Mrkev, celer a petržel pokrájejte na menší kusy a povařte v lehce osolené vodě tak, aby byla na skus. Asi 2 minuty před koncem vaření přihoďte do... více o Vaječná tlačenka
Cukr, mouku, škrob a sůl nasypte na pracovní plochu a promíchejte. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky, žloutek a citronovou šťávu. Rukama... více o Kuřátkové sušenky
Mouku, sodu, sůl a skořici nasypte do mísy. Máslo utřete s cukrem do hladkého krému a postupně zašlehejte vejce. Rozmačkejte banány, ananas nasekejte... více o Banánové bábovičky s ananasem
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V... více o Kynutý věnec s malinami
Ve velké míse ušlehejte bílky do pěny. Nejprve šlehejte na nižší rychlost a poté ji zvyšte, přidejte vinný kámen a nastrouhanou kůru i šťávu z citronu... více o Andělský dort
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na... více o Rychlá krevetová laksa
Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky, cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer na tenké kousky - lístky si odložte na dokončení, pastinák na... více o Rybí polévka s rajčaty
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno. Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150... více o Krémová hrášková polévka s chipsy
Nastrouhejte si goudu. Polovinu plísňového sýra nakrájejte na malé kousky, polovinu na tenké plátky. Česnek nadrťte. Vývar přiveďte k varu. V rendlíku... více o Jemná sýrová polévka
Zeleninu očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka a 2 hrsti si odložte, pastinák a celer nakrájejte nadrobno. Cizrnu slijte. V hrnci na másle orestujte... více o Pórková polévka s cizrnou
Stehna očistěte a zbavte je kůže a kostí, ochuťte je kořením pěti vůní a solí. Šalotku, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno. V kastrolu... více o Pikantní kuřecí polévka s rýžovými nudlemi
Lístky ředkviček pečlivě omyjte a rozmixujte s česnekem, oříšky, parmazánem a citronovou kůrou. Postupně přilévejte olej až do požadované konzistence.... více o Ředkvičkové pesto
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno,... více o Smetanová ředkvičková polévka
Makrelu zbavte kůže i kostí a natrhejte na kousky. Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Citrusy ostrým nožem vyfiletujte, tedy zbavte blan. Špenát... více o Citrusový salát s ředkvičkami a špenátem
Ředkvičky důkladně očistěte. Odkrojte lístky a nakrájejte je nahrubo, bulvy pokrájejte na tenká kolečka. Sýr dobře umíchejte s nadrceným česnekem,... více o Toasty se sýrovo-ředkvičkovou pomazánkou
Troubu předehřejte na 180 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Fenykl očistěte a odřízněte z něj nať, bulvy nakrájejte na měsíčky. Cibuli rozkrojte na... více o Polévka z hrášku a pečeného fenyklu
V misce metličkou vyšlehejte suroviny na zálivku a nechte je 10 minut odstát, lépe se propojí. Mezitím z fenyklů odkrojte lístky, a nasekejte je na... více o Fenyklový salát s červeným pomerančem
Připravte korpus. Dortovou formu zlehka vytřete olejem, dno vyložte pečicím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do čisté nádoby robotu a... více o Dort Míša
Zeleninu a jablka oloupejte, cibuli pokrájejte nadrobno, celer a jablka na kostky. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte... více o Celerová polévka s jablky
Celer oloupejte a nastrouhejte najemno. Sýr nastrouhejte nahrubo, petrželku nasekejte najemno. Vše dejte do větší mísy, přidejte vejce, vločky, mouku,... více o Celerové karbanátky
Troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Ořechy a mandle opražte nasucho a namelte. Bílky vyšlehejte se solí na polotuhý... více o Čokoládové mini dacquoise
Obě mouky prosejte s práškem do pečiva a promíchejte s kakaem. Vejce ušlehejte s cukry do světlé pěny, pak přimíchejte citronovou kůru a rozpuštěné... více o Čokoládové madlenky
Čokoládu nasekejte na kousky. Vejce prošlehejte s vínem a olejem, postupně zapracujte mouku. Těsto hněťte, dokud nezíská hladkou konzistenci, ke konci... více o Cannoli s čokoládou
Cizrnu slijte, lehce osušte a vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte sezamový olej, pastu miso, javorový sirup a chilli. Směs... více o Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta. Kapustičky zbavte svrchních listů a překrájejte na poloviny. Zelí nakrouhejte na tenké... více o Pečená zelenina s miso omáčkou
Žampiony zbavte nečistot a nakrájejte je na plátky. Mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Fazolky nakrájejte na poloviny či třetiny, cibulky na... více o Rychlá miso polévka z woku
Filet lososa nakrájejte na 2-3 cm široké porce, kůži ponechte. V misce prošlehejte pastu miso se sójovou omáčkou a olejem, kousky lososa marinádou... více o Těstoviny s lososem a arašídovou omáčkou
Vločky a chia semínka dejte do kastrůlku, zalijte vodou a mlékem, přidejte sirup a nechte asi 30 minut nasáknout. Promíchejte, přiveďte k varu a na... více o Trojí sladká ovesná kaše
Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte. Nastrouhejte parmazán, žampiony nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo a houby restujte za... více o Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Krajíce chleba lehce potřete máslem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, aby okraje zlehka zezlátly. Za pár minut bude hotovo. Mezitím na... více o Křupavý chléb s ricottou a horkým ovocem
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00