Bílky ušlehejte se špetkou soli dotuha, jogurt, zakysanou a sladkou smetanu utřete dohladka. Opatrně zatřete sníh z bílků, 1 lžíci cukru a trochu... více o Tvarohový krém s mangovým kompotem
Do mísy prosejte mouku. Osolte ji, přidejte cukr, žloutky, nastrouhejte kůru z dobře omytého, nejlépe chemicky neošetřeného citronu (např. v... více o Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Mouku, sůl a máslo spolu propracujte v míse na drobenku. Vlijte žloutek rozmíchaný se 3 lžícemi studené vody a vidličkou rychle spojte do těsta,... více o Torta di spinaci
1. Troubu předehřejte na 220 °C. Pekáč vymažte olejem a rozložte do něj očištěné a pokrájené papriky, bobkový list, hřebíčky a kardamom. Posypte... více o Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu
1. Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé... více o Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na... více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Oloupané mrkve nakrájejte na větší kousky. Zázvor a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na ní zázvor a... více o Karotková polévka s limetkou a koriandrem
V misce nebo hlubokém talíři prošlehejte vejce s hořčicí a česnekem. Plátky masa namáčejte nejprve ve vejcích, pak protáhněte strouhankou a dobře ji... více o Citronový kuřecí řízek z Ameriky
Maso opláchněte, osušte, nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete. Na rozehřátém oleji v kastrolu krátce, asi 5 minut, orestujte nakrájenou... více o Krůtí guláš s těstovinami
Mouku promíchejte s 1 lžičkou soli. Smíchejte droždí, cukr a 100 ml vlažné vody a směs přilijte k mouce. Zpracujte na hladké těsto a nechte asi 30... více o Zeleninová pizza s kozím sýrem
Hrášek propláchněte, z citronů ostrouhejte kůru, 1 citron vymačkejte. Na velké pánvi rozehřejte máslo, osmažte v něm citronovou kůru. Vmíchejte vývar... více o Těstoviny s lososem na citronu
Otevírací koláčovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem. Sušenky a mandle dejte do plastového sáčku a rozdrťte válečkem na nudle nebo je... více o Cheesecake s limetkami
Postup i s fotogalerií v článku [[http://www.recepty.cz/clanek/gourmet/laskonky-215|zde]].... více o Laskonky dle časopisu F.O.O.D.
Na omáčku rozehřejte máslo v kastrůlku, poprašte moukou, osolte, opepřete, po 2 minutách zašlehejte vývar, přidejte bylinky a koření a za občasného... více o Ryba na estragonu z Provence
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a... více o Badyánová polévka z Vietnamu
Droždí rozpusťte v troše vlažné vody s cukrem nebo medem a nechte asi 10 minut stát, až zpění. Pak přilijte zbylou vodu a olej, přidejte anýz, sůl a... více o Anýzový chléb z Maroka
Troubu předehřejte na 200 °C. Z uvedených surovin zpracujte těsto. Nechte asi půl hodiny v chladu. Pak rozválejte a vyložte jím kulatou formu nebo z... více o Slaný žloutkový koláč
Střídku rohlíků nakrájejte. V míse zalijte mlékem s rozšlehanými žloutky, vanilkovým cukrem a špetkou soli a nechte nasáknout. Z hmoty tvarujte... více o Kartouzské kobližky se šodó
Porce ryby potřete solí a pepřem a zakapejte citronovou šťávou. Nechte chvilku odležet. Mezitím prohřejte v másle lístky šalvěje či rozmarýnu.... více o Cejn na bylinkách
Očištěné pastináky oloupejte a nakrájejte na kousky. Jednu oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky, druhou na kroužky. Mango také oloupejte, dužninu... více o Kuře s pastinákovým pyré
Omyté topinambury oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata rozpulte, oloupaný česnek nasekejte. Vejce rozšlehejte, osolte a opepřete. V pánvi... více o Omeleta s topinambury
Kdoule rozkrojte na čtvrtky a vykrojte jaderník. Jednu kdouli nakrájejte na tenké plátky a ponechte stranou. Zbylé kdoule nakrájejte na menší kousky.... více o Kdoulová polévka s kokosem
Cukr nechte na středním plameni rozpustit na pánvičce a dozlatava zkaramelizovat. Promíchejte agar-agar a 3 lžíce mléka, zbylé mléko opatrně přilijte... více o Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 5 cm (jako na guláš). Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek na plátky.... více o Dušené jehněčí na limetkách
Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké,... více o Steak na pepři dle Karla Pinka
Plátky masa omyjte a osušte, pak je nakrájejte na kousky. Nudle uvařte asi 8 minut ve slané vodě, aby zůstaly pevné na skus. Ve slané vodě krátce... více o Krůtí ragú se šafránovými nudlemi
Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte... více o Kachní prsa na fících
Maso rozklepejte, osolte a opepřete. Vývar uveďte do varu, promíchejte s rajčatovým pyré a směsí zalijte kuskus v misce. Nechte asi 10 minut nasáknout... více o Plněná krůtí prsa s kuskusem
Očištěné brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka. Když trochu vychladnou, podélně je rozřízněte, vydlabejte a vzniklé „lodičky“ upečte na... více o Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou
V míse smíchejte vejce se špetkou soli, sodou a mlékem a dobře prošlehejte metličkou. Poté po troškách přidávejte za stálého míchání mouku, aby... více o Crêpes Suzette
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00