládové višně
Ustřihneme alobal ve tvaru A 4 nebo větší, podle velikosti banánů. Z alobalu utvoříme vaničku ve tvaru banánu (2x větší než banán, který tam budeme... více o Banánová bomba II.
Čtverce alobalu potřít máslem, poklademe brambory na širší kolečka, osolíme, na ně dát orestovaný plát kotlety (při restování zastříknout trochu... více o Zapečené kotlety v alobalu
Kuřecí prsa osolíme, opepříme, opaprikujeme. Velký kus alobalu, přeložíme na polovinu, na alobal položíme 1 plátek uzené slaniny, na slaninu položíme... více o Cikánské kuře
Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),... více o Filé v alobalu II.
Polozmraženou kýtu (proto, aby se nám dobře krájela) nakrájíme na asi 0,5 cm nebo méně široké plátky, po vlasu (omlouvám se za ten výraz, ale nejsem... více o Carne asada - maso na grilu i doma
Alobal potřeme rozpuštěným máslem, na každý čtverec položíme plátek filé, osolíme, posypeme nakrájenou cibulí, česnekem a sušenou bazalkou. Pokapeme... více o Rybářská pochoutka v alobalu
Vymažeme prostředek alobalu. Naklepaný plátek položíme na alobal, osolíme, potřeme hořčicí, poklademe cibulí, na ni plátky uzeniny, potřeme trochou... více o Obložený biftek
Maso, sýr a játra nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka a střídavě napichujeme na jehly. Špíz potřeme olejem s paprikou a každý zvlášť zabalíme do... více o Tatranský špíz
V chlebu uděláme zářezy tak, abychom ho celý neprořízli a zářezy byly od sebe asi 2 cm. Plátky šunky nakrájíme na čtvrtky, rajčata na kolečka, sýr na... více o Zapečený chléb
Ustřihneme větší kus alobalu (doporučuji 2 vrstvy jinak se obvykle protrhne), pomažeme olivovým olejem. Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabé... více o Mňamka v alobalu
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit. Následně přidáme vymačkané jelítko a... více o Jelítková roládka
Alobal si nastřiháme po 35-40 cm (množství se určí podle počtu strávníků) uprostřed ho vymažeme a pokládáme jako první vrstvu anglické slaniny (zhruba... více o Pašerácká bašta
Maso buď pokrájíme na kostky, silné plátky, nebo i necháme vcelku. Podložíme jakokouli zeleninou (lze zeleninou pod guláš, pod svíčkovou, na lečo,... více o Maso bez práce a bez hlídání přes noc
Maso naklepeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli na kolečka a zbylé suroviny na kostičky. Vše dobře promícháme a tuto směs poklademe na olejem vymazaný... více o Mišmaš na gril
Rohlíky rozkrojíme, namažeme máslem, potřeme rozdrceným česnekem - stroužek na 1 rohlík, poklademe šunkou, rajčátkem na tenké plátky, na to nivu na... více o Rohlíky v alobalu - plněné
Na dostatečně velký kus alobalu dáme porci lososa, posolíme, na vršek dáme 2 kolečka citronu, rozmarýn a 2 kousky másla. Dobře zabalíme do alobalu a... více o Losos v alobalu
Žloutky utřeme s práškovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a hořkou čokoládou. K tomu přimícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech... více o Tvarohový tunel plněný ovocem
Sušenky válečkem rozdrtíme. Čokoládu nakrájíme na hrubé kostky a rozpustíme ve vodní lázni. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme rozpuštěnou... více o Čokoládové dukáty
Vepřové řízky po obvodu několikrát nařízneme, naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na másle a oleji. Rajčata nařízneme, ponoříme na chvíli do... více o Kořeněné vepřové řízky v alobalu
Bůček umeleme, vložíme do větší misky a přidáme vymačkané housky, které jsme před tím nakrájeli na kostičky a máčeli v mléce. Přidáme jemně... více o Roláda z mletého bůčku II.
Bůček omyjeme, osušíme a zhusta prošpikujeme půlkami nebo čtvrtkami stroužků česneku. Vaříme v páře cca 1 hodinu (ale dá se uvařit i v papiňáku nebo... více o Židovský bůček
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku rohlíku položíme rozpůlenou... více o Párky v rohlíku trochu jinak
Rohlíky rozkrojíme, jednu polovinu vydlabeme a druhou polovinu potřeme máslem, položíme půlky plátkového sýru a potřeme kečupem, položíme 1 nožičku... více o Zapečené rohlíky v alobalu
Kuře rozdělíme na osminy a vyrovnáme těsně vedle sebe do pekáče s víkem. Pokud nemáme pekáč s víkem, pomůžeme si alobalem. Maso osolíme, opepříme,... více o Sýrové kuře na česnekové smetaně
Kuře očistíme, opláchneme, nasolíme a posypeme drceným pepřem a grilovacím kořením. Takto připravené kuře položíme do hlubokého pekáče. Z paprik... více o Pikantní kuře s pečenými bramborami
Z mouky, tvarohu, másla, cukru, vajec (příp. mléka, když máme jen 1 tvaroh), vanilkového cukru, vajec namočených rozinek i s rumem a oběma prášky... více o Velikonoční tvarohový mazanec
Vepřové řízky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na teflonové pánvičce vytřené olejem, podlijeme malým... více o Řízky v alobalu - dietní
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a postupně zašleháváme pudink, až nám vznikne... více o Rychlé BE-BE řezy
Kapra, nejlépe naloženého přes noc ve studeném mléce, osušíme. Připravený alobal rozprostřeme a pokládáme nakrájené podkovy, pokapeme citonem, osolíme... více o Kapr nakládaný ála Prcek
Kuře naporcujeme na čtvrtky, okořeníme. Oloupané brambory nakrájíme na hranolky, cibuli a mrkev na malé kostičky. Brambory mrkev a cibuli okořeníme,... více o Kuře a la kuře
V kotletách vytvoříme kapsy, vnitřek okořeníme, vymažeme hořčicí. Vložíme plátky šunkového salámu, čtvrtku okurky, čtvrtku cibule, kousek špeku,... více o Skrytá plněná kotleta
Hermelín nakrájíme na kolečka, vnitřní strany potřeme hořčicí a naklademe šunku čim víc tim líp, posolíme a složíme do původního tvaru. Celý tento ... více o Hermelín se šunkou