• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Hovězí

Recept na hovězí maso – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na hovězí maso – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Tmavé hovězí maso vyniká svou silnou chutí. Jak ale poznat, které maso se hodí k jakému pokrmu, aby výsledek odpovídal naší představě? Hovězí maso se dá rozdělit na několik kategorií.

Kližka a bok jsou z nejnižší kategorie hovězího masa. Kližka je skvělá na guláš, bok spíše do mletého masa. O něco výše jsou žebra, hrudí a krk upotřebitelné do vývarů, krk i do guláše či k pečení.

O kvalitativní kategorii výše stojí roštěnec skvělý na steaky, pečení nebo dušení a rostbíf, plec, která je nejlepší na plátky a nudličky a kulatá plec, kterou se často nahrazuje svíčková.

Vůbec nejlepší kousky hovězího masa jsou kýta a svíčková. Kýta je libový kus masa vhodný k závitkům, roštěnkám a někdy i na steaky. Nejdražší a nejlepší kus hovězího masa je ale svíčková, která se vyznačuje jemnými vlákny, křehkostí a velmi nízkou tučností. Ideální je na minutky, medailonky a také na tatarský biftek.

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Opereme bylinky a otrháme lístky. Oloupeme česnek a obojí spolu s hořčicí, 2 lžícemi oleje a solí rozmixujeme. Rozpálíme troubu na 250 °C. Maso... více o Roastbeef na portském se šalotkou

Vařené hovězí maso

Vařené hovězí maso

Hovězí maso omyjeme a dáme vařit do osolené horké vody, aby se chuťové látky nevyluhovaly. Necháme vařit doměkka. Podáváme k omáčkám (na přípravu... více o Vařené hovězí maso

140 minut
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na... více o Svíčková na smetaně

Roštěnky

Roštěnky

Roštěnky opláchneme, zbavíme blan, naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, poprášíme moukou, jemně opepříme a po obou stranách prudce opečeme na... více o Roštěnky

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými... více o Španělské ptáčky

Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po... více o Znojemská hovězí pečeně

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a opékáme je cca 10 minut. Mezitím okrájíme a opereme celer a... více o Zelenina v pánvi

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v... více o Bifteky se zeleným pepřem

Primátorské roštěnky

Primátorské roštěnky

Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin... více o Primátorské roštěnky

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor,... více o Čínská svíčková

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Z odblaněné svíčkové nakrájíme 12 řezů, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Olej z pánve... více o Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Hovězí a vepřové maso odblaníme, nakrájíme na kousky a dvakrát pomeleme na masovém strojku. Pak maso smícháme s žemlí namočenou v mléce a osmaženou na... více o Sekaná pečeně

Anglický roastbeef

Anglický roastbeef

Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme.... více o Anglický roastbeef

Štěstí - Šuang - si

Štěstí - Šuang - si

Maso pokrájíme na tenoučké plátky (asi 2 mm silné) a plátky na kousky o velikosti sousta. Lehce osolíme a smícháme s vejcem ušlehaným se lžičkou... více o Štěstí - Šuang - si

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

Poslední sledované recepty

56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
42
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
39
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
35
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact