• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Hovězí

Recept na hovězí maso – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na hovězí maso – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Tmavé hovězí maso vyniká svou silnou chutí. Jak ale poznat, které maso se hodí k jakému pokrmu, aby výsledek odpovídal naší představě? Hovězí maso se dá rozdělit na několik kategorií.

Kližka a bok jsou z nejnižší kategorie hovězího masa. Kližka je skvělá na guláš, bok spíše do mletého masa. O něco výše jsou žebra, hrudí a krk upotřebitelné do vývarů, krk i do guláše či k pečení.

O kvalitativní kategorii výše stojí roštěnec skvělý na steaky, pečení nebo dušení a rostbíf, plec, která je nejlepší na plátky a nudličky a kulatá plec, kterou se často nahrazuje svíčková.

Vůbec nejlepší kousky hovězího masa jsou kýta a svíčková. Kýta je libový kus masa vhodný k závitkům, roštěnkám a někdy i na steaky. Nejdražší a nejlepší kus hovězího masa je ale svíčková, která se vyznačuje jemnými vlákny, křehkostí a velmi nízkou tučností. Ideální je na minutky, medailonky a také na tatarský biftek.

Hovězí maso na česneku

Hovězí maso na česneku

Z koření, česneku, soli a 2 lžic oleje připravíme pastu. Pastou potřeme povrch masa. Na zbytku oleje osmahneme cibulku a maso opečeme. Do výpeku... více o Hovězí maso na česneku

150 minut
Románkovo hovězí na víně

Románkovo hovězí na víně

Maso a cibuli nakrájíme na kostičky. Cibulku spěníme na oleji, přidáme maso a zprudka osmažíme. Přidáme kmín. Poté hořčici, lehce přesmažíme. Zalijeme... více o Románkovo hovězí na víně

120 minut
Pepřové ragú

Pepřové ragú

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod... více o Pepřové ragú

Hovězí balenka plněná

Hovězí balenka plněná

Hovězí plátek dobře naklepeme na menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití... více o Hovězí balenka plněná

60 minut
Čertovské roštěnky

Čertovské roštěnky

Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do... více o Čertovské roštěnky

Bifteky jinak

Bifteky jinak

Bifteky naklepeme hřbetem ruky a opepříme. V hmoždíři či v mističce utřeme tymián,oregano, kmín, česnek a sůl. Přidáme citronovou kůru a asi 2 lžíce... více o Bifteky jinak

Hovezi stir-fry

Hovezi stir-fry

1. Ve smesi z oregana, soli, pepre, cili a kminu promichame prouzky hoveziho masa. 2. Maso smazime na velke panvi az je dostatecne hnede po vsech... více o Hovezi stir-fry

60 minut
Roštěnky na smetaně

Roštěnky na smetaně

Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,... více o Roštěnky na smetaně

150 minut
Dušené hovězí na červeném víně

Dušené hovězí na červeném víně

Orestujeme maso do hněda. Česnek, cibuli, mrkev, skořici, pomerančovou kůru a bobkový list smažíme až je cibule mekká, ale ne hnědá. Přidáme maso,... více o Dušené hovězí na červeném víně

55 minut
Karbanátky se zeleninou II.

Karbanátky se zeleninou II.

V míse smícháme mleté maso, nakrájenou anglickou slaninu, nadrobno nakrájené papriky, rajčata, cibuli a koření. Připravíme si několik kousků alobalu.... více o Karbanátky se zeleninou II.

zálesácký guláš

zálesácký guláš

Fazole den předem namočíme a uvaříme, houby namočíme a uvaříme. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme, přidáme trošku vody, na... více o zálesácký guláš

myslivecká topinka

myslivecká topinka

Na masovém strojku semeleme maso, vložíme na horký olej a za stálého promíchávání opékáme. Dříve, než je maso měkké, přidáme nakrájené žampiony,... více o myslivecká topinka

anglický rostbíf

anglický rostbíf

Roštěnec zbavíme tuku a blán, lojovitou část nařežeme šikmými řezy na čtverečky, osolíme, opepříme a necháme hodinu proležet. Maso opečeme po všech... více o anglický rostbíf

hověží na jalovci

hověží na jalovci

Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme. Maso vyjmeme,... více o hověží na jalovci

Dolnozemský maďarský guláš

Dolnozemský maďarský guláš

Maso osmahneme,přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk... více o Dolnozemský maďarský guláš

čuftíky na smetaně

čuftíky na smetaně

Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a smícháme s mletým masem. Přidáme sůl, pepř, vejce, rohlík namočený v mléce a dobře promícháme. Ze vzniklé směsi... více o čuftíky na smetaně

Nakládané roštěnky

Nakládané roštěnky

Roštěnky naklepeme, nařízneme případnou blánu. Cibuli a feferonku nakrájíme najemno a přidáme ostatní ingredience. Vložíme do misky nakládací směs a... více o Nakládané roštěnky

Mexická polévka z mletého masa SOLO

Mexická polévka z mletého masa SOLO

Mleté maso orestujeme na oleji společně s česnekem a pokrájenou cibulí, potom přidáme mrkev. Když je vše měkké, zalijeme litrem vody, přidáme brambory... více o Mexická polévka z mletého masa SOLO

Nudličky s růžičkovou kapustou

Nudličky s růžičkovou kapustou

Na nudličky nakrájené a okořeněné maso vložíme do rozpáleného oleje. Jakmile se maso začne barvit dozlatova, přidáme slaninu, cibuli a česnek.... více o Nudličky s růžičkovou kapustou

20 minut
Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 3

Maso očistíme. Nakrájíme na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Přidáme cibuli a společně s masem dále osmahneme. Až je směs osmažená,... více o Minutkový guláš Stroganov 3

Minutkový guláš Stroganov 1

Minutkový guláš Stroganov 1

Maso očistíme, nakrájíme na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Cibuli nastrouháme na hrubém struhadle a zpěníme na rozpuštěném másle. Mezitím... více o Minutkový guláš Stroganov 1

Minutkový guláš Stroganov 2

Minutkový guláš Stroganov 2

Maso očistíme, nakrájíma na úzké nudličky a rychle osmahneme na oleji. Přidáme cibuli a žampiony a společně s masem dále osmahneme. Sundáme z plotny a... více o Minutkový guláš Stroganov 2

Stroganov s rychlým houskovým knedlíkem

Stroganov s rychlým houskovým…

Maso naporcujeme na nudličky nebo plátky, osolíme, okořeníme směsí pepře a hořčičného semínka. Po chvíli odležení maso prudce orestujeme na tuku po... více o Stroganov s rychlým houskovým knedlíkem

Tatarák 2

Tatarák 2

Maso naškrábeme nebo hodně jemně umeleme. Podle chuti přidáme koření a necháme 2-3 hodiny odležet. Mažeme na topinky.... více o Tatarák 2

60 minut
Musaka III.

Musaka III.

Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji. Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme... více o Musaka III.

150 minut
Svíčková na smetaně III.

Svíčková na smetaně III.

Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Omyté a osušené maso protáhneme proužky... více o Svíčková na smetaně III.

Zapečené brambory s kotletami

Zapečené brambory s kotletami

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Potom do zapékací misky vkládáme: nejprve oloupané a nakrajené brambory na kolečka a posypeme je trochu... více o Zapečené brambory s kotletami

45 minut
Masove tasticky od Mustafy

Masove tasticky od Mustafy

Testo: Smichame mouku, drozdi, vodu, olej, sul, dobre propracujeme rukama a nechame 1/2 hodiny odpocinout. Napln:Maso rozemeleme v mixeru, pridame... více o Masove tasticky od Mustafy

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Na rozehřátou pánev nalijte trochu oleje a opečte kousky slaniny. Dejte stranou. Na pánvi hned nechte zatáhnout kousky masa a až bude ze všech stran... více o Burgundská hovězí pečeně

120 minut
Debrecínská pečeně

Debrecínská pečeně

Maso protkneme proužky slaniny a párků. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a pepř. Opečeme po všech stranách, zalijeme vývarem, a... více o Debrecínská pečeně

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Mleté maso okořeníme, smícháme s předvařenou rýží a směsí naplníme papriky. Necháme odpočívat. Omáčka: Cibule nakrájíme na kolečka, česnek nakrájíme... více o Plněné papriky II.

30 minut
Boloňské špagety III.

Boloňské špagety III.

Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nakrájejte. Na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a opékejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přidejte mleté... více o Boloňské špagety III.

Slovácké klobásky

Slovácké klobásky

Maso jemně umeleme, promícháme se solí, kořením, vajíčkem, strouhankou a moukou a tvoříme placičky, do kterých balíme klobásy. Vše zabalíme do plátků... více o Slovácké klobásky

120 minut
Korčulanska pastičada

Korčulanska pastičada

Maso protáhneme slaninou a česnekem, osolíme, opepříme. Na oleji osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou mrkev, česnek, pak vložíme maso a chvíli... více o Korčulanska pastičada

Haračumparajda

Haračumparajda

Hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Na másle nebo na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, na to... více o Haračumparajda

120 minut
Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Cibulku osmahneme dozlatova, přidáme hovězí maso, gulášové koření a dusíme cca 10 min, pak přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, sojovou a... více o Masíčko po námořnicku

Dejvická radost

Dejvická radost

Na kostičkách špeku osmahneme cibuli, pokrájené maso na kostky. Přidáme pepř, trošku tymiánu a oregána, česnek a sůl. Po orestování podlijeme vínem a... více o Dejvická radost

10 minut
Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Smícháme všechny přísady a potřeme maso. Přikryjeme a necháme v chladu odpočinout po dobu několika hodin nebo přes noc. Pečeme na středním ohni.... více o Grilovací marináda I.

TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese

TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla…

Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabá kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli dusíme a přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme. Až se maso... více o TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese

45 minut
Roštěnky v sýrovém těstíčku

Roštěnky v sýrovém těstíčku

Roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, posypeme kořenící solí, lehce obalíme v mouce a necháme chvíli zaležet. Namáčíme spíše v hustším těstíčku. Ihned... více o Roštěnky v sýrovém těstíčku

Šašlik podle labužníka

Šašlik podle labužníka

Maso nakrájejte na 2 cm tlusté kousky, které na špízy napichujte naplocho a vkládejte mezi ně tenké plátky slaniny. Do oleje vmíchejte pepř a maso... více o Šašlik podle labužníka

70 minut
Chile Con Carne II.

Chile Con Carne II.

Drobně nakrájenou slaninu se salámem vysmahneme, přidáme krájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme chilli. K cibuli s česnekem dáme maso... více o Chile Con Carne II.

70 minut
Chile Con Carne I.

Chile Con Carne I.

Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí. Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,... více o Chile Con Carne I.

30 minut
Salpicon

Salpicon

Maso uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Studené maso rozkrájíme na malinké kousky a dáme do misky. Přidáme jemně nasekanou cibuli,... více o Salpicon

Guláš ukrutný

Guláš ukrutný

Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než... více o Guláš ukrutný

Biftek Chateaubriand

Biftek Chateaubriand

Maso dobře naklepeme, pepř vtlačíme do masa a na rozpáleném oleji dobře opečeme po obou stranách. Maso vyjmeme, vložíme jemně nasekanou cibuli a máslo... více o Biftek Chateaubriand

Živáňská masová směs

Živáňská masová směs

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s cibulí nakrájenou na kolečka a salámem, který nakrájíme také na kolečka. Osolíme, opepříme a vložíme do... více o Živáňská masová směs

Masové kostky po čínsku

Masové kostky po čínsku

Maso nakrájíme na kostky, opečeme na rozpáleném oleji, vyjmeme, přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé. Na zbylém oleji... více o Masové kostky po čínsku

Hovězí roláda pikant

Hovězí roláda pikant

Hovězí maso omyjeme a ostrým nožem rozřízneme, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a pepřem. V misce smícháme hořčici a... více o Hovězí roláda pikant

Hovězí plátky s ústřicovou omáčkou

Hovězí plátky s ústřicovou omáčkou

Svíčkovou krájíme napříč na 2 cm dlouhé a 0,5 cm silné plátky, přidáme sůl, wej-su, vejce, alkohol, škrob a promícháme. Česnek, zázvor a pórek... více o Hovězí plátky s ústřicovou omáčkou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

199
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
50
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
37
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Syn Venduly Pizingerové a Karla Svobody (†68) oslavil 20: Neměl to jednoduché...

Syn Venduly Pizingerové a Karla Svobody (†68) oslavil 20: Neměl to jednoduché...

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Maso
  • Hovězí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact