• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Hovězí

Recept na hovězí maso – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na hovězí maso – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Tmavé hovězí maso vyniká svou silnou chutí. Jak ale poznat, které maso se hodí k jakému pokrmu, aby výsledek odpovídal naší představě? Hovězí maso se dá rozdělit na několik kategorií.

Kližka a bok jsou z nejnižší kategorie hovězího masa. Kližka je skvělá na guláš, bok spíše do mletého masa. O něco výše jsou žebra, hrudí a krk upotřebitelné do vývarů, krk i do guláše či k pečení.

O kvalitativní kategorii výše stojí roštěnec skvělý na steaky, pečení nebo dušení a rostbíf, plec, která je nejlepší na plátky a nudličky a kulatá plec, kterou se často nahrazuje svíčková.

Vůbec nejlepší kousky hovězího masa jsou kýta a svíčková. Kýta je libový kus masa vhodný k závitkům, roštěnkám a někdy i na steaky. Nejdražší a nejlepší kus hovězího masa je ale svíčková, která se vyznačuje jemnými vlákny, křehkostí a velmi nízkou tučností. Ideální je na minutky, medailonky a také na tatarský biftek.

Hovězí podle Fabrizia

Hovězí podle Fabrizia

Maso nakrájíme na kostky, rozmarýnové jehličky a česnek nakrájíme na jemno. V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme rozmarýn s česnekem, necháme... více o Hovězí podle Fabrizia

20 minut
Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hovězí steak na pepři s přelivem …

Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké,... více o Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Masové kuličky se sýrovo-smetanovou omáčkou

Masové kuličky se sýrovo-smetanovou…

Hovězí maso smícháme s jemně nasekanou cibulkou, česnekem, solí, pepřem, oregánem, vajíčkem a strouhankou. Maso propracujeme a vytváříme kuličky o... více o Masové kuličky se sýrovo-smetanovou omáčkou

Hovězí řízky obalované sýrem

Hovězí řízky obalované sýrem

Uvařené maso ve slané vodě necháme vychladnout (ztuhnout) a pak nakrájíme na 0,5 cm plátky, které nejdřív obalíme v rozšlehaném vejci, pak v sýru a... více o Hovězí řízky obalované sýrem

Rolády (závitky) s vinnou klobásou

Rolády (závitky) s vinnou klobásou

Množství surovin záleží na počtu strávníků a na velikosti pláků (plátu) masa. Maso si nakrájíme na větší plátky nebo na velký plát, který jemně... více o Rolády (závitky) s vinnou klobásou

Gulášová polévka z předního hovězího masa

Gulášová polévka z předního hovězího…

Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak... více o Gulášová polévka z předního hovězího masa

70 minut
Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Na velké hluboké pánvi osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a mleté maso, které vařečkou rozmělníme a čekáme, až se rozpadne na drobné kousky a... více o Ajťácké Chilli con carne

45 minut
2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

**Originál:** Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Ve smetaně "rozkvrdláme" žloutky a společně s čerstvě... více o 2x křenová omáčka se smetanou

Svíčková omáčka, když je v lednici jen.....

Svíčková omáčka, když je v lednici…

Když chcete vařit svíčkovou a jste zapomětlivý a najdete v ledničce jen mrkev a kedluben :). Nakrájenou mrkev a kedluben dáme restovat na tuk, v... více o Svíčková omáčka, když je v lednici jen.....

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

Roštěnky s kapustičkami na cibuli a…

Z kapustiček odstraníme zvadlé lístečky, větší kuličky můžeme rozpůlit a vhodíme je do slané vařící vody povařit na cca 3 - 5 minut, pak scedíme,ihned... více o Roštěnky s kapustičkami na cibuli a česneku

45 minut
Rizoto ala Hynek

Rizoto ala Hynek

Dáme vařit 2 pytlíky rýže, z hovězího masa seškrábeme šťávu, šťávu použijeme jako olej, šťávu dáme do pánve, do pánve přidáme zeleninu, až bude... více o Rizoto ala Hynek

10 minut
Zapečený guláš II.

Zapečený guláš II.

Maso nakrájet na kostičky, cibuli na kolečka. Masox rozpustit v půl litru vody. Vše promíchat v zapékací misce, přikrýt alobalem a péct jednu hodinu... více o Zapečený guláš II.

20 minut
Pečený paprikáš

Pečený paprikáš

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso... více o Pečený paprikáš

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Na proužky pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na oleji. Plátky masa tence naklepeme, nasolíme, opepříme a posypeme strouhankou. Na každý plátek... více o Závitky s cibulovou náplní

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Na trošce oleje si orestujeme na drobno pokrájený špek a cibuli dozlatova. Maso si pokrájíme na plátky (nebo kostky, záleží na tom, jaké maso... více o Okurková omáčka z hovězího masa

30 minut
Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Drobně nakrájenou cibuli osmažíme dorůžova a zaprášíme troškou papriky. Přidáme maso nakrájené na kousky velikosti hrášku a zalijeme šťávou ze dvou... více o Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

120 minut
Chlapský guláš od Vaška

Chlapský guláš od Vaška

V pánvi na sádle dozlatova osmažíme cibuly. Po zezlátnutí přidáme maso. Smažíme dokud se nevysmaží sťáva (dokud není maso "téměř připálené") Přidáme... více o Chlapský guláš od Vaška

Popradská roštěnka

Popradská roštěnka

Cibuli, cibulky, papriku i cuketu očistíme. Polovinu cibule, cibulky, cukety a papriky pokrájíme na malé kousky. Roštěnky naklepeme a zprudka na oleji... více o Popradská roštěnka

Strips z hovězího roštěnce s chilli

Strips z hovězího roštěnce s chilli

z roštěné připravíme pruhy masa asi jako prst, cibuli na hrubo, sůl, pepř, chilli nasekat, vše velmi z prudka orestovat, propéct kdo jak má rád.... více o Strips z hovězího roštěnce s chilli

Biftek s Bernskou omáčkou

Biftek s Bernskou omáčkou

Svíčkovou nakrájejte na 4 silnější kousky, které dobře osolte a hojně opepřete. Po stranách bifteky omotejte dvěma plátky slaniny a utáhněte provázkem... více o Biftek s Bernskou omáčkou

30 minut
Pohankový prejt II.

Pohankový prejt II.

Pohanku propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou (asi dva prsty nad pohanku). Přivedeme k varu, povaříme minutu a pak odstavíme,... více o Pohankový prejt II.

Roštěnky po argentinsku

Roštěnky po argentinsku

Naklepané osolené a opepřené roštěnky prudce opečeme na sádle. Vyjmeme je a do výpeku přidáme cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme moukou, vytvoříme... více o Roštěnky po argentinsku

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Do osolené vody dáme koření, kořenovou zeleninu, maso a uvaříme doměkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme, zahustíme máslovou jíškou a povaříme. Houby... více o Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Marinované hovězí žebro

Marinované hovězí žebro

Hovězí žebro pomalu uvaříme v osolené vodě spolu se zeleninou, bobkovým listem a novým kořením doměkka. Hotové maso dáme ještě teplé do marinády... více o Marinované hovězí žebro

Hovězí plec s vinnou omáčkou

Hovězí plec s vinnou omáčkou

Špalíčky hovězího masa osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme protlak ... více o Hovězí plec s vinnou omáčkou

150 minut
Guláš připravený v troubě

Guláš připravený v troubě

Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč.... více o Guláš připravený v troubě

Kurdská omáčka

Kurdská omáčka

Nakrajíme cibuli a maso na kostky, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Nesmažíme, pouze vaříme. Přidáme ocet, sůl, pepř a rajčatový protlak. Když je... více o Kurdská omáčka

Guláš s rajčaty

Guláš s rajčaty

Maso pokrájíme, osolíme, opepříme a na oleji zprudka orestujeme nejprve hovězí maso, které zaprášíme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme... více o Guláš s rajčaty

Hovězí na víně

Hovězí na víně

Plátky masa rozklepeme hranou ruky. Na každý plátek masa položíme plátek slaniny a čtvrtku kyselé okurky a cibule, srolujeme tak, aby náplň nevypadla... více o Hovězí na víně

Francouzský tatarák

Francouzský tatarák

Okurky, kapary a bylinky nasekáme nadrobno. Namleté hovězí maso smícháme se všemi ingediencemi. Ochutíme olejem, solí a pepřem.... více o Francouzský tatarák

Hovězí perkelt s galuškami

Hovězí perkelt s galuškami

Na sádle Brick orestujeme cibuli dozlatova, přidáme sladkou a pálivou papriku a zalijeme vodou. Do vody dáme maso, osolíme, opepříme a okmínujeme.... více o Hovězí perkelt s galuškami

Těstoviny podle pekáče

Těstoviny podle pekáče

Připravíme si pekáč a odměříme těstoviny na dno. Ty dáme vařit do poloměkka a dáme do pekáče. Zároveň si na pánvičce na olivovém oleji usmažíme maso,... více o Těstoviny podle pekáče

Svíčkové medailonky na divoko

Svíčkové medailonky na divoko

Plátky masa ochutíme divokým kořením a na rozehřátém olivovém oleji opečeme dozlatova. Maso vyjmeme a na vypečené štávě orestujeme nakrájenou cibuli a... více o Svíčkové medailonky na divoko

Americký hamburger

Americký hamburger

Nachystáme směs masa z ingrediencí. Vedle v misce si připravíme omáčku z hořčice, cibule nasekané na jemno, kečupu, kapky tabasca a pimienta. Nechcete... více o Americký hamburger

Hovězí dušené na sladko

Hovězí dušené na sladko

Hovězí maso nakrájené na větší kostky osolíme a opepříme. Na olivovém oleji osmahneme cibulku a přidáme hovězí maso. Jakmile se maso zatáhne,... více o Hovězí dušené na sladko

Hovězí na hořčici

Hovězí na hořčici

Maso v celku naložit do marinády z hořčice, papriky, soli a pepře. Cibulku nakrájet na jemno, stejně tak špek, osmažit na oleji, přidat prolisovaný... více o Hovězí na hořčici

Falešné španělské ptáčky II.

Falešné španělské ptáčky II.

Hovězí maso si můžeme nechat na plátky nebo proužky (kostky). Maso si naklepeme, osolíme, opepříme. Kdo chce, nechá si maso vcelku, já jej krájím na... více o Falešné španělské ptáčky II.

Rajská omáčka s masem

Rajská omáčka s masem

Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme dokud není maso měkké. Podle potřeby dolíváme... více o Rajská omáčka s masem

Roastbeef, rostbíf (studený nářez)

Roastbeef, rostbíf (studený nářez)

Pěkný kousek roštěné vcelku necháme zmrznout v mrazáku. Nerozmražený dáme do pekáče, nesolíme ani nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75°C a při... více o Roastbeef, rostbíf (studený nářez)

Feťácké maso

Feťácké maso

Naklepané kotlety posolíme (opatrně, feta i olivy jsou slané) a opepříme, pak orestujeme z obou stran na olivovém oleji spolu s nakrájenou cibulí a... více o Feťácké maso

Hovězí maso Kostarika

Hovězí maso Kostarika

Hovězí maso uvařit hodně do měkka, až se rozpadá na nudle, v papiňáku. Při vaření přidat zeleninu: celer, mrkev, petržel, čerstvý koriandr. Potom maso... více o Hovězí maso Kostarika

120 minut
Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Zapneme troubu na 250°C. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na plotýnce v železném pekáči nalijeme olej a zprudka opečeme maso. Vyndáme, nakrájíme... více o Roštěná mé babičky

Špagety s hovězími nudličkami na houbách

Špagety s hovězími nudličkami na…

V hrnci osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a na vysmažený tuk přidáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Mezitím nakrájíme hovězí maso na... více o Špagety s hovězími nudličkami na houbách

Kulaté masíčko maďarské babičky

Kulaté masíčko maďarské babičky

Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme s najemno nakrájenou cibulí a 1-2 dl mléka. Směs necháme chvíli odpočinout. Poté z ní utvoříme malé kulaté ... více o Kulaté masíčko maďarské babičky

Stroganoff a la Inka

Stroganoff a la Inka

Maso nakrájíme na nudličky a dáme ho do mísy. Cibuli a okurky najemno nastrouháme (jako na bramboráky) a přidáme k masu. Přidáme ostatní ingredience,... více o Stroganoff a la Inka

Dušené hovězí na zelenině "Šup do hrnce"

Dušené hovězí na zelenině "Šup do…

Do hrnce nebo pekáčku dám na dno tuk (máslem vymažu), položím na to osolené, opepřené a opaprikované maso vcelku, zasypu veškerou nakrájenou zeleninou... více o Dušené hovězí na zelenině "Šup do hrnce"

60 minut
Rychlá, ale dobrá svíčková

Rychlá, ale dobrá svíčková

Hovězí maso nakrájíme na středně velké kousky, zprudka opečeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Když je maso skoro měkké, přidáme... více o Rychlá, ale dobrá svíčková

Argentinské nudle

Argentinské nudle

Nejdříve dáme vařit vodu na těstoviny a připravíme je "al dente". Chilli papričku nakrájíme na malé kousky a dáme do rozpáleného oleje. Přidáme na... více o Argentinské nudle

45 minut
Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Maso nakrájíme na kostky a smícháme dohromady se všemi mokrými ingrediencemi v misce. Cibuli nadrobno nakrájíme a zpěníme na oleji, když zlátne... více o Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí řízečky

Hovězí řízečky

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance (přitlačíme), namočíme v rozšlehaném vejci. Opečeme na oleji do zatáhnutí vejce. Poté... více o Hovězí řízečky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • ...
  • 16
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Poslední sledované recepty

24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Těstoviny se sušenými rajčaty
Těstoviny se sušenými…
21
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
21
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patizon a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
AHA.cz Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Fakta o nádoru, kterým trpí Něrgešová: Neurolog šel s pravdou ven

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Klíčové trendy podzimu? Inspirujte se ultra moderním outfitem známé herečky

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

Zemřel návrhář Giorgio Armani (†91): Truchlí Vojtová, Sklenaříková i konkurence!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact